Melona se lahko uporablja le v svežem stanjuShranite spomine na pretekle poletje in ne le na fotografijah in prhanju, temveč v svojem hladilniku. In kaj bi bilo bolje kot prihranjeno poletje v obliki sočne melone z lastnega vrta na novoletni mizi.

Ampak je možno zamrzniti melone za zimo? Ali bo ohranjen njegov edinstveni okus in okus?

Značilnosti zmrznjenih melon za zimo

Na podzemnih temperaturah je, da sadje in zelenjava najbolje ohranita koristne snovi, aromo in okus.

Rezine drobnih melonov so zamrznjene v zaprtih pakiranjihNegativne temperature nimajo uničujočega vpliva na vitamine, ampak lahko spremenijo strukturo tkiv zamrznjenih sadežev. In več vlage je v celulozi, večji je uničujoči učinek, ki ga opazimo po odmrzovanju. Poleg tega je kakovost izdelka in rok uporabnosti odvisna od stopnje zmrzali.

 • Pri temperaturi reda -6 ° C je svežina zamrznjenega sadja in sadja le še 1-2 tedna.
 • Frost približno -12 ° C omogoča shranjevanje do 4-6 tednov.
 • Samo temperatura -18 ° C omogoča shranjevanje melone do 12 mesecev.

Nižja temperatura v komori, hitreje je zmrzovanje melone za zimo in rezultat bo boljši.

In da v času v zamrzovalnem prostoru rezine lubenice ne izgubijo vlage in ne absorbirajo tujih vonjav, morajo biti posode ali vreče z izdelkom tesno zaprti. Rezervoarji za shranjevanje morajo biti majhni. To bo takoj uporabilo delež v hrani, namesto da odmrzne veliko količino sočne celuloze, po koncu ogrevanja plodov pa se bo njihova konsistenca nepreklicno spremenila.

Idealna možnost za shranjevanje zamrznjenih melonov so:

 • Negativne vreče za prenašanje temperature s plastičnim pritrdilnim elementom;
 • posode s tesno pritrjenimi pokrovi.

Kako lahko zamrznem melon, ki ga gojijo na postelji za zimo doma? Obstaja več načinov za pripravo gurda z nizkimi temperaturami.

Načini zamrzovanja melonske celuloze

Za zamrzovanje izberite sladko aromo melonoPred zamrzovanjem sadja pa je treba izbrati sladko dišino z najbolj gosto konsistenco, da ne bi bila razočarana in zaradi dela ne bi dobila skoraj brez okusa tekoča kaša.

Najboljše za zamrzovanje so melon različnih dišav z oranžno dišečo celulozo in gosto, razpokano mrežico in, kot je bilo, razdeljeno na klin.

Ali lahko zamrznem celo melono ali jo zmešam na pol za zimo? Pogosta napaka je, da neizkušene gospodinje poskušajo v zamrzovalniku shraniti celotno melono ali njegove velike koščke. Ne le, da sadje v hladilniku prevzame veliko prostora, in zamrznitev melone je dolga in neenakomerna. Posledično je najbolj sočno meso na sredini dišeče penaste kristale ledu, ki uničujejo celice in tkiva, včasih celo sadje.

Zamrznite majhne rezineBoljše, preden zamrznete melon za zimo, skrbno sperite sadje, ga narežite na polovico in očistite vsa semena. Nato se melona razreže na dele, ki se bodo zamrznili hitreje in bodo bolje shranjeni.

Oblika takšnih kosov je lahko poljubna:

 • Nekdo raje pošilja melono za shranjevanje v obliki tradicionalnih tankih lobanj.
 • Za druge lastnike je primerno, da s kockami pripravijo desertne sladice.
 • Ljubitelji hrupnih strank in nenavadni načini služenja bodo cenili melonske kroglice, ki jih ne moremo uporabiti samo za kulinarične namene, ampak tudi okrasiti ali sladice, sadne solate in koktajle.

