stroj za konzerviranjeVsak hostese potrebuje stroj za valjanje pločevink. Kateri je najboljši od vseh obstoječih modelov, poskusimo skupaj ugotoviti.
Širok izbor konzervirane zelenjave in sadja na prodajnih policah ne omejuje števila ljubiteljev domače dobrote. Vendar pa se pred vsemi gospodinjami, ki so se odločili za nakup in pridobitev ključa za konzerviranje pločevin, pojavi naloga izbire modela prilagajanja. Možnosti naprave so zadostne. Kdo ne želi kupiti najboljšega modela, ki ustreza njegovi ceni?

Osnovni modeli ključev za zapiranje pločevink

osnovni modeli tesnilnih ključevPo vrstah mehanizmov je mogoče razlikovati naslednje vrste strojev za konzerviranje pločevink:

  • vijak;
  • polavtomatsko;
  • avtomatski stroj;
  • polž.

Vsaka možnost je dobra na svoj način. Vsak model ima svoje prednosti in slabosti. Vsaka ženska se mora sama odločiti, kateri stroj za zvijanje pločevink bolje in se ujema z njim.

Vijačni mehanizem

spiralni tesnilni ključV vsakem domu lahko najdete ročni ključ ali z vijačnim mehanizmom. Ta model je eden od prvih. Vendar pa mnogi še naprej uporabljajo to, glede na svojo dolgoživost.najpreprostejši ključ za pečatenje pločevink
Mehanizem izvede to funkcijo na naslednji način: valjček z vsakim krogom tesneje obrisa rob pokrova na boku. Ko shranite z ročnim ključem, se morate potruditi. Z eno roko tesno, z vsemi sili, pritisnite napravo na banko, druga pa – obrnite ključ. Za dosego cilja morate narediti najmanj 9 ali 10 vrtljajev okoli vratu.

Ko je ohranjanje potrebno za nadzor celotnega procesa. Treba je pravilno izmeriti, kako tesen je ključ pritrjen na vratu pločevinke. Če je preveč tesen, se lahko zgosti. Če ključ ni dovolj tesen, pločevinka ni hermetično zaprta.

Značilnosti modela – cena ročnega navijalnega stroja je najnižja med vsemi modeli. Je najbolj odporen proti obrabi.

Mnogi ljudje uporabljajo ta ključ, saj že dolgo obstaja v vsakem domu, vendar tega ni vredno kupiti. Obstajajo še drugi izboljšani modeli, ki zaprejo kozarec hitreje, ne zahtevajo posebnih prizadevanj.

Polavtomatski stroj

pločevinke za pečatenje pločevinke - polavtomatskoStroj za valjanje pločevink je polavtomatsko podoben vijačnemu mehanizmu, vendar je izboljšana izvedba. Če želite zapreti banko, morate zaključiti približno 8 krogov. Poseben klik vam bo povedal o doseganju cilja. To napravo, tako kot prejšnja različica, morate pritisniti proti banki. Self-tightening vijak ni potreben, sam ključ regulira ta postopek. Cena takega stroja za valjane pločevine je višja od prejšnjega modela, vendar je povsem dostopna.

Pomanjkljivost tega modela je trajanje dodelitve. Če želite ključ odstraniti iz zaprtega kozarca, ga morate odviti v obratni smeri. Izkazalo se je, da je potrebno toliko časa, kolikor je mogoče ohraniti eno.

Samodejno

avtomatski zložljivi strojZapiralni stroj je zadnja beseda na tem področju. Ta naprava lahko enostavno in hitro shranjuje. Dovolj je, da spustite ročico in vse je pripravljeno.

Če je ključ avtomatski sistem, je treba pokrove izbrati iz relativno tankega jekla. Trde prevleke ne morete tesno pritiskati na posodo. Če je pokrov težak, morate vložiti veliko truda v ohranjanje.

Edina pomanjkljivost tega modela je visoka cena stroja za valjanje pločevink.

Polž

Sistem tega modela je preprost in intuitiven. Na njegovi površini so žlebovi, na katerih se drsi posebna sonda. Za sončni zahod morate senzor prenesti na sredino, nato pa odstranite ključ v nasprotni smeri. Tak mehanizem odpravlja dvome o potrebi po dodatnih rotacijah. Minus se lahko šteje za izgubo časa za odstranitev pisalnega stroja iz pločevine.eden od modelov stroja za navijanje

Kateri stroj za valjane pločevine najbolje odloča vsaka gostiteljica sama. Vsi modeli imajo lastne slabosti in prednosti.

Izbira pisalnega stroja – video