Mlada rastlina geranijeMladi geranični grmiči izgledajo privlačnejši, cvetijo se bolje, kraji na oknu pa se malo dvignejo. Staro geranijsko razmnoževanje bo pomladilo, pri čemer bo več ledvic na starih stebelih. Mladi potaknjenci, pridobljeni zgodaj pomladi, poleti se bodo zahvalili bogatemu cvetenju pri zasaditvi skupine ali v posameznih skodelicah.

Načini širjenja geranijev doma

Reprodukcija geranija z apical potaknjenciGeranium ustvarja svoje žerjave – cvetje le na vrhu posnetka. Steblo je zraslo, postalo je golo in obstaja neprivlačno goli steblo, če se ne izreže vsako leto. Odrezane poganjke se lahko zakoreninijo in obstaja velika priložnost za posodobitev grmičevja, hkrati pa se reproducirajo geranični potaknjenci doma.

Na voljo je ljubimec:

 • potaknjenci vrhov in srednjih delov rastline;
 • delitev korenin;
 • semenski način razmnoževanja.

Najpogosteje se uporablja metoda razmnoževanja, kadar iz ene odrasle rastline ni mogoče pridobiti več deset novih rastlin. Nastale potaknjene kulture na različne načine. Geranium, ko se razmnožujejo s potaknjenci, hitro vstopa v cvet, ohranja lastnosti maternice.

Odrezki iz filmaRazdelitev z koreninskim načinom je, ko se v lonec združi zdrav grm. Pri presajanju se razreže tako, da žive kopenske ledvice ostanejo na vseh dojenčkih. Taka reprodukcija, oslabljena z lakoto in boleznijo, ne bo preživela.

Geranium iz semen doma se vzreja, če ni pripravljenih potaknjencev ali za proizvodnjo rastline nove sorte. Ni težko dobiti sadik iz semen. Toda v času cvetenja mladih grmov prišel veliko kasneje.

Kako razmnoževati geranijeve potaknjence doma

Za uspešno razmnoževanje je najboljši mesec februarjaPreden porodnica ustvari nov potomec, jo je treba pripraviti. Nekateri ljubitelji priporočajo, da se rastlina razširi jeseni, potem ko se cvetenje ustavi. Vendar pa večina verjame, da se najuspešnejše mlade rastline razvijejo med februarskimi potaknjenci iz matere grmičevja, pripravljene pozimi.

Razmnoževanje geranii vodi z rezanjem potaknjencev z ostrim čistim nožem pod listom. Istočasno mora imeti konico 2-3 ali več zdravih listov po izpostavitvi pecialju. Če steblo omogoča, se lahko potaknejo rezanci iz spodnjih izpostavljenih debla, vendar morajo biti mirujoči brsti, od koder bo nova rastlina raste.

Rezanci so pripravljeni za koreninjenjeKako se geranij razmnožuje, če je trdovraten, potaknjenci ne utrjujejo? Obstaja radikalna pot s popolnim jamstvom za preživetje. Na golo steblo je treba krožne zareze narediti okoli celotnega stebla dva tedna preden je veja ločena od matične rastline. Seske potekajo skozi ledvice. Na področju poškodb pride žvečilni gumi, v njej so koreninski rokdi tuberkulozi. Delyonki postanejo korenine, hitro rastejo.

Reprodukcija geranija po prezimovanjuPosevke je treba posušiti več ur, nato pa odrezati dele z aktivnim ogljem ali Kornevin. Takšna stimulacija spodbuja hitro nastanek zahodnih konj.

Spomladi se lahko reproducira geranij v različnih časih. Če bo rastlina korenila marca, bo v poletnih mesecih polno cvetenja. Pozneje, reprodukcija geranija s potaknjenci spomladi bo potiskala cvetenje do naslednje sezone.

Za uspešen korenin je potrebno kaliti steblo v posebnem mediju. Zahteve glede podlage – sterilnost in zračna prepustnost. Sestava tal vključuje univerzalno prst z dodatkom tretjine vermikulita in peska. Zemlja se razlije z vrelo vodo ali vročim kalijevim permanganatom. V posodo položite klajdit ali koščke pene na perforirano dno, vrh pa napolni z zemljo.

Rezila se poglobijo v zemljo za 2 cm, stojijo v temi 3-4 dni, nato pa se razkrijejo na hladno okno s senčenjem od sonca. Zalivanje zmerno, skozi paleto, tako da se ne mokre potaknjencev. Rastlina je prekrita s kozarcem samo, če list postane rumen in se steblo zvije. V nekaj dneh bo Tugor obnovljen. V tem času je glavna nevarnost pretirano vlaženje zemlje.

Korenine v vodiKick korenine pri razmnoževanju geranijev s potaknjami v vodi je veliko lažje. Celoten proces se dogaja pred našimi očmi. Pred-sušeno steblo z odstranjenimi spodnjimi lističi postavimo v kozarec z vodo in aktiviranim ogljem. Korenine se bodo pojavile v dveh tednih. Ko rastejo, korenje vodi do običajne sestave zemlje do stalnega mesta.

