blueberries untuk musim sejukRasa masam dan masam memberikan blueberries dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk. Resipi peruntukan sangat pelbagai, tetapi rasa istimewanya tetap tidak berubah walaupun digabungkan dengan buah-buahan atau buah-buahan lain. Pemeliharaan vitamin berry oleh teknologi moden telah mencapai kesempurnaan. Sekarang anda tidak perlu membuat usaha khas untuk mendapatkan jus dari buah yang diinginkan dan tidak perlu menunggu lama sehingga mereka dimasak.

Biasa mengenai blueberries

beri berguna dan lazat Antioksidan yang terkandung di dalam beri melambatkan pembentukan sel-sel kanser. Vitamin A, B1, B6, C, PP menggalakkan metabolisme normal. Karbohidrat, magnesium, fosforus dan kalium mengisi badan dengan unsur yang hilang. Blueberries dalam jus mereka sendiri, yang dipelihara untuk musim sejuk, mengekalkan semua unsur jejak yang disenaraikan, walaupun dirawat dengan air panas dan penyimpanan jangka panjang.

Ia mempunyai kesan positif ke atas tekak, jadi keradangan penderitaan dan batuk, pastikan untuk membiarkan buah-buahan diet anda belukar perubatan ini. Mereka yang ingin membersihkan usus mereka akan dibantu oleh buah yang sama. Disebabkan oleh kehadiran di dalamnya komponen tannic, asid Pantothenic dan pektin, menormalkan semua proses dalam saluran gastrousus.

Bagaimana untuk memelihara blueberry untuk musim sejuk?

blueberries dalam tinDi Internet, terdapat banyak pilihan untuk memelihara buah beri ini. Ia boleh dekat dengan buah-buahan dan beri lain dalam kolak, jem atau marmalade. Rasanya yang sukar ditandingi sebagai beri keseluruhan dan jus diperolehi daripadanya. Casis paling lazat dan beri biru dalam jus sendiri, resipi dengan gambar lebih terperinci proses pengetinan. Menyediakan peruntukan yang diperlukan untuk mendapatkan barang-barang dapur yang berikut: periuk untuk mensterilkan balang, tuala kapas atau kain untuk mensterilkan dalam periuk, besen untuk mencuci buah beri, balang disterilkan dan penutup, selimut hangat untuk membungkus kosong pada akhirnya. Jika anda pergi dengan masa, anda boleh mendapatkan tangan anda dan gosok bahagian depan proses atau multivarku atau aerogrill, atau oven-rolling blueberry. Langkah demi langkah penerangan blueberry pengetinan menggunakan ini peralatan dapur dibentangkan di bawah. Kerja yang menyenangkan dan hasil yang lazat!

Blueberries dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk dengan gula

Proses pengetinan:

 1. Pisahkan cawangan dan sayur-sayuran dari beri.koleksi blueberry
 2. Basuh di pinggul dengan air.saya dan menyusun buah beri
 3. Dalam kuali sebelum disterilkan tuangkan beri, atas untuk menambah lapisan gula.barang blueberry tin
 4. Letakkan balang dalam kuali untuk pensterilan, ditutup dengan penutup. Rebus selama 15 hingga 20 minit. Blueberry perlu menyelesaikan sedikit dalam bekas, kekosongan itu harus ditambah dengan buah beri yang masih ada. Dengan jenis rawatan haba ini, buah-buahan akan mula mengeluarkan jus, yang akan mengisi balang sepenuhnya.mensterilkan tin dengan blueberries
 5. Kemudian gulungkan penutup, putarkannya dan bungkusnya dalam selimut hangat selama sehari.
 6. Beri buah-buahan dengan gula siap!

Anda tidak boleh menambah gula terlalu banyak, peruntukan tersebut tidak akan disimpan lama.

