slasten zrezekMeso je priljubljen izdelek, ki ga vsakdo uporablja skoraj vsak dan. Posebno priljubljeni zrezki so različne stopnje mesa cvrtja. So okusne, aromatične, vsebujejo veliko koristnih snovi in ​​elementov v sledovih. Meso za zrezke je vedno skrbno izbrano, le mlade in čistokrvne živali so primerne.

Vrste mesa cvrtja

Okus zrezka določi ne le kakovost in kakovost mesa, ampak tudi vrsta praženja. Nekateri ljudje všeč vlažno in sočno zrezko s krvjo, drugi pa raje ocvrt košček mesa z okusno skorjo. Vsak gurman je lahko zadovoljen z izdelavo zrezka različnih pečenk.

Modra redka

prva stopnja praženjaZrezek je skoraj suro v rezu, s tanko občutljivo skorjo, ki se tvori na ognju 1,5-2 minut. Temperatura znotraj zrezka ne sme presegati 50 ° C.

Praženje v javnih gostinskih obratih skorajda ni povpraševanje. Prednost poznavalcu surovega mesa, se zrezek preprosto ogreva.

Redko

druga stopnja praženjaMeso s krvjo je prekrito z rjavo rjavo skorjo, ki je nastala v ognju 3-5 minut. Temperatura znotraj zrezka je 52-57 ° C. Sredi zrezka je rdeča, vendar ne tako surova kot Blue Rare.

Takšna stopnja praženja bo okus pravih sladokuscev. V restavracijah tradicionalne kuhinje.

Srednji redki

tretja stopnja praženjaPolpetero meso z najmanjšo količino krvi. Po 5 do 6 minutah kuhamo pri temperaturi 57-59 ° C, zrezek postane sočen in aromatičen. Idealen za ljubitelje bogatega in svetlega okusa mesa.

Ta zrezek je priporočljiv za otroke in ljudi, ki se držijo prehrane. Minimalno praženje in sočno meso ne povzročata poslabšanja prebavnega trakta.

Srednje

četrta stopnja praženjaPri kuhanju je najpogostejše meso s praženim sredstvom. Temperatura znotraj zrezka je 60-62 ° C. Ko kuhamo 6-8 minut, kri iz mesa izgine, na rezu izlije dišeči rožnati sok.

Zrezek nima časa, da se popolnoma ocvrsti, vendar postane dovolj toplo. Navadna jed za ljudi iz Rusije in CIS.

Srednje dobro

peta stopnja praženjaSkoraj ocvrte meso, sivo-rjave na rezu, s prozornim sokom. Temperatura znotraj zrezka: 65-69 ° C Zrezek je pražen 9-10 minut, od tega je goveje meso nadzorovano in coarsens. Potrebno je okusiti ljudem, ki ne uporabljajo surovega mesa kategorično.

Steamike ne priporočajo te vrste praženja zaradi nezadostne sočnosti in prekomerne togosti mesa.

No, dobro

šesta stopnja praženjaMeso polne pečenice je rjavo na rezu in zelo trdo. Temperatura znotraj zrezka: 70-74 ° C Ocvrta se 11-12 minut, prekrita s grobo debelo skorjo.

V večini restavracij zrezek te stopnje praženja mesa ni vključen v glavni meni, pripravljen na zahtevo naročnika.

Prekomerno

sedma stopnja praženjaVisoko praženo meso brez krvi in ​​sokov. Stek se segreje na temperaturo 97-100 ° C in ocvrsti 12-13 minut. Suho trdo meso pridobi rjavo-sivo barvo. Debela, močno pražena skorja je lahko grenka.

Stek služi z omakami in omako. Ni vključeno v glavni meni restavracije.

Kuhanje zrezkov

Za kuhanje zrezkov kupite sveže meso z maščobno plastjo. Idealna različica mesa za domači zrezek je sirloin iz vratu. Posoda se bo izkazala za nežna, dišeča in zelo sočna.

Za pripravo zrezka boste potrebovali:

  • svinjska žlica – 550 g;
  • rastlinsko olje – 1 čajna žlička;
  • sol in začimbe po okusu.

Postopek kuhanja:

  1. Meso sperite v toku tople vode, posušite s papirnatimi brisačami. Razrežemo na koščke 2-3 cm.smo rezali zrezke
  2. Vsak kos se namaže s soljo in začimbami. Pustite, da namakate 12-14 minut.Grill zrezek mesa z začimbami
  3. Ponev ogreje z oljem in meso. Fry 3-4 minute na vsaki strani, nenehno vrtenje kos.žganje zrezek

Med kuhanjem ne prebodajte zrezka, izgubi kri in sok.

V skladu s tem receptom dobimo srednji pečen zrezek. Za pečenje zrezka z najmanjšo stopnjo praženja skrajšajte čas, v katerem je meso v ponvi.

Če želite kuhati prekomerno zrezek, potem pečemo meso v pečici še 8-10 minut.

Značilnosti kuhanja zrezkov

Temperatura praženja mesaSokovnost in okus zrezka ne vplivata samo na stopnjo praženja, temveč tudi na vrsto mesa. Ovčetina je kuhana najdaljša, zrezek se izkaže za zelo debel in sočen. Svinjina in goveje meso sta pripravljeni veliko hitreje, vendar meso lahko posušimo, zaradi česar je močno. Nekaj ​​minut bo kuhalo piščanca in purana.

Za zrezek je bilo sočno, morate meso porežiti po vlaknih. Da bi dobili okus pikant, zrezite zrezek z baziliko ali timijanom.

Zrezki različnih stopenj cvrtja mesa so priljubljena restavracija. Lahko ga pripravite doma, natančno upoštevajte priporočila za pečenje.