billet daripada epal

Pemeliharaan dalam jus sendiri adalah cara yang paling murah dan paling cepat untuk membuat peruntukan untuk musim sejuk. Yang paling lazat adalah epal dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk, resipi untuk persediaan sedemikian adalah mudah dan tidak menyusahkan. Vitamin tersumbat dalam satu boleh menggantikan satu pek vitamin mahal dari farmasi. Di samping itu, pada musim sejuk, sangat sukar untuk mencari produk semulajadi untuk diri sendiri. Makanan terbuka, dimasak di rumah, akan menggembirakan anda dan keluarga anda.

Keperluan untuk epal dalam kehidupan kita

Imuniti dalam kehidupan kita memainkan peranan yang penting, dan, akibatnya, jus epal merupakan bahagian penting dalam diet manusia, kerana ia mengandungi cukup vitamin, sangat penting untuk kesihatan dan pertumbuhan tubuh. Segelas jus akan membantu anda mencegah penyakit seperti angina atau bronkitis. Minuman ini mempunyai kesan positif pada mukosa lisan, mengekalkan gigi, membunuh bakteria. Di samping itu, buah ini selalu digunakan sebagai asas pemakanan.

Kehadiran dalam epal vitamin B1, B2, C, E, P, besi, mangan, kalium dan nutrien lain menunjukkan bahawa buah ini perlu dimakan setiap hari untuk menjadi sihat dan bertenaga. Epal dalam diet berfungsi sebagai produk pencegahan apabila gejala sejuk muncul, menstabilkan tekanan, menguatkan tisu tulang kartilaginus, dan menghilangkan kolesterol dari darah. Kulit Apple mengandungi oksidan, yang melambatkan pembentukan sel-sel kanser.

Dengan pemutihan penyakit gastrik, anda boleh makan epal bakar sekali sehari.

Epal dan pengetinan

epal wangiAdalah wajar untuk menutup epal pada musim tuaian mereka. Mereka tidak dirawat dengan bahan kimia, jadi ia lebih baik disimpan dan mengandungi lebih banyak bahan yang berguna. Saya mahu melihat produk semula jadi sedemikian pada musim sejuk. Apel dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk adalah pilihan yang paling mudah dan berpatutan. Salah satu kelebihan mengekalkan epal adalah pemeliharaan semua utiliti apabila merawatnya dengan air panas dan wap. Semasa pengetinan itu tidak ditambah cuka. Asid epal menggantikan cuka standard supaya semasa penyimpanan peruntukan balang tidak meletup. Terdapat juga banyak resipi untuk pengeluaran cuka sari apel, jangka hayatnya sehingga 2 tahun. Dan, akibatnya, dan peruntukan siap dari epal dan jus, adalah wajar dimakan selama dua tahun. Bank-bank untuk pengalengan semestinya dapat diproses oleh suhu panas, ini sekali lagi, kerana hakikat bahawa peruntukan tidak menggunakan cuka. Apel dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk, resipi dengan gambar proses penyediaan mereka adalah serupa dalam banyak aspek, terdapat beberapa perbezaan, yang diberikan di bawah.

Apel dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk dengan pensterilan

Langkah-langkah pemeliharaan:

 1. Anjal, masak, tidak dibusukkan 1 kg epal untuk dicuci. Sekiranya dikehendaki, inti boleh dikeluarkan.epal saya
 2. Untuk mensterilkan balang.kita mensterilkan bank
 3. Letakkan lapisan buah: lapisan epal, lapisan gula. Untuk 1 kg epal anda memerlukan 500 g gula.boleh mengisi balang dengan epal
 4. Botol dengan bahan-bahan dimasukkan ke dalam steril selama 15 minit dengan satu saat air mendidih dalam periuk. Pada masa ini, jus akan memisahkan dari epal, yang akan mengisi lebih daripada separuh daripada kaleng (»2/3). Ia semua bergantung kepada juikin epal.
 5. Rebus secara berasingan 300 ml air dan isi dengan kosong di balang sehingga leher. Jangan keluarkan bekas dari kuali. Dengan bahagian air, sterilkan peruntukan selama 10 minit lagi.tuangkan sirap
 6. Keluarkan, tutup dan gulung. Bungkus panas. Selesai.gulung dan bungkus

Selepas pensterilan, balang harus diletakkan di atas papan kayu atau kain, supaya kaca tidak pecah daripada bersentuhan dengan meja sejuk.