Blueberries dalam jus mereka sendiri tanpa gula

Proses pengetinan:

 1. Sediakan 1 kg buah bergolek: bersih dari sayur-sayuran, basuh.dicuci blueberries
 2. Tuangkan blueberry bersih ke dalam bekas steril, tutup tudung, mula disterilkan dalam kuali selama kira-kira 20 minit dalam proses rawatan haba, ia adalah perlu untuk menambah ke atas bank-bank yang beri sedikit, kerana jumlah jisim akan menyelesaikan. Rebus selama 10 minit lagi dan mula roll.proses pemprosesan
 3. Kencangkan balang dengan kandungan. Ternyata satu periuk 0.5 liter. Blueberries dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk tanpa pensterilan sedia!

Ia tidak digalakkan dalam proses pensterilan untuk mengisi bank-bank tidak sah air masak, ia adalah lebih baik untuk menunggu sehingga blueberry akan mengeluarkan semua jus mereka, dan banyak di sana.

Sekarang, terdapat banyak peralatan dapur yang membuat masakan mudah, anda tidak fikir ia boleh digunakan untuk tujuan lain. Sebagai contoh, ketuhar gelombang mikro dan multivark dalam pengetinan. Mereka yang mempunyai multivarki di dalam rumah dengan selamat boleh memanfaatkannya semasa menuai beri untuk musim sejuk. Dia melakukan tugasnya dengan baik dan menjimatkan masa anda.

Blueberries dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk di multivark

Proses pengetinan:

 1. Pre-sterilkan balang sebelum memulakan kerja, bersama dengan penutup.
 2. Bersihkan dan basuh blueberry itu.beri saya
 3. Susun mereka di multivark ke bahagian paling atas.multivariat
 4. Sebuah periuk dalam multivark mengisi sedikit lebih daripada separuh. Pilih “Quenching” dan mulakan mekanisme. Selepas 30 minit, tambah lebih banyak buah-buahan dan teruskan masak selama 20 minit.
 5. Tuangkan ke dalam balang dan gabus.tuangkan ke dalam balang
 6. Satu set vitamin sudah siap!Blueberries sedia untuk musim sejuk

Blueberries dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk di dalam ketuhar

Proses pengetinan:

 1. Dibasuh dan kering, buah-buahan yang dikupas diletakkan dalam colander atau penapis dan diperah jus dengan akhbar kayu. Anda boleh menambah gula untuk mengisi kentang mashed masam dengan rasa manis.blueberry dengan gula
 2. Jus yang dihasilkan dengan kek minyak menuangkan ke dalam balang dan bersedia untuk pensterilan lebih lanjut.
 3. Botol dengan blueberries dengan kapasiti 0.5 liter meliputi penutup dan meletakkan parut dalam ketuhar sejuk. Panaskannya hingga 120 darjah dan sterilkan selama 10 minit.
 4. Ambil balang panas dan segera gabus. Hidupkan dan bungkus.ukuporennye banks

Blueberry dalam jus sendiri di aerogril

Proses pengetinan:

 1. Basuh, dikupas dari tandan 1 kg blueberries.blueberries segar
 2. Tuang 400 gram gula mengikut kehendak.
 3. Mendiami balang. Kemudian di dalamnya letakkan beri ke atas, letakkan di aerogril dan tetapkan pemasa 180 darjah pada kelajuan tinggi.kita mensterilkan blueberries
 4. Pada akhir 30 minit, balang yang disteril dengan beri dan jus yang diekstrak dikeluarkan dan segera ditutup dengan penutup.
 5. Jangan bertukar dan bungkus dengan cara yang sama. Blueberry yang lazat untuk anda!blueberry dalam balang

Menurut resipi yang disediakan, sangat mudah untuk memulihara blueberries dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk, bahawa anda akan kembali kepada mereka setiap tahun. Arahan langkah demi langkah yang disediakan dapat sedikit berubah, contohnya, dengan memasukkan bahan tambahan. Blueberries digabungkan sepenuhnya dengan raspberi, strawberi, pir dan tanaman taman yang lain. Winter salju dan vitamin yang lazat!