Zamrznjeni zeleni fižol domaIzkušene gospodinje vedo, kako ne samo zbrati čudovitega pridelka, ampak tudi ohraniti za zimo. Priljubljeni recepti soli, ki jih dobijo od babic, ne izgubljajo svoje priljubljenosti, vse bolj pa so tudi metode zamrzovanja, ki omogočajo čim večje ohranjanje uporabnih lastnosti izdelkov. Volumetrični zamrzovalniki, ki so na voljo skupnemu človeku na ulici, pomagajo gospodinjstvom pozimi hladno z nesezonskimi zelenjavo in sadjem. Zamrznjeni so predmet skoraj vseh izdelkov, vključno z nedavno postalimi popularnimi beluši. Toda, da ne bi dobili obžalovanja vrednega rezultata, zaman, ko ste porabili denar, čas in mesto v zamrzovalniku, morate vedeti, kako zamrzniti zimzelene fižol za zimo.

Pripravljalna faza

Priprava špargljev za zmrzovanjeDa bi dobili okusne in uporabne gredice, morate izbrati pravi izdelek.

Če se na vrtu pridelajo beluši, jih je treba pravočasno zbrati. Najbolj okusni fižol je mleko, ki ni imelo dovolj časa za preveliko rast. Sesalci suhega so težki in neprimerni za zmrzovanje.

Če so beluši nabavljeni na trgu, ne oklevajte in poskušajte pokriti z žeblji. Bilo bi žaljivo, da se znebimo neobdelanega žetve pozimi.

V pripravljalni fazi, iti skozi vse stroje, znebite se razvajene. Na drugi strani, odrežite nasvete z obeh strani, niso primerni za porabo in lahko pokvarijo okus pripravljenih jedi.

Ni važno, v kakšnih pogojih so se rastli in skladiščili beluši, na njem ni majhnega števila mikrobov. Obstaja mnenje, da nizke temperature lahko uničijo različne bakterije, vendar “šok mraz” ni na voljo doma, zato zamrzovanje fižola za zimo ne omogoča, da se popolnoma znebite neželenih škodljivih mikroorganizmov. Za čiščenje izdelka večkrat pijemo fižol v tekoči vodi.

Če obstaja kakršen koli dvom o izvoru in kakovosti fižola, je bolje, da ga zamrznete s pred-pivovarnim izdelkom.

Odvisno od namena, za katerega je fižol zamrznjen, ga lahko pustimo cel ali razrežemo na majhne koščke.

Zamrznjena surova zrna zmrzali za zimo

Izprati in rezani fižol se posušiZdi se, da bi bilo lažje? Razložite na pakiranjih, jih postavite v zamrzovalnik in počakajte, da bo zima sveže fižol. Ampak tukaj so triki.

Če se zelenjava predhodno ne posuši, se zamrznejo v zamrzovalniku in oblikujejo trdno komoro ledu. V zimskem času boste morali poskusiti prekiniti nekaj stroki iz tega bloka ali pa uporabiti celoten paket hkrati.

Presežna vlaga v pripravkih za sladoled ne le na dovolj velikem mestu, temveč tudi pripravi jedi iz njih vodo in brez okusa.

Vzemite si čas, pustite fižol, preden ga položite v vrečke, da se posuši. Če želite to narediti, ga lahko postavite na krpe ali papirnate brisače. Druga možnost je, če je prostornina pripravljenega izdelka majhna, jo pustite v cedilu.

Pripravljeni fižol je na embalažiPo sušenju se fižol položi v vrečke in skrbno odstrani ves zrak iz njega.

Če želite biti prepričani v celovitost vsakega poda, jih postavite na rezalne plošče in jih pošljite pred zamrzovanjem. Po tem se zamrznjeni stroki pakirajo v vreče.

Zamrzovanje kuhanih fižolov

Fižol je predhodno blanširanZa pravilno kuhanje belušev, ohranjanje njegovega okusa in koristnih lastnosti ter tudi ne izgubite svetle privlačne barve upoštevajte naslednja priporočila:

  • pripravljeni fižol zniža v vrelo vodo;
  • kuhajte ne več kot 3 minute, sicer bo fižol postal premočan in neprimeren za shranjevanje;
  • Pripravljeni čepi ali majhni kvadrati, previdno obdani s hrupom;
  • takoj postavite v posodo z ledeno vodo, ki ne bo samo ohladila fižola, temveč tudi ohranila svetlo barvo;
  • hranite v ledeni vodi najmanj tri minute;
  • Končni izdelek se postavi na brisače, da se posuši;
  • fižol razdeli v majhne pakete;
  • znebite se vsega zraka, za katerega nežno potiskajte torbo;
  • Pakirani fižol se shrani v zamrzovalniku.

Na embalaži navedite ime proizvoda, teżo in datum pakiranja. Ta način bo lažje poiskati potrebno vrečko pozimi.

Po blenširanju je izdelek nameščen v ledeno vodoEna od možnosti, kako zamrzniti beluši doma, je pripraviti mešanico zelenjave, v katero bo vstopila.

Pakiranje belušev pred zamrzovanjemShranjujte zamrznjene beluše na temperaturi -18 stopinj. Razširite ga za eno leto, bolj se ta izdelek ne shrani.

In uporaba zamrznjenega fižola najde katero koli ljubico. Z njim in dobre juhe, solate, zelenjavne obarje in kot neodvisen okras, ni slabše od druge zelenjave. Pravilno zmrznjeni fižol obogatijo zimsko prehrano z vitamini in bodo zadovoljili svež svetel okus.

Kako zamrzniti beluši belušev – video