Kaj morate upoštevati pri rezanju geranijev doma:

 1. Vsi postopki za ločevanje potaknjencev in njihovo pripravo potekajo v sterilnih pogojih. Nož, škarje in vsa pripomočki morajo biti čisti.
 2. Metle potresemo s toplo vodo, tako da voda ne pride v rastlino.
 3. Treba je zajeti le ujete rastline.
 4. Korenine se izvajajo pri temperaturi 15 stopinj.
 5. Geranium reprodukcija traja celo leto, vendar je najučinkovitejši proces spomladi.
 6. Skupinska zasaditev mladih rastlin na razdalji 15-17 cm za hitro cvetenje.

Geranium geraniumsNovorojenčki se ukvarjajo na različne načine, odvisno od sorte. Zonske in bršljane sorte so hitro zakoreninjene. Mesec je potreben za preživetje do royal sort, dišeče, bo pokazal prvi listi v mesecu in pol. Kraljevi geranii bodo cveteli šele prihodnje leto, pa tudi angelske geranije.

Kako pomnožiti geranij iz semen doma

Reprodukcija semen geranijeSejna metoda razmnoževanja geranijev je manj pogosta. Če se semena nabirajo iz svojih rastlin, lahko dobite grmičevje, ki se razlikuje od staršev. Med izbiranjem se pogosteje pojavijo nove sorte. Toda geranij iz semen doma ni težko gnezditi, le še bo potreben čas za razvoj polne grmovnice.

Semena se bo dvigala hitreje, če se bo scarifikacija izvajala. Kupljena semena je morda obdelana. Lastno, morate ga obrišite z brusnim papirjem in uničite zgornjo gosto plast lupine. Po tem se semena tri ure ujamejo v stimulator.

V semenski metodi je za večjo učinkovitost treba upoštevati:

 • optimalen čas sejanja;
 • odvisnost temperature tal in kalitev;
 • substrat za sadike;
 • nabiranje in navezovanje stikov.

Priprava talTla za setev morajo biti lahka in presejena, saj so semena majhna. Podlaga je sestavljena iz šote, šote in peska v razmerju 2: 1: 1. Poskrbite za dezinfekcijo substrata z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Sestava je zmerno navlažena, izravnana. Semena se razprostirajo na razdalji 5 cm in posutajo z 0,5 cm debelo peskom.

Po setvi se posoda pokrije in postavi v toplo temno mesto. Takoj, ko semena preidejo, pot potopite v svetlo mesto na hladnem. Medtem ko se seme dvigne, se steklo odstrani, iz nje se odstranijo kapljice vode, tla se prezračijo.

Optimalna temperatura kalivosti semena je 20-22 stopinj. Cotyledoni, če ne bodo spuščeni, se bodo raztegnili in padli. V tem času ne morete dovoliti videza črne noge. Voda z rožnato vodo s kalijevim permanganatom, ne mokrega kalčka. Pomembno je, da podlage v zmerni količini navlažite, ne da bi stagnacija vode v tleh omogočila.

Sadike geranijeDve tedni po poganjkih se rastline divejo, po 45 dneh pa so rastline posajene na stalno mesto. Ker geranij dolgo časa pomnoži s semeni, jih je treba zajeziti, z začetkom v decembru. Res je, da se prej pojavijo sadike, večja skrb in osvetljenost bodo potrebna. Toda sadike iz semena bodo cvetele zgodaj.

Prav tako ni treba odlašati z izbiro rastlin. Koreninski sistem, razširitev, prepletanje in izbiranje bodo minili z zamudo pri razvoju.

Sestavke lahko izbereš v ločenih skodelicah, premeru 10 cm ali v skupni embalaži za cvetje na razdalji 15-17 cm.

Sadike geranijeKo se na rastlinah pojavi šesti list, je treba grmovje odstraniti. tako da je geranij iz semen doma zadovoljil obilno cvetenje žerjavov. Vendar pa je treba zapomniti, da ima dišeči geranij svoj razvojni cikel, saj se rastlina obnaša drugače. Dolg razvoj poteka s kaskadnimi kraljevskimi geraniji.

Reprodukcija korenine pelargonija iz kalčka

Če je pelargonij iz korenin prišel do skodelic, jih lahko dobite z novimi grmičevji. V ta namen se grm se odstrani z zemlje, pretresa in koreninski sistem je razdeljen tako, da imajo mladi prehodi listov korenine za hranjenje. Pomembno je, da je dolgočasen majhen, sicer se bodo korenine prepletale in jih ne bo mogoče ločiti. Tla morajo biti normalne sestave, majhne sklede s premerom, ki ne presega 10 cm.

To je vso modrost pelargonija. V času dela vsak vrtnar dobi lastne tehnike, včasih daleč od priporočenega.

Glavne metode razmnoževanja geranija spomladi – video