plum dalam jus sendiriPerolehan plum dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk telah lama memenangi cinta para pemuliharaan. Terdapat beberapa sebab untuk ini. Pertama, dalam proses pemeliharaan, plum mengekalkan sifat-sifatnya yang berguna, kerana rawatan haba yang minima berlalu. Kedua, gula sedap itu juga memerlukan kurang (atau sama sekali tanpanya) daripada jem atau jam dari plum. Dan ini penting untuk diet yang sihat.

“Tasty – tidak bermakna berguna!” Frasa biasa? Tetapi burung hantu bijak Sobunya dari kartun tentang Smeshariki kali ini salah – kosong plum bukan hanya lazat, tetapi juga mempunyai kesan positif pada tubuh. Plum mempunyai sifat-sifat julap ringan dan oleh itu disyorkan untuk digunakan oleh orang yang mengalami gangguan najis. Di samping itu, buah ini disyorkan untuk penyakit sendi, gout, aterosklerosis dan masalah buah pinggang.

memangkas jus sendiriJadi, bagaimana untuk membuat yang berguna yummy? Anda boleh mulakan dengan pilihan klasik untuk gigi manis dan masak plum dengan gula. Di bawah disediakan beberapa resipi untuk plum plum dalam jus sendiri untuk musim sejuk.

Pisau pinggan untuk gigi manis

Semua yang diperlukan untuk menuai adalah buah-buahan, gula dan, tentu saja, tin untuk matahari terbenam. Sediakan bank – disterilkan. Jumlah buah bergantung pada kapasiti wadah, dan gula – berapa banyaknya diperlukan untuk mengisi dengan sempurna buah.

Bahan-bahan untuk 1 balang separuh liter:

 • plum – sehingga 600 g;
 • gula – kira-kira 300 g.

Teknologi penyediaan:

 1. Plum tidak terlalu matang (yang sukar) untuk membersihkan, membahagikan dan tarik tulang dengan teliti. Seterusnya, letakkan buah-buahan dalam balang dalam lapisan, dengan teliti menuangkannya gula.tenggelam
 2. Isi bekas yang dipenuhi dengan plum untuk pensterilan.
 3. Dalam kuali yang tinggi diletakkan di bawah kain kasa atau tuala yang tidak perlu.
 4. Pada tuala meletakkan balang, sementara ia adalah wajar bahawa mereka tidak menyentuh antara satu sama lain.
 5. Masukkan air suam ke dalam periuk (jangan tambahkan dua jari ke ketinggian balang dengan plum) dan letakkan di atas api.pensterilan
 6. Sebaik sahaja air mendidih, api mesti dikurangkan, jika tidak, ia akan jatuh ke dalam bekas dengan buah.
 7. Semasa proses pensterilan, sink akan panas dan biarkan jus habis, gula akan larut – akibatnya, buah dalam periuk akan menyelesaikan, dan kekosongan akan terbentuk di atas. Ia mesti diisi dengan lapisan baru plum dan gula ke bahagian paling atas boleh. Jangan takut bahawa jus akan tuangkan ke tepi – sebaliknya, dari masa ke masa, kandungan balang akan berkurangan.kami menambah bank
 8. Plum dalam jusnya sendiri dengan gula siap untuk menghirup penutup apabila ia benar-benar ditutup dengan jus, dan akan mula terapung. Ini akan mengambil masa kira-kira 50 minit. Sekeping seperti di masa depan tanpa masalah boleh disimpan di sebuah apartmen di mezanin atau di bawah katil. Dan jika anda mempunyai ruang bawah tanah anda sendiri, anda boleh mengurangkan masa memasak.kita bungkus bank
 9. Bank yang dibundel membungkus sesuatu yang hangat dan meninggalkan sejuk.

Plum dalam jus untuk pencinta eksotik

Resipi ini untuk menghiris plum dalam jusnya sendiri mempunyai rasa sendiri, kerana ia mengandungi nota perisa tambahan – ulas pedas.

Bahan-bahan:

 • plum;
 • gula;
 • perarakan pada kadar 1 pc. di bank.

Teknologi penyediaan:

 1. Plum sebelum dibersihkan (separuh) dimasukkan ke dalam kapasiti steril sebanyak setengah liter.
 2. Buat sirap dari air dan gula – jumlah gula bergantung kepada citarasa “pemakan”, dan tuangkan kaleng pada mereka.

Jika buah-buahan dituangkan dengan air tanpa gula, maka bulu seperti itu boleh dimakan bahkan oleh orang-orang yang mengidap diabetes mellitus.

 1. Masukkan setiap balang satu daun ulas.
 2. Letakkan disterilkan selama 10 minit.
 3. Bank tutup, balik.

Jus plum untuk “elang”

Dua resipi pertama memerlukan sedikit masa untuk proses pemutus, tetapi jika tiba-tiba tidak mencukupi, dan sangat diinginkan untuk memanjakan keluarga anda dengan krim di musim sejuk, ada cara yang lebih cepat untuk memelihara plum dalam jus anda sendiri untuk musim sejuk.

Bahan-bahan:

 • plum;
 • gula – setengah cawan (untuk rasa).

Teknologi penyediaan:

 1. Setengah sisa dilipat ke dalam periuk atau kawah, isi setengah cawan gula dan letakkan di atas api.
 2. Selepas jus diekstrak dari buah, biarkannya di atas bekas kaca (0.5 liter) dan tambah jus.
 3. Tin diisi pasteur selama 15 minit.
 4. Gulung dan balut sebelum menyejuk.