Kroglice melon in lubenice okrasijo koktajle in sladiceNajboljši rezultat zamrzovanja sadja in sočnega sadja se doseže z uporabo suhega ledu, ki se prelije na pripravljene rezine. Kot rezultat, na površini celuloze takoj tvori trdno zamrznjeno plast brez velikih ledenih kristalov. In tudi v tem primeru, skladnost odmrznjene melone ni mogoče primerjati s svežo rezino. Zato je pravilnejša uporaba takšne celuloze za sladice, osvežitev sadnega sladoleda in koktajlov.

Zamrznjena melona se uporablja za izdelavo sladoleda in sladicČe ni suhega ledu, se majhne rezine hitro zamrznejo, če so enakomerno razporejene na primerni paleti in dajo v zamrzovalnik, čas se ne strdi. V tej obliki se rezine melone pakirajo v posodah ali vrečah in se shranijo v komori, kjer temperatura ni višja od -18 ° CPripravljene kroglice so postavljene v eni plasti

Pre-zamrzovanje ne bo dovolilo, da se rezine držijo skupaj, znatno pospešijo proces in omogočajo ohranjanje kakovosti melone.

Ali obstajajo kakšni drugi načini zamrznitve melon za zimo?

Zamrznjeni melonski sokShranite drobno meljo v svoji izvirni obliki, ki bo pomagala sladkorni sirup ali sladek sadni sok. Za izdelavo sirupa, vode in sladkorja vzamemo v enakih delih, zmes segrevamo, mešamo, dokler se sladkor ne raztopi in tekočina ne zavre.

Rezine lubenice, dani v posodo za zamrzovanje, napolnjene z ohlajenim sirupom, zaprem in zapremo v zamrzovalniku. Podobno prihajajo s sokom, ki je predmešan s sladkorjem. Melon, ananas, oranžna in breskev sok dobro kombinirajo z melono.

Če želite dati sladko melono, zamrznjeno na pladnju, na “suhem” način, rezine navlažene v sladkorju v prahu, nato pa se razširijo na palete in dajo na zmrzal.

Če se je melona, ​​gojila na svojem mestu, izkazala za preveč mehka in sočna, ne zamudite zamisli o zamrznitvi. Očiščeni lobuli se mleni v mešalniku in nastali pire krompir položi na posode za zamrzovanje. Z nezadostno sladkostjo lahko dodate sladkor ali med na celulozo. Na podlagi takega proizvoda je enostavno pripraviti koristen sladoled, ki že hrepeni z žejo, in vse vrste sladic.

Domov Melon Sorbet

Melon sorbetZa pripravo izvirne domače dobrote bodo vsi družinski člani potrebovali sladko drevo melone, ki jo perejo, rezane, čistijo semena in razrezane na majhne kocke.

Za 6 obrokov sladice vzemite:

 • 1 kozarec sladkorja;
 • 1 kozarec vode;
 • 4 skodelice melonaste celuloze, narezane na kocke;
 • malo sok limone ali pomaranče, po okusu.

Slastna sladicaMetoda priprave

 1. Iz sladkorja in vode naredite sirup, za katerega mešanje tekočine jo pripeljemo k vrelišču na majhnem ognju. Potem se sirup odstrani iz vročine in ohladi.
 2. Melon kocke ohlajeni sirup in limonin sok pomešamo v mešalniku, dokler ne dobimo enotne zračne kaše.
 3. Nastali pire krompir se razprostira po vsebnikih, pri čemer je nekaj centimetrov do roba in zamrznjen.
 4. Za neoblikovanje velikih ledenih vključkov v sorbetu se zmerjena masa ponovno zmeša z zamrzovanjem.

Pripravljen sorbet, pred polaganjem na kremankam, je bolje držati pri sobni temperaturi nekaj minut.

Če je zdravilo pripravljeno za odrasle, se namesto sirupa lahko uporabijo sladke sorte belega ali penečega vina.

Sorbet s kremastim jogurtuMajhen sladek zob kot sorbet s kremastim jogurtom. V tem primeru lahko sladico sladkate s pomočjo sladkorja v prahu, v masi za zamrzovanje pa ne bo odveč, če dodate koščke melone ali lubenic kandiranega sadja.

Video o lepem rezanju melone