datura cvet na grediciTakoj, ko ljudje slišijo besedo – dope, v umu popere srčkano cvetje v obliki cevi, ki izžareva prijeten vonj. Če jih gledamo s strani, verjetno ne bo prišlo na misel, da je rastlina strupena. Kljub temu pa njegovi veličastni popki preprosto navdušujejo prave ljubitelje narave. In kaj, če dvignemo tančico nerazumevanja in pogledamo cvet z objektivne strani? Verjetno je vredno poskusiti.

Praksa kaže, da uporaba ali tesen stik z drogami povzroči svetle halucinacije. Zato so ga šamani in čarovnice uporabili za svoje čarobne obrede, da bi prevarali ljudi.

Dvignite tančico skrivnostne rože

bujne cvetoče dopeDatura je zimzelena zelnata trajnica. Raste v tropski in subtropski coni našega planeta. V stepskih regijah in hribovitih regijah se počuti udobno. V hladnem ozračju cvet raste kot letna varianta. Pogosto ga najdemo na puščavah in na cestah. Ljubi vlažno zemljo, zato se pojavi v senci stavb kot so plevela. Na krimskem polotoku se goji za medicinske namene.

stuporV skladu z različnimi ljudskimi tradicijami se rastlina imenuje drugače. Tukaj je nekaj:

 • angelske cevi;
 • belilo;
 • trava hudiča;
 • luna cvet;
 • noro travo;
 • duropyan;
 • trdi disk;
 • čarovniški čarovniki;
 • nenaden napoj;
 • neumna trava.

Seveda imena niso zelo prijetna. Poleg tega je bila cvet uporablja v poganskih kultih, da komunicira z demoni. In starodavne zdravilci so rastlino zdravili z resnimi boleznimi. Karkoli že je, če sledite varnostnim pravilom, lahko droge zlahka gojijo na primestnem območju.rastejo dope na koči

Cvet se šteje kot predstavnik Nightshade. Njegovi bližnji sorodniki so lepe rastline. To je najljubši krompir, sočni paradižnik ali jagodičevje iz lovorjev. Na splošno je droga velika trava, ki se odlikuje z vložitvijo ali pokončno cevastimi poganjki. Lahko dosežejo višino približno 120 cm. Zunaj so stebla prekrita s sijajnim lubjem temno zelene ali rdečkaste barve. Ko drevja trave postanejo stare, se koreninski poganjki postanejo lignified, pridobivajo rjavkaste barve.

veliko cvetje drogOd glavnih glavnih odtokov odstopajo, na katerih so redni listi velikih velikosti (dolžina približno 15 cm, širina okrog 10). Prihajajo z ozobljenim okvirjem ali podolgovato obliko. Zunanja barva je temno zelena. Zadnji del običajno svetlejših tonov. Zanimivo je, da je vzdolž vene, ki se nahaja v središču listja, viden trak svetlobe, kar ji daje eleganten videz.

občutljivo cvetje stramoniumČe pazljivo razmislite o fotografiji rože danure, lahko vidite, da popki izvirajo iz sinusov listne plošče ali na vilicah poganjkov. Veličastne cevaste socvetje sestavljajo pet občutljivih področij. Globina lijaka doseže približno 15 cm. Nekatere vrste se lahko pohvalijo z zvončki dolžine 25 cm. Psi se pojavijo ob prihodu prvih poletnih dni. Zadnja socvetja je v jeseni všeč očesu, ko je prišlo do zmrzali. Datura cvet je mogoče naslikati v svetle barve:

 • snežno bela;snežno bela droga
 • oranžna;oranžna droga
 • rumena;rumena droga
 • svetlo lila;svetlo lila drog
 • vijolična.vijolična drog

Izvirna oblika popka se zgodi v obliki preprostega velikega zvona z zljenimi cvetnimi listi. Nekatere vrste se razlikujejo po spiralnih kompleksnih socvetjih. Ugotovljeno je bilo, da rastlinska naprava ne izziva vedno prijetnega vonja. Nekatere sorte praktično ne dišijo, vendar imajo nepremagljivo lepoto brstov.

Ker se cvet nanaša na nočne rastlinske vrste, si lahko občudujete njegove popke šele po sončnem zahodu ali v oblačnih dneh. Pri saditvi na primestnem območju je treba to dejstvo upoštevati.

plodKo bujni cvet prehaja, grmovje oblikujeta sadje v obliki velikih podolgovatih škatel, polnih semen. zrela semenska škatlaZunaj so pokriti s kožo temno zelene barve z izvirnimi bambusi. Notranji del ploda je razdeljen na 4 sektorje.

semena drogV vsakem od njih so semena črne barve okrogle ali ledvične oblike. Prva polja se pojavijo julija.

Očarljive vrste skrivnostnih cvetov

cveti drogKljub dejstvu, da je droga strupena rastlina, jih je približno 13 različnih vrst. Toda le malo jih gojijo na primestnih območjih.

Če imate simptome, kot so pordelost kože, hiter srčni utrip, hudo glavobol, suha usta in razširjeni učenci, poiščite pomoč.

