bor bonsaiJaponska kultura se izraža v izboljšanju in spremembi sveta okoli sebe. Bonsai bor je rezultat človeškega ustvarjanja, izražen v umetnosti rastočih miniaturnih dreves. Praksa bonsaj se je prvič pojavila na Kitajskem pred več kot tisoč leti. Potem je ta metoda prišla na Japonsko, kjer je bila široko razvita in razširjena po vsem svetu. Elegantna drevesa, pridelana po metodi bonsaj, so natančne kopije teh dreves, pridelanih v naravi. Neprijeten in zimzeleni borov je idealen za ustvarjanje bonsaj. V ruskih vrtovih so drevesa v slogu bonsaj prišla že v 20. stoletju. Gardeners z veseljem oblikujejo bonsaj iz borovega gozda, ki mu daje izvirne in edinstvene oblike.

Kaj morate vedeti o borovem bonsai

izvirni bonsai borZa japonske rastoče bonsaj je celotna filozofija, ki združuje duhovno in fizično stran procesa. Normalno osebo je treba obravnavati z ljubeznijo in potrpljenjem, da bi dosegli uspeh. Morate imeti nekaj znanja o tem, kako narediti bonsaj iz borovega gozda. Za rast bonsaija zahteva veliko časa in dela. Zaradi tega bo neverjetna rastlina daljša veselja in lepota.

Tradicionalni bonsaji morajo izpolnjevati naslednje značilnosti:

 1. Prtljažnik. Mora biti močan in močan, z izrazito podlago in štrleč na površino korenin.
 2. Podružnice. Podružnice so le malo, njihove linije morajo biti harmonične in jasno vidne. Prtljažnik in veje bonsaj dajejo drevesu edinstveno bizarno podobo.
 3. Obrazec. Japonski bor Bonsai mora ustrezati eni izmed 15 klasifikacij. Za pomoč začetnikom ali izkušenim vrtnarskim risbam, diagrami, fotografijam ali lastnim fantazijam in željam.
 4. Bor v minijaturni obliki bi moral biti kot drevo, ki raste v naravnih razmerah.

Glavna naloga pri ustvarjanju bonsaj – doseči počasno rast rastline. To se doseže na več načinov: pogosto obrezovanje drevesnih korenin in poganjkov, umetno omejevanje rasti, uporaba posebnih vrst tal, posebne metode nege in zalivanje dreves.

Kako pridelovati borovega bonsaija na prostem

borovega bonsajaja na primestnem območjuV pokrajini oblikovanje bonsai bor zaseda časten kraj. Njegove očitne prednosti so izvirna oblika, nepretrganost do rastnih razmer, odpornost na nizke temperature, visoka stopnja prilagajanja. Ob upoštevanju določenih pogojev je mogoče to čudo drevesa prav v tleh:

 1. Izbira sadik. Za bonsaj je primeren vsak bor, ki raste in prezimuje v tleh na odprtem območju. Posebna japonska vrtna barva lahko dodaja miniaturni borov. Najlažji način dela na rekonstrukciji bonsajske gora zaradi grmovja višine in majhnosti vej.
 2. Tehnologija sajenja. Življenjski pogoji vrtnega bonsaja morajo biti čim bližje življenjskim pogojem drevesa v posodi. Za to se skrajša sadik, tako da pridobi potrebno velikost palčke, središčni del korenike pa se skrajša. Da bi omejili korenine drevesa v rast, je na dnu jarkov položena betonska plošča ali širok kamen. Za rast borovih bonsajov je bila uporabljena pustna tla iz naravne zemlje ali neplodne svetlobe. V naslednjih letih so četrtine in bočne korenine odrezane, okoli debla z lopato.miniaturni borov
 3. Oblikovanje krošnje. Obrezovanje in prischipka – to je pomemben dogodek v procesu rasti drevesnih bonsaj. Omogočajo vrtnarju, da doseže želeno obliko in obliko. Obrezovanje se opravi enkrat letno ob koncu zime. S tem se odstranijo vse velike veje, ki ne ustrezajo želeni obliki bonsajaja. Stiskanje se lahko izvede večkrat poleti. Njegov cilj – doseči nastanek novih mladih in tanke poganjkov.oblikovanje borovega bonaža

Pravi bonsaj je vizualno staro drevo. Učinke staranja dosežejo umetno upogibanje in iztovarjanje vej z uporabo tovora in žice. Za vtis o borovem, ki je že davno odšel, je lubje posebej razrezano na več krajih s točko noža.

