pripravljeno vino iz džemaDo začetka nove poletne sezone na policah hladilnika pogosto ostanejo kozarci lanskega marmelada. Ne žurite se, da se znebite, saj lahko vino naredite iz marmelade, ki je že izgubil okus in okus. Namesto brezkusne sladkosti boste dobili popoln izdelek – prijetno domače vino, ki se bo ogrejalo in prosim gospodinjstvo. Delimo preprost recept domačega vina iz džema.

Preprost tradicionalen način izdelovanja vina

domače vino iz džemaPotrebno je pripraviti:

  • posoda 3 l;
  • kos gaze za filtriranje in lijak;
  • rokavica, kupljena v lekarni ali septum;

Banke za vino iz jama je treba sterilizirati z vsemi možnimi skrbmi. Operite jih s sode, nato prelijete vrelo vodo ali uporabite drugo primerno metodo za vas.

Sestavine:

  • 1 liter starega marmelade;
  • 1 liter kuhane ohlajene vode;
  • 10 – 150 g rozin ali svežega grozdja;

Če je marmelada kislo, je možno dodati sladkor. Ko je, nasprotno, sladkano, je treba dodati vodo. Strokovnjaki so ugotovili, da optimalna vsebnost sladkorja v žitu ne sme biti višja od 20%.

Roze ali jagodičja grozdja se vzamejo samo neumno! V nasprotnem primeru bodo kvasne glive, ki živijo na njihovi površini, izgubljene. Ne uporabljajte rozin, pakiranih v vrečah, pripravljenih za takojšnjo uporabo.

Ta recept hišnega vina iz marmelade ne zagotavlja uporabe suhega kvasa, s tem boste dobili popolnoma drugačno pijačo. Fermentacijski element v našem vodniku je rozine ali grozdje.

Tehnologija priprave

Postopek izdelovanja vina iz džema lahko razdelimo na dve glavni fazi. pri čemer prva obsega primarno fermentacijo in drugo obsega filtriranje pijače in poravnavo, da dobimo trdnost in prosojnost.

1. korak

Priprava drozge iz marmelade, vode, sladkorja in rozinNapolnite tri litrsko kozarec ali steklenico z marmelado, vodo in jagodami (rozine ali sveže), premešajte do homogenih. Sveže zdrobljene jagode. Posodo pokrijte z gazo in jo postavite v temno in toplo mesto (vsaj 20-25 stopinj). Če ne morete zanesljivo zaščititi pred svetlobo, ga posušite z gosto krpo.

Lahko uporabite lansko domačo pridelavo iz vsakega jagodičja in sadja, je zaželeno, da jih ne mešate, tako da ima vino določen okus.

Držite pet dni dnevno mešanje z leseno žlico z dolgim ​​ročajem. Če po 20 urah ali prej obstajajo znaki fermentacije: (kisel vonj, pena, šumenje), potem postopek vina iz starega marmelade poteka normalno.fermentacija pivine

Related  Kateri model strojev za konzerviranje pločevink je najboljši

Pet dni kasneje je čas za intervencijo: ločite plavajočo drozge (gosto, brez raztopljenih delcev), filtrirajte tekočino skozi gazo, zložite v več plasti in vlijte v čisto kozarec, tudi sterilizirajte temeljito. Poskrbite, da bo v posodi ostalo vsaj 25% prostornine, ta prostor je potreben za peno in ogljikov dioksid, ki nastane med fermentacijo.

Na vratu kozarec tesno položite gumijaste rokavice, najprej naredite punkcijo v enem od prstov. Če ima kmetija vodno past, jo uporabite za pripravo vina iz marmelade doma.

Da ne bi prekinili tesnjenja vsebine kozarec, ga tesno vezajte nad rokavico.

Kaj, če rokavica ni napihnjena 4 dni? Preverite, ali so izpolnjeni potrebni pogoji: temperatura v sobi, kjer pijača pije, tesno zapiranje posode. Morda bo zanesljivejša za tesnjenje spojev gume in stekla.

 2. korak

fermentacija pivineDolgo časa puščamo v miru: od 30 do 60 dni, spet v vročini in temi, sledimo stanju gumijaste rokavice. Ko se končno potopi (ali se hidravlično tesnilo “umirja”), je fermentacija končana. Pijača je osvetlila, sediment je padel na dno.

fermentacija se je končalaPrevidno združite nastalo vino, ne da bi vplivali na usedlino, zato je bolje uporabiti gibljivo cev, od kompleta do medicinskega kapljica. Če okus kokoši, dodajte malo sladkorja. Zdaj lahko nalijete tekočino v čiste steklenice, tesno pluto in očistite v hladilniku. Kot rezultat, dobimo moč pijače od 10 do 13 stopinj.

Očala lahko izlijete v 2-3 mesece. Če med zorenjem pride do oborine, je treba vino ponovno vliti v novo posodo. Sediment lahko daje grenak okus. To vino bo ohranilo svojo kakovost za 2-3 leta, ko bo shranjeno v mrazu.

črpanje pripravljenega vina iz džemaZgoraj opisana metoda bo delovala tudi v primeru, da je marmelada fermentirala. Ponavljamo z kislo maso vse iste operacije, ohranjamo enake deleže glede na kuhano vodo in rozine. Edina razlika je v tem, da dodamo 1 kozarec sladkorja. Na koncu postopka fermentacije pijačo dobi tudi čas za dozorevanje v hladilniku. Vendar pa praksa kaže, da jo je treba prenesti na hladnem mestu za nekaj dlje, vsaj 3 mesece.

Related  Tegobe priprave bulgurja

Kako hitro narediti vino iz marmelade doma

hitro pripravo vina iz džemaZa nestrpno bomo navedli “paliativno” različico recepta za vino iz džema. Za 1 liter starega izdelka se vzame 2-krat več vode: 2 – 2, 3 l., Peščica rozin. Vendar odločilno je dodajanje 10 g suhega kvasa.

Tehnologija priprave:

  1. Povezujemo z vodo z marmelado in jo zavremo. Ta mešanica mora biti zelo sladka.
  2. Ohlajeno tekočino je treba filtrirati, filtrirati skozi grenivko, vliti v veliko steklenico.
  3. Kvas razredčite v majhnem volumnu mešanice in jo hranite v vročini 20 minut, nato jih položite v glavni volumen, dobro premešajte. Steklenico je treba napolniti približno na “obešalih”, vendar ne pod vrvico.tepe vino iz džema
  4. Zdaj potrebujete vodni pečat s cevjo, dajte v steklenico vode. Ta naprava je postavljena tam, kjer je temna in topla (najmanj 25 stopinj).

Po 2 do 3 dneh fermentacije nadaljujete, lahko opazujete gibanje mehurčkov ogljikovega dioksida. Teden dni kasneje se lahko vino okusi, mora biti sladko in kislo in rahlo prezračeno. Ostati je treba znebiti usedline – vlijemo v čiste steklenice, dodamo k vsakemu nekaj rozin, in pošljite v hladilnik. Samo en ali dva dni. Po tem se lahko zdravite. Minus ena – vino, kuhano na ta način, ne bo dolgo ohranilo svojih lastnosti.