jus tomato untuk kegunaan masa hadapanResipi jus tomato untuk musim sejuk melalui penggiling daging akan membantu anda menyediakan merawat sebenar untuk diri sendiri dan orang tersayang anda. Minuman ini akan membantu mengecas semula bateri anda dalam sejuk teruk. Ia mengandungi sebilangan besar vitamin dan unsur surih, yang diperlukan untuk kesihatan. Sediakan jus adalah sangat mudah, yang paling penting menyimpan pada tomato segar dan pilih resipi yang sesuai.

Resipi klasik

jus yang sangat baik untuk musim sejukSediakan minuman dengan rasa biasa dengan mudah. Resipi jus tomato untuk musim sejuk melalui penggiling daging mencadangkan menggunakan bahan-bahan berikut:

 1. Tomato – 10 kg.
 2. Gula – 100 gr.
 3. Garam secukup rasa.

Tomato segar disediakan untuk pemprosesan. Untuk melakukan ini, bilas dengan teliti dalam mengalir air. Potong semua tempat dan batang rosak.Basuh tomato Potong tomato menjadi kiub kecil.potong tomato Melalui pengisar daging. minceLebih baik menggunakan pemerah jus khas. Jika tidak, maka anda perlu menapis bakterinya yang terhasil dengan penapis. Jadi, anda boleh membebaskan jus dari biji dan kulit.untuk memar

Tuangkan jus itu ke dalam bekas yang besar dan letakkan api. Tambah garam dan gula. Kacau sentiasa, tunggu cecair itu mendidih.jus minuman

Jus tomato melalui penggiling daging disimpan sepanjang musim sejuk di dalam botol kaca ukuporennyh. Sebelum anda mencurahkan jus di dalamnya, mereka harus disterilkan dengan teliti. Masa pemprosesan dua liter boleh adalah kira-kira 20 minit. Jangan lupa untuk mensteril dan menutup.

Untuk menumpahkan jus adalah terbaik dalam satu atau dua liter balang.

Selepas jus mula mendidih, keluarkan buih itu. Rebus selama dua minit lagi. Tuangkan ke atas bank yang disediakan. Tutup dengan penutup. Letakkan penutup pada penutup, bungkusnya dalam selimut hangat dan biarkan sejuk dalam keadaan ini.boleh mengisi bank

Selepas bank-bank telah menyejukkan sepenuhnya, keluarkannya untuk simpanan. Lebih baik menyimpan jus tomat melalui penggiling daging di rumah di bilik bawah tanah atau almari sejuk.

Resipi dengan rempah dan cuka

jus tomato dengan rempahMinuman dengan rasa pedas yang kaya boleh dibuat menggunakan resipi lain. Komponen berikut diperlukan untuk penyediaan:

 1. Tomato – 11 kg.
 2. Gula – 500 gr.
 3. Garam – 180 gr.
 4. Lada manis – 32 kacang.
 5. Serbuk kayu manis – 3 sudu teh.
 6. Carnation – 8 tunas.
 7. Nutmeg – secubit.
 8. Bawang putih – 3 ulas.
 9. Lada tanah merah – 0,5 tsp.

Basuh tomato dalam air mengalir. Keluarkan semua batang dan tempat di mana kesan sampah kelihatan. Potong tomato ke dalam kepingan kecil.memotong tomato Tatal melalui penggiling daging. Terikan dengan ayak.

Jus yang disediakan dicurahkan ke dalam periuk dan masak selama 30 minit dengan api kecil. Masukkan garam dan gula. Masak selama 10 minit lagi. Kemudian masukkan semua komponen lain. Masak selama 10 minit lagi.pensterilan kanister dalam ketuhar gelombang mikroTuangkan jus yang disediakan di atas balang yang telah disterilkan sebelum ini. Ketatkan penutupnya dengan ketat. Balut dengan tuala hangat atau permaidani dan biarkan sejuk.jus sudah siap

Untuk meningkatkan resipi jus tomato untuk musim sejuk melalui penggiling daging ia mungkin, setelah menambah di dalamnya lada Bulgaria dicincang. Dari ini, rasa minuman akan menjadi lebih lembut dan lebih sengit.

Simpan tin dengan minuman di tempat yang sejuk.

Resipi dengan kemangi

jus tomato yang lazatSekiranya anda suka kombinasi bahasa Itali dari kemangi dan tomato, maka jus semacam itu pasti akan disukai anda. Untuk mempersiapkannya, sediakan komponen:

 1. Tomato – 5 kg.
 2. Bubuk hijau atau ungu – 1 tandan besar.
 3. Garam kira-kira 100 gr.
 4. Gula – 100 gr.

Bilas semua tomato dengan baik. Keluarkan semua bahagian dan batang rosak. Potong dalam kiub. Tatal melalui penggiling daging dan gulungkan melalui ayak.

Tuangkan jus yang disediakan ke dalam periuk dan rebus selama 20 minit. Selepas itu masukkan garam, gula dan basil tanah.

Untuk resipi ini, anda juga boleh menggunakan kemangi kering, tetapi lebih baik untuk memberi keutamaan kepada sayur-sayuran segar.

tuangkan ke tinTuangkan jus yang disediakan di atas balang yang disterilkan dengan teliti dan ketatkan penutupnya dengan ketat. Letakkan tin dengan penutup ke bawah. Bungkusnya dalam selimut. Tunggu penyejukan lengkap.

Jus tomat dengan bawang dan lada

minuman yang hebat untuk musim sejukMereka yang ingin tahu cara membuat jus tomato melalui penggiling daging lebih banyak, sangat berharga untuk memberi perhatian kepada resipi ini. Ia memerlukan komponen berikut:

 1. Tomato – 9 kg.
 2. Lada Bulgaria – 3 pcs.
 3. Bawang putih – 5 gigi.
 4. Bawang – 1 kepala.

Sayuran mencuci dan mengeluarkan semua bahagian yang rosak. Ambil bibit daripada lada. Kupas tomato dari kulit dan hancurkan mereka dalam kiub. Bawang bawang dan lada.

Untuk segera membersihkan tomato dikupas, celup untuk beberapa saat dalam air mendidih, kemudian sejuk serta-merta dalam air ais.

Semua sayuran diputar melalui penggiling daging. Bubuk yang dihasilkan disapu melalui ayakan logam. Tuang jus ke dalam periuk. Pada api kecil, tunggu didih.

jus tomato tanpa pensterilanSelesaikan jus pada balang yang disterilkan dan tutupnya dengan penutup. Balutkan selimut dan tunggu sehingga ia sejuk sepenuhnya. Selepas itu, anda boleh mengeluarkan jus untuk penyimpanan di dalam bilik sejuk.

Pilih resipi yang sesuai untuk diri sendiri dan sediakan jus yang lazat dan sihat untuk seluruh keluarga.