lešnik grouse v državiSajenje grozdja in nege na prostem ne zahtevata posebnih veščin, tako da lahko vsak vrtnar samostojno obvlada to nalogo. Dovolj je le poznati značilnosti teh rastlin in zagotoviti najugodnejše pogoje za njihovo rast.

Fries in njihove sorte

rumena imperialna leščenkaHlebec ali ljudsko rajsko drevo spominja na rastlino. To je trajnica cvet s posebnim vonjem, ki plaši majhne živali, kot so miši, moli in škrepe. Ledenec se šteje za primro v vrtovih, že v zgodnji pomladi pa se pojavljajo cvetovi številnih sort. Trajanje cvetenja v povprečju je 20 dni. Sajenje grozdja na prostem se izvaja jeseni, skrb za cvetje je podobno skrbi za lilije.

Sorte trajnice:

 1. Lešnik. To je najbolj priljubljena sorta med vrtnarji, zaradi svoje svetle barve in nezahtevnosti. Višina rastline doseže 30-35 cm, cvetovi so bogati vijolični s šahovskim vzorcem.lešnik grouse
 2. Lešnica je imperialna. Royal sorta, ki se šteje za najbolj odprtega predstavnika. Višina rastline gori do 1 m. Svetlo rdeče-oranžne rože so precej večje kot pri drugih predstavnikih tega cvetja.imperialna leščenka
 3. Lešnik je ruski. Predstavljena sorta je trenutno navedena v rdeči knjigi. Višina rastline ni večja od 40 cm, svetle barve čokoladne barve. V naravnem okolju je lešnik ruski v gorah ali na stepskih ravnicah.lešnik kokoš rusko
 4. Ledenec je perzijski. Raste izključno v toplem območju. Višina rastline lahko doseže 1,2 m. Do 30 vijoličastih cvetov se lahko nahaja na steblu.lešnik grouse

Sajenje cvetov

sajenje lešnikaMnogi vrtnarji se sprašujejo, kdaj je bolje, da gojijo na odprtem tleh. Menijo, da je najbolj ugoden čas za sajenje cvetov začetek jeseni. Pri izbiri kraja se je treba zavedati, da bodo rastline, kot je sončna svetloba, polsladno mesto, sprejemljive le za nekatere vrste. Globina za vsako cvet je individualna, mora biti 3-krat večja od velikosti žarnice.

Related  Lepa orhideja – rumeni listi

shema sajenja grozdjaSajenje jereb na prostem, in skrbi za njih v regiji Moskvi je drugačna od nege rastlin na jugu naše države na globini žarnic sajenja in količine vode. To je zaradi razlike v podnebju v zimski sezoni v predmestju lahko hude zmrzali, in v poletnih mesecih lahko spusti veliko količino padavin. Zato se ne bi smeli sklicevati na vsa priporočila, ne da bi upoštevali lokalne podnebne razmere. Da bi posušili tla in kot gnojilo, je dovoljeno uporabljati oglje.

lešnik grouseSajenje grozdja spomladi na prostem je dovoljeno samo za rastline poznega cvetenja. Sajenje je naslednje:

 1. Dobro pripravi cvet, ki ne bo preveč mokra. V luknjo se pogosto dodaja grobo zrnat pesek, ki pomaga znebiti prekomerne vlage.
 2. Čebulice rastline je treba predhodno posušiti.
 3. Čebulice se v pripravljeni tleh lepo dajo v stran, celo manjša škoda lahko povzroči razpad.
 4. Vdolbina je rahlo vlita s peskom.

Skrb za rastline

potegni na vrtno posteljoSajenje grozdja na odprtem polju ne pomeni posebne oskrbe. Pomembno je, da se spomnite naslednjih pravil o varstvu, ki veljajo za številne barve:

 1. Čebulice rastlin morajo biti navlažene najmanj 2-krat na mesec, ker suha tla škodijo rožicam.
 2. Po cvetenju, tokrat je pogosto v juliju, je treba popolnoma odrezati del rastline, ki je na površini zemlje.
 3. Gnojenje rastlin poteka dvakrat v sezoni.

V zimskem času brez zime mora biti rastlina dodatno pokrita, da se izogne ​​zamrzovanju žarnic. Za to je popolna lapnik ali trsa.

Gnojila

lešnik grouseSesanje grouse in skrb za njih v odprtem prostoru med cvetenjem predpostavlja gnojilo z gnojilom. Cvetoče rastline je treba hraniti s kompleksnimi gnojili v suhi obliki in jih kombinirati s humusom. Tako dobimo dovolj mase, da razpršimo po obodu mesta in samo po njej prelijemo vodo.

V hladnem obdobju je pomembno dodati običajne mineralne gnojil, kot so kalij in superfosfat. Gnojenje poteka na običajen način.

Bolezni

neverjetno grozljivoTe rastline zahtevajo posebno navlaženje, z nedosledno nego, žarnice lahko gnilobe. Če želite odpraviti to bolezen, morate skrbno izkopati rastlin iz tal in voditi zdravljenje čebulic, okuženih z gnilobe, s šibko raztopino mangana. Po tem postopku je treba povsem posušiti rastlino in šele nato ponovno spraviti v tla.

Za cesarski imperus na odprtem polju je potrebna posebna skrb. Pogosto v daljšem časovnem obdobju rastlina ne cveti, težava se lahko nahaja v nezadostni globini v tleh, kar vodi k zamrznitvi čebulic.

Od zasaditve do cvetenja – video