Pemeliharaan plum tanpa gula

Plumage plum dalam jus sendiri untuk musim sejuk tanpa penggunaan gula juga tidak akan mengambil banyak masa. Seperti yang telah disebutkan di atas, plum seperti itu boleh dimakan walaupun oleh orang yang, memandangkan penyakit kronik, tidak disyorkan untuk mempunyai gigi manis, atau kepada wanita pada diet yang “benar-benar mahu tetapi tidak boleh.”

Plum dalam jus mereka sendiri tanpa gula boleh digulung dalam dua cara. Menggulung plum semula jadi dengan cara yang pertama, untuk penyediaan anda memerlukan plum dan … plum. Dan tiada lagi – tiada gula, tiada air. Resipi adalah 100% semulajadi! Cara kedua untuk memelihara plum berminyak dalam jus mereka sendiri, secara umumnya, juga tidak rumit – tetapi sebagai tambahan kepada longkang, air juga perlu dituangkan.

Plum semulajadi

Bahan-bahan: plum.

Teknologi pengeluaran:

 1. Seperti biasa, basuh plum, bahagikannya separuh, keluarkan (tulang).keluarkan tulang
 2. Sapukan ke atas di dalam tin.mengisi tin dengan plum
 3. Tetapkan steril selama 20 minit.letakkan steril
 4. Apabila buah menetes, tambahkannya dan tambahkan masa pensterilan sebanyak 10 minit lagi.
 5. Bank dengan plum rapat, letakkan terbalik, tutup dengan tuala hangat dan biarkan sejuk.tutup dan matikan
 6. Simpan di tempat yang sejuk.

Plum blanched

Bahan-bahan: plum.

Teknologi pengeluaran:

 1. Buah-buahan (sedikit kurang) untuk mencuci, jika anda ingin mengeluarkan tulang, tetapi anda boleh pergi.plum pitted
 2. Letakkan plum dalam ayak dan letakkan selama 3 saat dalam air mendidih, kemudian keluarkan dan segera celupkan ke dalam air sejuk selama 3 minit. plum blanchedBlanching diperlukan untuk memastikan bahawa buah-buahan tetap utuh dan tidak hilang penampilan mereka.
 3. Lap air yang berlebihan dan masukkan ke dalam balang.Kami tersebar di bank
 4. Tuangkan plum dalam tin dengan air mendidih dan sterilkan.tuangkan air mendidihpensterilan bahan kerja
 5. Pada akhir masa ini, tin digulung dan dibiarkan sejuk.

Masa pensterilan untuk bekas separuh liter adalah 10 minit, liter – 15 minit, tiga liter – 25 minit.

Matahari di dalam tin – plum kuning

plum kuningSebagai tambahan kepada buah-buahan biru yang biasa, mereka juga melancarkan plum kuning dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk. Mereka sangat lazat dan wangi, dan juga kelihatan hebat di bank! Dan jika anda bereksperimen dengan penambahan pelbagai rempah-rempah, maka dari hidangan pencuci mulut dan untuk telinga anda tidak akan terputus.

Kepada plum kuning selepas matahari masih utuh, lebih baik memilih buah-buahan yang padat.

Bahan-bahan:

 • 500 g plum kuning;
 • 500 g gula;
 • vanillin.

Teknologi memasak adalah seperti berikut:

 1. Basuh plum, pilih tulang.keluarkan tulang
 2. Keluarkan dari jumlah jisim 200 gram plum dan kirikannya dengan pengisar daging, kemudian peras dengan baik dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 24 jam.kita melalui pengisar daging
 3. Selepas sehari mengalirkan jus dan membuat sirap daripadanya, sambil menambah vanila dan gula.percolate
 4. Baki 300 g tenggelam dimasukkan ke dalam balang, tuangkan sirap yang disediakan dan sterilkan dalam masa 20 minit.
 5. Kemudian longkang plum, putar balang dan balut dengan sesuatu yang hangat.kami hantar ke pantri

Karya matahari terbenam – prun dalam jusnya sendiri

Dipelihara dalam prun jus sendiri digunakan dengan baik untuk mengisi penyediaan gulung dan pai, dan dari sirap yang dicairkan dengan air, anda akan mendapat kompot yang lazat. Resipi untuk penyediaan prun dalam jus mereka sendiri untuk musim sejuk juga ada banyak, salah satu yang paling berlari dan tidak rumit disediakan di bawah.

Bahan-bahan:

 • 1 kg prun;
 • 500 g gula.

Teknologi penyediaan:

 1. Prun cuci, pecahkan dua dan lepaskan batu itu.prun
 2. Lipat buah-buahan dalam kawah besar atau periuk pada prinsip: lapisan prun – lapisan gula. Biarkan selama 4 jam supaya mereka membiarkan jus. Dalam kes ini, setiap jam, kuali perlu digoncang secara berkala (jangan campur tangan dengan sudu, supaya tidak merosakkan buah).kami mengisi buah dengan gula
 3. Selepas prun mengeluarkan jus, letakkan kuali pada api perlahan, untuk membubarkan gula dan siram. Kuali juga perlu digoncang beberapa kali.mendidih
 4. Beri sirap maksima 3 minit.
 5. Bank-bank bangkit dan beredar sehingga disejukkan sepenuhnya. Jangan belok balik.