Datura je navadna

stuporIzjemno trpežna vrsta rastline, ki se pogosto zamenja za plevela, lahko doseže 120 cm višine. Njene cevaste poševne poganjke so pokrite z velikimi listi z rezanimi robovi. Ko cveta gosta antraksa, se zdi kar nekaj zvonastih popkov v beli barvi. Toda to mu ne preprečuje, da bi izzvali omalovalni vonj.

drog v naraviV naravnem okolju cvet raste na prostih parcelah, v bližini nizkih grmičevja, na gozdnih robovih in rekah. Kot zdravilna rastlina se goji v Kubanu, pa tudi v južnih regijah Ukrajine. Fotografija prikazuje navadne droge v naravnem okolju.

Zdravilne rastline so posušeni listi, ki se zbirajo v sončnem suhem vremenu. Nič manj pomembna semena. Primerne so po polnem zorenju sadnih škatel. Zdravilne surovine hranite v suhi sobi največ 2 leti.

Datura indijski

daturaTo vrsto je mogoče najti na gredicah na deželnih območjih. Rastlina je razvejana grla višine. Njegova velika temno zelena listja temelji na dolgih čebelnjakah. Oblika plošče je podolgovata. Trnki indijskega datura so različnih barv. Veliko je odvisno od vrste. Tukaj je nekaj:

 1. “Balerina.” Razlikuje se v dvojnih barvah vijolične ali rumenkaste barve.Dope balerina
 2. “Medeja”. Za blagovno znamko so značilni snežno beli zvonci, dolgi približno 20 cm.bakra
 3. «Flore Pleno». Trije socvetje so bledo rumene barve.Datura Flora Foam

Datura indijski

daturaTa vrsta ima zelo strupene lastnosti. Prebivalci ameriške celine so ga uporabljali kot soporificirane. Šamani indijskih plemen, ki se v svojih obredih uporabljajo kot čarobno droge, ki povzročajo halucinacije.

Listi indijskega dolmana imajo obliko jajčeca. Barva sivo-zelena. Psi preproste ali dvojne narave. Največja dolžina socvetja je približno 13 cm.

Enostavna pravila za nego cvetja

nezahtevna datura na vrtuPodroben opis trave in fotografij dature kaže, da rastlina ne potrebuje posebne oskrbe. Dovolj je, da se držite osnovnih pravil, skrivnostna roža pa se dolgo časa zadrži na mestu.

mlada drogaČe imate možnost sami vzgajati kalčki, se lahko varno spoprime s to zadevo. Najboljša možnost je, da jo pripravite. V zgodnjih poletnih mesecih je bila zasajena trava na cvetličnih posteljah. Razdalja med grmovjem je približno 100 cm, tako da ima vsaka sadika dovolj zraka, svetlobe in vlage.

Da bi preprečili poškodovanje korenine rastline pri sajenju cvetov, je pomembno, da se na sadikih drži majhno zemljo.

Tla na cvetlični postelji morajo biti ohlapne narave z nevtralno ali rahlo alkalno reakcijo. Če je tla kisla, lahko naredite nekaj apna. Najbolj primeren kraj je sončni, brez vetra del dvorišča.

datura ljubi sonceKer drog ljubi zmerno vlago, jo je treba redno zalivati. V tem primeru voda ne sme stagnirati pod grmovjem. Široki listi rastline potrebujejo osvežitev, zato jih je treba občasno razpršiti.

Ko pride čas nastanka brstenja, je zaželeno hraniti droge. Mineralna gnojila se raztopijo v vodi, po kateri se skrbno vpeljejo v tla. Da bi spodbudili cvetenje grmov, je bolje, da ga vodo napolnimo s trdo vodo. Izrežite spodnji del rastline. Postopek poteka zgodaj spomladi ali na zadnji stopnji cvetenja.

Pri prehladu so dolgoročne variante trave popolnoma odrezane pod korenino.

Majestic datura cvet, fotografija in opis, privablja veliko oboževalcev, precej dobro prenaša različne bolezni. Dope je odporna na bolezniEdina težava je siva gniloba. Pojavijo se, če so rastline posajene zelo gosto. V redkih primerih se na kroni lahko usede pajki, hrošči ali krhke. Za premagovanje škodljivcev zlahka s pomočjo insekticidov.

dopeV srednjih zemljepisnih širinah, kjer prevladujejo hude zime, se drog goji v kadi. Nekateri vrtnarji v jeseni presadijo cvet iz odprtega tal v globoke posode. Postavljeni so v prostor, kjer se vzdržuje maksimalna temperatura približno 13 stopinj. V mokrem vremenu se le redko zalivajo. S prihodom pomladi se rastlina pripelje do toplejših krajev, kar ustvarja ugodne pogoje za to. Zaradi izvajanja takšnih preprostih pravil je v vaši poletni rezidenci v celotni sezoni možno razmišljati o lepoti “Angel Pipes”.

Video priporočila za gojenje droge