Violeti so tako različniVijolice, ki so se pojavile v zbirkah vrtnarjev ZSSR pred nekaj več kot petdesetimi leti, v tem času močno spremenila. Če naše matere in babice z veseljem videz preprostih vijolično, roza ali belimi cvetovi, vendar danes na okensko polico poleg cvetenja pelargonium, edinstvene Lithops šopirjenje razkošno fantazije vijolice vseh oblik, velikosti in odtenkih.

Včasih, proučevanje sodobnih imen in fotografij sort notranjih vijolice, je težko domnevati, da so to neposredni potomci skromnih prebivalcev južnoafriških gorskih gozdov.

Violet African Night

Violet African NightVelike vijolične rozete Afriški večer je zlahka prepoznati med mnogimi najsvetlejšimi in najbolj nenavadnimi rastlinami. Stvar je v tem, da je žlahtnitelj Konstantin uspel ustvariti edinstveno raznolikost, ki preseneča z velikanskim žametom, kot južno nočno nebo, barve bolj kot črne zvezde v vijolicah. Rastlina tvori čudovito standardno rozeto, ki je sestavljena iz preproste temno zelene liste, na hrbtni strani pa je opazna vijolična odtenek.

Cvetenje je stabilno in zelo dolgo. Ko raste, to ne prinaša nobenih težav cvetličarju, ne zahteva posebne skrbi.

Violet Ness Orange pekoe

Violet Ness Orange pekoeLjubitelji pestre in nenavadnih sort prepričajte, da bodite pozorni na vijolično Ness Orange pekoe, velikodušno obdarjenec lastniki frotir ali semi-dvojni odtenek cvetje luksuz lososa. Takšni koroneti še posebej učinkovito izgledajo proti ozadju temno zelenih ploščic, ob robu bele in rožnate rezane z vsemi toni. Na spodnji strani listov je viden rdeč odtenek.

Vijolična roza akvarel

Vijolična roza akvarelAvtorstvo Konstantina Moreva pripada številnim zanimivim sortam, ki jih ljubijo mnogi cvetličarji Rusije in držav bližnje države. Violet Rojstna akvarel je prav gotovo ena izmed najbolj priljubljenih. Velika polovica ali dvojno cvetje so valovita na robu cvetnih listov s svetlobo, v središču rožnate barve akvarela. Rob cvetnih listov je okrašen z belo roko. List vijoličaste rožnate barve vode, kot na fotografiji, temno zelena z belo ali smetano mejo.

Related  Koristne lastnosti in vitaminski čaj iz listov jablane

Violet Chateau Brion

Violet Chateau BrionViolet Chateau Brion pripada selekciji Lebetsky. Ta sorta oblikuje močne pokončne cvetne steble, ki lahko prenesejo velike dvojne pompe bogate vinske sence. Cvetovi vijolice Château Brion, na sliki, so okrašeni s široko belo roko, ki poteka vzdolž valovitega roba cvetnih listov. Roseta standardne velikosti, listi so podolgovate-ovalne, preproste, rahlo valovite.

Violetna bela kraljica

Violetna bela kraljicaBela kraljica, prikazana na sliki, je dosežek E. Korshunove. Rastlina standardne velikosti preseneča domišljijo florikulturista z ogromnim, do 7,5 cm v premeru snežno bela vročica. Rože so frotirne, s tanko valovitimi cvetnimi listi in slojevito strukturo. Med cvetenjem vijolične bele kraljice pod cvetjem je komaj vidna temna listja preproste oblike.

Violet Whipped Cream

Violet Whipped CreamBela cvetlična cvetlična vijolica Šampana smetana, kot je na fotografiji, občutljivo v senci rožnate ali rumene barve. Včasih sorta, ki jo pridobi Lebetsky, daje športu bolj intenzivno barvanje, s svetlo rumenastimi briski in lisami. Listje je srednje velikosti, z malo valovitim robom. Na hrbtni strani listnih listov vijoličaste šape, še posebej na žilah, je vidna v vijoličnem barvnem odtenku.

Violet Chic mak

Violet Chic makFoto violete Chic mak, zaradi česar srce mnogih cvetličarjev utripa hitreje. Ta sorta ima ogromno rožnato-oranžne rože, plemenito odtenek. Krune so furne, s čudno valovito mejo na cvetnih listih. Ampak to ni vse vrline vijolične Chicka mak, razen tega, sorta ima čudovito pestro listje, le dodati standardno rozeto dekorativnega.

