Torta pijana češnja služi za čajCake “Pijana češnja” – odlična sladica za praznično mizo. Bistvo recepta je pripraviti čokoladni piškot z občutljivim in hkrati sokovnim polnjenjem češnjevega kremnega mesa. Naš korak-po-korak vodnik o pripravi te torte bo pomagal tudi novinarju kuhati ustvariti ne le okusen, ampak tudi lep sladico za slovesno praznik.

Kaj boste potrebovali za torto?

Torta “Pijana češnja”, katere recept je precej preprost, lahko pripravite iz naslednjih izdelkov:

  • češnja (da se desert izkaže za sočen, je potrebno imeti 0,35 kg zamrznjenih češenj);
  • konjak (350 ml);
  • moke (0,2 kg);
  • jajca (6 kosov);
  • sladkor (0,45 kg);
  • mleko (0,15 l);
  • kakav (60 g);
  • maslo (0,2 kg);
  • čokoladna črna (1 ploščica).

Prehod

Nič težko je kuhati okusno in lepo torto s češnjami, vam bo v tem pomagal recept s fotografijami in navodila po korakih.

1. korak.

pripravi češnjoPriprava češenj. Najprej je treba odmrzniti in očistiti jagode iz kosti. Po tem položite priročno posodo in prelijte konjak najmanj 12 ur. Po tem času napolnite češnjo v cedilu ali skozi sito in dodajte malo sladkorja (nekaj žlic) – to je potrebno, da odstranite odvečne jagode iz jagodičja.

2. korak.

Pečenje piškotov. To je najpomembnejši del priprave takšne sladice kot torta “Pijana češnja”. Korak za korakom s fotografijo bo vidno videl vse nianse kuhanja.

Če želite v desertu dati veliko sladico, mora biti piškot velik – najbolje 8-10 cm, sicer bo videz torte podoben pitu ali ravno torto. To višino lahko dosežete s pekačjo z visokimi stenami.

Treba je pokriti dno in stene obrazca s papirjem za pergament in jih mazati z maslom, nato pa postaviti v hladilnik.pripravite obrazec

Za pripravo gobaste torte je potrebno ločiti jajčne beljakovine in rumenjake. Proteini prehajajo iz 0,350 kg sladkorja v gosto peno, če je slednja tekoča ali ne dovolj debela, piškot ne bo bujen. Beat z mešalnikom ali mešalnikom.biči s sladkorjem

Žličke v ločenem vsebniku za mletje s preostalim sladkorjem.

Potem morate presejati moko in jo premešati s kakavom. V prejeto težo pour 2/3 (ostalo bo uporabljeno za smetano) rumenjaki in vlakna, postopoma mešanje. Zamesite testo in ga postavite v ohlajeno obliko. Pecite pri 180 ° za pol ure.preverite, ali je piškot pripravljen

Če želite preveriti pripravljenost piškotov, ga je treba preboditi s tanko leseno palico, zobotrebcem ali tekmo. Po ekstrakciji iz testa ne smejo ostati nobeni preizkusni deli na palici.

3. korak.

pripravi kremoPriprava kreme. Medtem ko se pecivo peče, je potrebno pripraviti kremo za prihodnjo torto “Pijani češnje”. Če želite to narediti, kuhajte mleko (ne vse, pustite nekaj žlic za glazuro), dodajte preostala jajca s sladkorjem in zavrite nekaj minut. Nastali sirup je treba namestiti v priročno posodo in pretehtati z mešalnikom ali mešalnikom skupaj z maslom.

Krema mora biti mastna, tako da se piškot ne mehča in ne razpade.

4. korak.

Slaščica za torte “Pijana češnja”. Recept s fotografijo je prikazan spodaj.

Odstranite gotovi piškoti iz pečice in pustite, da se ohladi s kalupom. Nato odstranite s kalupa, odrežite zgornjo plast (1 cm) torte.cut gobo torto

Odstranite meso in jo pomešajte s smetano. Polnjenje torte mora vsebovati več plasti: 1-krema, 2-češnja. Pokrijte sladico z zgornjo rezano pogačo.pripravljena torta v rezu

5. korak.

pokrivamo torto z ledomGlaze. To je najprijetnejša in zadnja faza priprave okusne torte “Pijana češnja”. Črno čokolado je treba topiti na parni kopeli in jo zmešati z mlekom. Nastala masa vode sladice in strani, po želji, okrasite s češnjami. V hladilniku namestite nekaj ur.

Video recept za izdelavo torte “Pijanka Cherry”