meljenje zimo za zimoMelona za zimo – recepti niso omejeni samo na običajne marmelade in kompote. V hladnem obdobju obstaja možnost nakupa tega jagodičja v supermarketih, vendar njegov okus ne bo tako nasičen. V sezoni melone je vredno poskrbeti za enega od receptov, ki bodo pomagali ohraniti njen okus in aromo. Pecivo lahko postrežemo kot sladica ali dodamo pečenim blagom.

Posušena melona

posušena melonaNajlažji način kuhanja iz melone za zimo je, da ga posušite. V procesu se sladkor in drugi dodatki ne uporabljajo, zato je posoda idealna za tiste, ki se držijo zdravega življenjskega sloga. Ta nizkokalorična sladica lahko vzamete s seboj kot prigrizek ali v kombinaciji z drugimi jedmi.

V tej recepturi za melone za zimo je potreben le ta jagodičja. Primerneje je kuhati pri sušenju, vendar ga lahko enostavno razgradite pri sobni temperaturi pod soncem.

  1. Celotna melona je olupljena. Nato ga je treba razrezati na dva dela in jedro odstraniti s kostmi.lupino in rezano melono
  2. Nato ga razrežejo na velike rezine in se izloči na sušenje, da ne pridejo v stik med seboj.razpršite rezine melone v sušilniku
  3. Pri sušenju je treba temperaturo nastaviti na približno 60 ° C. Čas izdelave je odvisen od tehničnih značilnosti stroja, kot tudi od sokovitosti sadja in debeline rezin. V povprečju lahko postopek traja od 7 do 20 ur, v naravnih razmerah pa do nekaj dni. Kosi bodo pripravljeni, ko se bodo zmanjšali in ne bodo držali svojih rok.

Pripravljena posušena melona je shranjena na suhem, temnem mestu. Lahko ga tudi pakirate v vakuumske vrečke.

Ohranjanje od melone

konzervirana melona

Melona, ​​ohranjena za zimo, ohranja vse okuse. Če je pravilno kuhan, bo podoben ananasu. Povprečna melona, ​​ki tehta 2 kg, potrebuje kozarec sladkorja, liter vode in malo citronske kisline.

  1. Najprej morate narediti sirup, ker se uporablja hladno. Voda se kombinira s sladkorjem, jo ​​segreva in segreva 10 minut pri nizki vročini. Na koncu dodajte citronsko kislino.pripravite sirup za melon
  2. Nato moraš luščiti melono, jo razrezati na majhne koščke in jo položiti na pločevinke. Pred tem jih je treba sterilizirati v vreli vodi.melona čista in rezana
  3. Rezine melone napolnimo s sirupom, pločevinke so pokrite s pokrovi in ​​pasterizirane. Potem jih moraš imeti, spustiti pokrove za brisače in pustiti, da se ohladi ohladi.sterilizirajte melone za zimo

Related  Italijanske ideje za kuhanje testenin iz testenin

Melona, ​​marinirana za zimo, je nasičena z sladkornim sirupom in ostane sočna. Pozimi se združi z medom in cimetom. Dodan je k maslom, ki se napolni s palačinkami.

Pastilla iz melone

pasta iz meloneEden od nenavadnih receptov melone za zimo je pašnik. Mnoge ljubice nezasluženo pozabijo na to sladkost, vendar lahko postane ne samo vsakdanji sladek, temveč tudi prava dekoracija praznične mize. Opozarja na sladkarije in ima gosto viskozno konsistenco.

Za 1 kg melonske celuloze potrebujemo približno 2 kozarca vode in 1 kozarec sladkorja. Pastila je bolj sočna in sladka, če zamenjate sladkor s tekočim medom.

  1. Za recept za zalogo melon za zimo, je vredno izbrati sočno zrelo jagodičje, ki bo izzvalo bogat okus. Očistiti, odstraniti kosti in razrezati na majhne kocke.zrela melona
  2. Vse sestavine se zmešajo v ponvi in ​​dajo tiho ogenj. Vsebino je treba stalno mešati. Testo testa velja za pripravljeno, ko pridobi enotno, mehko konsistenco.kuhajte melon s sladkorjem
  3. Zmes nato zmeljemo in damo v sušenje. Debelina sloja ne sme presegati 0,5 cm, v nasprotnem primeru se bo pire krompir slabo posušil in ga ne bo dolgo mogoče shranjevati. Pasto je treba posušiti pri visoki temperaturi 4 ure, nato pa toliko s srednjo močjo. Zmes zlijemo v sušilnik
  4. Ko se pastila posuši, vendar bo še vedno topla, jo je treba izvleči iz sušenja in iz njega izdelati zvitke. Nato se vsaka od njih razreže na majhne dele.

Pastila se shrani v hladilniku, medtem ko je uporabna do naslednje žetve. Da bi ohranili svoj okus in se ne posušili, je treba vsak valj dobro zaviti s filmom za hrano.

Tudi če kmetija nima sušilnika, možnosti za izdelavo melone za zimo niso manjše. Namesto tega lahko uporabite pečico. V tem primeru se pire krompir za pastile razprši v tankem sloju nad pergamentnim papirjem, pri čemer je bil predhodno namaščen z rastlinskim oljem.

Melona je univerzalna delikatesa, ki je uporabna tako surovo kot osnova za zimske gomolje. Obstaja veliko receptov od melonov korak za korakom s fotografijo, od katerih bo vsako v hladnem obdobju vrnil poletni vonj. Konzerve ali kisle melone je kot nalašč za bogato zimsko peko, polnjenje za pecivo, pite ali palačinke.

V suhi obliki se lahko služi z oreščki in medom, pa tudi z okrasnimi sladicami. Pastila je nenavadna sladkost, ki se sploh ne prodaja v vseh supermarketih. Vsekakor je vredno skrbeti poleti in hraniti okus melone in arome za celo leto.

Related  Ohranjanje sladkih češenj v lastnem soku