sliv vinoSlive vino z bogato aromo in nenavadnim okusom je všeč večina poznavalcev te pijače. Najbolj priljubljen je v polsladkih in polsuhih. Dovoljena alkoholna pijača se popolnoma prilega mesu in sladicam. Vendar njegova sestava na policah trgovin ni vedno izdelana iz naravnih sestavin. Spodaj je nekaj možnosti, kako narediti slive vino sami doma.

Vino lahko popolnoma kuhamo iz vseh vrst sliv. Ali je rumena, modra ali zelena sliva, se končni rezultat dobi s posebnim okusom in aromo. Kljub temu se daje prednost temnim sortam, od njih je običajno vino. Sok iz teh plodov je težko stisniti, zato priprava vina zahteva več stopenj napenjanja pred popolno pripravljenostjo. Preden začnete, je treba strganega sadja ocvrtati nekaj ur na soncu. Preveč umazanega sadja je treba umiti, vendar ne smemo dotikati sorazmerno čistega.

Preberite tudi: kako odpreti steklenico vina brez čolnov?

Klasični recept za slive vino

vino iz sliv po klasičnem receptuVinsko drevo doma se pripravlja brez težav in brez znatnih finančnih stroškov. Dovolj je, da zberemo 1 kg zrelega sadja, kupimo sladkor, združimo vse, ostalo pa je čas.

Faze priprave:

 1. Zbrale slive znebite jame in ob pomoči kriketa spremenite v kašasto sestavo. Pour toliko vode kot pire (1: 1). Pokrivajte z gazo ali lahkim bombažnim krpo, pustite sami 3 dni.zrelih sliv, brez kosti in rub
 2. Skozi dodeljeno količino časa se smešno pire pretvori v dve komponenti: sok in drozg. Slednje je treba zavreči, vendar je sok, filtriranje, poslano v ločeno posodo za fermentacijo.ločiti drozge iz sokova
 3. Da bi dobili suho vino v steklenici s slivno tekočino, dodamo 200 gramov (1 steklo) sladkorja. Če želite okusiti okus desertnega vina, morate povečati količino sladkorja in dodati 300-360 gramov. Po dodajanju sladkorja je treba posodo dobro pretresati, da se popolnoma raztopi.dodajte sladkor v posodo
 4. Na vratu posode morate obleči gumijasto medicinsko rokavico, na prstu katere morate narediti majhno punkcijo z iglo. Pustimo v senčenem mestu 1,5 meseca. V tem času bi morala biti temperatura brez očitnih razlik – 20-25 stopinj toplote.pustite steklenico za fermentacijo
 5. Vrenje fermentiranega vina v drugo steklenico in tesno zatesnite. Šest mesecev kasneje je treba oblačno sestavo filtrirati. Za pridobitev transparentnega vina brez suspenzije bi moralo biti njegovo staranje najmanj 3 leta.

Pripravljenost na vino je odvisna od stanja rokavice na vratu. Navpični položaj in notranji zrak kažejo nepopolno fermentacijo. Pihana rokavica pomeni, da je postopek končan.

Preprost recept za domačo vino iz slive se lahko nekoliko nasiči, tako da mu dodamo rozine. Da bi to naredili, rozine prelijete s toplo vodo, prekrito s sladkorjem in pustite 4 dni.

rozine za dodajanje vinaV vino vino ne potrebujejo samih rozin, temveč tudi tekočino, ki jo dobimo. Po določenih dneh se zmes filtrira in pridobiva določeno tekočino, ki ovira slivov sok. Nato postopek priprave poteka v običajnih fazah.

Recept za japonsko slivovo vino

japonsko slivovo vinoJaponsko slivovo vino iz japonske šljive (marelice). Za pijačo morate zbrati 1 kg nezrele slive. Okus vina bo vroč in sladek. Ustvarjanje alkohola v japonskem receptu bo pomagalo sadnemu alkoholu (shochu) v količini 1 liter, pa tudi kamnitem sladkorju – funtu.

Faze priprave:

 1. Zeleno sadje operite in ga nežno odstranite z zobotrebcem ali podobno napravo.iz japonske šljive odstranite kamen
 2. Izperite kozarec velikega volumna, jo obdelajte z alkoholom in v njej položite slive. Nalij jim sladkor in prelijemo šochu.slive nalijemo na sladkor in pijte sadni alkohol
 3. Posodo je treba zapreti in premestiti v hladno sobo, katere temperatura mora biti 16-20 stopinj. Vsakih dveh dni je treba tinkturo stresati za en mesec. Nato se stresajte enkrat na dva tedna, preostalih 5 mesecev. Celoten rok kuhanja je šest mesecev.

Zaradi povečanja časa priprave vina je vsak dan svetlejša barva in bolj nasičena po okusu.

Recept za kitajsko slivovo vino

Kitajsko slivovo vinoKitajsko slivovo vino je pripravljeno z enakimi sadovi drevesa Ume, vendar nekoliko drugačno tehnologijo. Kitajci ga radi nasičijo z drugimi okusnimi okusi, da bi dobili najbolj oddaljeni rezultat standardne pijače.

Faze priprave:

 1. Operite umivalnik, rahlo posušite.slive in suho slive
 2. Odstranite kost z zobotrebcem.zobotrebec odstranite kamen
 3. Za zaspanje s sladkorjem in za potapljanje v sadnem alkoholu.napolnite sadje s sladkorjem in prelijte alkohol
 4. Po kratkem vztrajanju na slivovem vinu lahko dodate še naslednje dodatke za vaš okus: med, zeleni čajni listi, biserni listi. Pluta sestavine za eno leto. V tem času redno mešajte bodoče vino. Leto kasneje izpustite pijačo, naredite del, da okusite slive sok in pluto še pet let v steklenicah.odtok in dodatki
 5. Vino je pripravljeno!

Vsako slivovo vino, ne glede na starost, ima na dnu nekaj usedline. To je značilnost pijače iz slive, zaradi katere vas ne bi smeli motiti. Pripravljeno vino ni nič slabše od standardnega grozdja in popolnoma dopolnjuje mesne jedi in sladko mizo.