Violet Sunkissed rose

Violet Sunkissed roseZahvaljujoč žlahtnitelju D. Herringshawu, cvetni pridelovalci celega sveta in Rusije so prejeli čudovito sorto Sunkissed rose vijolične, presenetljivo z nenavadnimi barvami za kulturo kompleksnih barv. Violetne vijolice združujejo vijolične, rumene, smetane in blede odtenke. V središče se povečuje nasičenost tonov in valovito rob cvetnih listov je opazno lažji. Vtičnica je sestavljena iz lahkega listja z robovi.

Related  Glavne metode sajenja “nesmrtnega” cvetja gomfreny

Sanje Violetove Pepere

Sanje Violetove PepereSemi-dvojno cvetje vijoličastega Zoluškina sanja, Deikunove izbire, se odlikujejo po obliki in spektakularnem barvanju. Vijolično valovito platišče se kontrastno razlikuje od svetlo vijolične corollas. Zgornji, mali cvetni listi so najtemnejši, z robustnim zelenkastim robom. Roette te sorte imajo temno, enakomerno, valovito listje.

Violet Angelica v jezo

Violet Angelica v jezoKonstantin Katkin pripada avtorstvu druge sorte. To je prikazano v foto ljubičasti Angelici v jezo, z velikimi pol-dvojno vyemchatymi cvetje svetle odtenke fuksije. Robovi cvetnih lističev so včasih valoviti. Listi so temni, preprosti. Cvetne sorte se razlikujejo glede na trajanje in učinek zaradi velikega števila istočasno odprtih cvetov.

Violet Smaragdna ljubezen

Violet Smaragdna ljubezenEna izmed najbolj nenavadnih sort na okensko polico cvet pridelovalcev ventilatorjev je vijoličast Smaragdna ljubezen z belo ali svetlo kremne barve cvetov, listov vtis zelene, zahvaljujoč široki robu vzdolž robov venčnih listov. Cvetovi so preprosti ali pol-dvojni, niso veliki, vendar zelo številni. Listje, ki je standardna vtičnica, je nasičeno zeleno, z vijoličastim odtenkom na hrbtni strani in lepo valovitim robom.

Violet Blue zmaj

Violet Blue zmajMed sortami senpolia so rastline izbora P. Sorana znane po vsem svetu. Isti rejci so dobili sorto z dvojno modro-vijoličastimi cvetovi in ​​temno valovito listje. Ta vijolični modri zmaj je prepoznaven ne le za veliko velikost corolla, ampak na zeleni meji na valovitih latice.

Violet črni biser

Violet črni biserSpektakularno vijolični črni biser, na fotografiji, je prikazal E. Korshunova in prejel številne laskave preglede na razstavah senpolij in med navadnimi ljubitelji teh rastlin. Raznolikost se razlikuje tudi po velikosti velikih, gostih, zvezdnih cvetov in bogate barvne barve z različnimi vijoličnimi in vijoličnimi odtenki. Roseta je oblikovana v standardnih velikostih, lista je temno zelena, ovalna, na dolgih stebrih.

Related  Izvor in zanimiva dejstva o šparglih

Unikaten v lepotilni vijolični črni biserPri reprodukciji vijolice Črni biser se pridelovalci cvetja včasih soočajo z nenavadnimi mutacijami, ki včasih povzročijo edinstvene barve, kot je na sliki.

Vijolična ognjena ptica

Vijolična ognjena pticaNastala žlahtnitelj S. Repkina vijolična Firebird, kot je na fotografiji, je sposoben, da bi pritegnili pozornost celo najbolj izkušenih ljubitelj sobne rastline. Sorta predstavlja izhod valovitih zelenih listov, nad katerimi v času cvetenja razkriva prvotni semi-double corolla svetlo modre barve s svetlo rumeno velikih potezah. Listnice so neenakomerne, valovite.

Violet Dushechka

Violet DushechkaDouchechka’s vijolična, ki jo je predstavil K. Moreva, bo privlačna tako za začetnike kot tudi za izkušene cvetličarje. Glavna značilnost rastline so velike preproste in semi-dvojne stellate cvetje. Corollas losos ali roza, valovita vzdolž platišča, ki je poudarjena z občutljivimi robčki malin. V središču cvetov je svetlo ali absolutno belo oko. Sorta je zelo bujna cvetenja. Zahvaljujoč čvrstim pedunčkom, tudi pod težo mnogih cvetov, se kapica ne razgradi.

Video pregled sort ljubičkov