Apel dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk tanpa pensterilan

Dalam resipi ini tidak ada pensterilan kaleng dengan epal di dalam, tetapi terlebih dahulu bekas kaca kosong mesti dimasak untuk mengelakkan gangguan peruntukan siap.

Langkah-langkah pemeliharaan:

 1. Mendiami balang kosong. Prosedur ini boleh dilakukan dengan meletakkannya di dalam ketuhar atau dengan meletakkannya di dalam cerek.
 2. 1 kg epal untuk membersihkan, keluarkan tulang dan sayur-sayuran. Potong dan masukkan ke dalam balang.keluarkan teras
 3. Taburkan 300 g gula dalam periuk, tuang 1 liter air sejuk dan rebus.buat sirap
 4. Cecair mendidih manis tuangkan ke dalam balang dengan epal dan gabus. Selera makan!epal lazat

Apel dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk tanpa gula dalam contoh yang cedera

Langkah-langkah pemeliharaan:

 1. 2 kg luka dengan sempurna mencuci dan membersihkan teras dengan alat.keluarkan teras dari epal
 2. Ketatkan mereka ke dalam balang.letakkan epal dalam balang
 3. Sediakan 4 kg epal untuk membuat 2 liter jus. Basuh, keluarkan kulit, potong-potong, masukkan juicer. Jus yang dihasilkan direbus dalam periuk.memerah jus
 4. Tuangkan bekas kaca dengan balang jus apel dan biarkan ia menyerap buah selama kira-kira satu jam.
 5. Tuangkan jus ke dalam kuali, rebus lagi dan tuangkan kaleng lagi. Gulungkan penutup dan bungkusnya di kanvas.penyediaan vitamin

Dengan 2 kg epal, 1 l jus epal tulen diperolehi.

Epal dengan baji dalam jus mereka sendiri dengan rempah

Resipi seperti epal dalam jus sendiri untuk musim sejuk memerlukan penambahan bilah lemon dan rumput lemon. Tetapi bahan-bahan ini dibentangkan sebagai contoh, anda boleh menggantikannya dengan daun pudina atau sesuatu yang lain. Peringkat pemuliharaan tidak akan berubah.penyediaan bahan

Langkah-langkah pemeliharaan:

 1. Basuh epal, potong teras, potong.
 2. Letakkan potong ke dalam air payau mengikut takat berikut: satu liter air + 15 g garam.epal dalam air garam
 3. Selepas 4 – 5 minit, bilas epal dengan air bersih dan taburkan dengan air mendidih.
 4. Letakkan buah diproses dalam balang 3 liter, letakkan beberapa helai Schisandra, cawangan bau lemon.bau lemon
 5. Sediakan jus epal: memerah pada juicer 2 kg epal, untuk mendapatkan 1 liter jus. Rebus dalam periuk.rebus jus epal
 6. Tuang sirap mendidih di atas tin. Tutup dengan tudung, tutup dengan selimut hangat dan biarkan ia disejukkan sepenuhnya.

epal dalam jus merekaResipi untuk epal musim sejuk dalam jus mereka sendiri tidak begitu berbeza antara satu sama lain. Sebagai sirap, yang akan menyimpan epal boleh digunakan sebagai jus sendiri, dipisahkan dari epal dengan menyiramnya dengan air mendidih, dan jus dari juicer dari epal lain. Untuk mengisi peruntukan dengan rasa selepas yang diingini, anda boleh menambah buah-buahan lain yang sesuai, secara keseluruhan atau dengan jus yang baru diperah dari situ.

Lezat untuk anda kosong untuk musim sejuk!