Oblikovanje bonsajov iz borovega navadnega

ideje bonsai borPine navadna je lahko odlična podlaga za samozdravljenje bonsaj. Iz listnatih dreves se iglavci med seboj razlikujejo v dveh stopnjah rasti, kar je treba upoštevati pri ustvarjanju borov kot bonsaj. Prvi val rasti poteka pozno pomlad in se izraža v raztezanju vej. Drugi val se zgodi konec avgusta in je značilen z zgoščevanjem vej. Že več let lahko rastejo iz bora s svojimi rokami v lonec:

 1. Prvo leto. Če želite uporabiti katerokoli bonsai borovih sadik – kratke ali dolge igle, uvožene iz gozdov, ki rastejo sami ali kupljenih od vrtec. Najboljši čas za cepljenje – to jesen, ko se je intenzivno razvoj koreninskega sistema drevesa. Za naslednjo sezono rasti borovih sadik so presajeni v lončkih v višini 12-15 cm. V se v prvem letu sajenja ne izvaja, je površina tal stelja z žagovino, kraj mora biti dobro osvetljena in brez prepiha.
 2. Drugo leto. Na koncu konca marca se sadike bora razrežejo z ostrimi škarjami pod kotom 45 ° do 7-12 cm, da se aktivira rast stranskih poganjkov in zgoščevanje prtljažnika. Hkrati se uporablja žični okvir, ki bo prinesel prtljažnik in podružnico potrebno obliko. Posode se postavijo v sončno lego na višini 30-40 cm od tal. Do konca drugega leta naj se izkažejo majhne in goste gošče.
 3. Tretje leto. Aprila se v večje lončke presadijo žetve bonsajskih borov. Za to je pripravljen poseben primer v razmerju 2: 2: 1 iz peska, perlita in humusa, lahko tla odnesete v bonsaj iz trgovine. Obrezovanje v letošnjem letu je zmanjšano na minimum. Zadostno zalivanje in odmerjanje topnega preliva sta predpogoj za dobro preživetje rastlin in nadaljnjo krepitev rastlin. Pred prezimovanjem je konica popolnoma odrezana na ravni veje, ki je najbližja prtljažniku.
 4. Četrto leto. Pečice z borovci morajo biti nameščene blizu svetlobe, in mulčenje bo pomagalo tla, da hitro prenese vlago v korenine. Od obrezane vertex bodo odprli nove veje, ki morajo v tem letu zagotavljati popolno svobodo rasti. Sledenje linijam veje naravno kaže želeno obliko krone. Ob koncu poletne sezone bodo vsa bonsajska drevesa videti drugačna, oblikovala bo posamezno silhueto in velikost.posebna posoda za bonsai bor
 5. Nadaljnja leta dela bo popravila linije in oblike dreves. V tem trenutku se lahko počutite kot pravi umetnik, katerega domišljija nima meja. Treba je opozoriti, da bo že več let poskušalo doseči ideal borovega bonsaja s pripravljenimi risbami, osebnimi skicami, fotografijami ali neposredno iz glave vrtnarja.

Borski bor iz borovega morja mora imeti močno in razvito površinsko strukturo (nebari). Rast korenin se doseže z več leti rasti, zato mora drevo trdno in samozavestno zadrževati tla.

Če posadite mlada drevesa iz loncev na odprtem tleh, lahko dobite vrtni bonsai iz navadnega borovega gozda. To se naredi v petem in šestem letu rastlinskega življenja. Prednosti vrtenja na vrtu so hitra izgradnja moči trupa in zadostna višina drevesa. Pred presaditvijo mora biti krono in prtljažnik bonsaj popolnoma okrašen, to pomeni, da se njegove razsežnosti v tem trenutku že popolnoma ujemajo z želenim.

dekoracija borovega bonažaTvorba bonsajov iz borovega boka je ravnotežje med ustvarjanjem narave in človeka. Da ne bi motili harmonije, na vrtu lahko posadite nekaj bonsajov iz različnih vrst dreves, jih obdajajte s podobnim slogom in razpoloženjem s predmeti in rastlinami. Preoblikovanje navadnega drevesa v čudovit analog princa je zanimiva in zanimiva dejavnost. Bonsai bor bo postal pravi vrtni okras z lastnimi posameznimi linijami in črtami.

Video o zasaditvi borovega bonaža