odprto vino brez vdolbinePočitnice, gostje, vse v pričakovanju banketa in dobre volje. Ampak to je slaba sreča, izgorevalni vreče. In gosti čakajo, jedi postajajo hladne … In vsi se začnejo vleči med seboj, da svetujejo, kako odpreti vino brez vrtenja.

Zanimive načine za odpiranje steklenice

Človeštvo je izumilo veliko načinov, kako razkužiti pluto z improviziranimi sredstvi. Nekateri predlogi so tako komični, da je težko verjeti v njihovo učinkovitost. Ampak, kljub temu se spopasti z veseljem. Torej, izbor najbolj zanimivih in dokazanih metod, kako odpreti vino brez tepiha.

Stisnite pluto s prstnimi ali ročnimi orodji

Metoda je zelo učinkovita. Le v prvem primeru je potrebno močno moč. V drugem primeru lahko uporabite vse, kar je na dosegu roke. Ženske lahko uporabljajo tudi pete iz svojih najljubših čevljev (po možnosti ne iz kurirja). Nekateri svetujejo namesto čolnov z uporabo noža. Pomanjkljivost te metode je nezmožnost zaprtja steklenice, če vino ni pijan.

Uporaba škornjev

odprite steklenico s čevljiSi še razmišljate, kako odpreti steklenico vina brez čolnov? Vse, kar potrebujete, je čevlji človeka, na peti, ki jih morate postaviti v steklenico. Zdaj, ko prihajajo na steno, se z njo potegnejo s prtljažnikom s steklenico. Po nekaj udarcih se pluta vzpenja toliko, da jo lahko izvlečete s prsti. Podobno lahko odprete pluto tako, da preprosto zavijete dno steklenice z brisačo, nameščeno v več plasti. Skrivnost je v tako imenovanem vodnem kladivu: med trljanjem, vino teče proti plutovino s silo, ki jo uporabljate, nalepka na pluto in jo začne potiskati ven.

Z uporabo metode je pomembno, da ga ne pretiravate in sami prekinete. Resnično … poskusite z poceni vinom.

Vijak za pomoč

odprite steklenico vina z vijakomMetoda je podobna, kako odpreti vino s čepom. S pomočjo izvijača priviti v cev srednje velikosti vijaka, vendar tako, da štrli kapica nekje v 0,5-0,7 cm. Nato s pomočjo klešč oprijem s pokrovom in vijakov, pritrdite moč, izvleči vtič. Ampak obstaja ena stvar: pluta se lahko razkraji in vam ne bo ničesar.

Related  Prvotno presenečenje za nepričakovane goste – jetra jetra

Kuhinjski nož

odprite vino z nožemIn tu je še en način, kako odpreti vino brez vogalov doma. Izkazalo se je, da nož ne more samo izrezati hrane, temveč tudi odprte steklenice. Če želite začeti, obrnite steklenico na glavo, tako da je pluta navlažena z vinom. Zdaj vzemite nož z precej ozkim rezilom in ga zabodite v plutovino čim globlje. Držite nož v majhnem kotu, naredite krožno gibanje in istočasno nežno povlečete navzgor. Nekaj ​​potrpljenja in plute se izvleče.

Uporabite metodo z veliko pozornostjo – velika priložnost, da se izrežete.

Način ogrevanja

Obstajata dve možnosti.

odprto vino z ogrevanjemPrvi je ogreti le vrat čez plamen sveč, vžigalnikov ali gorilnikov tik nad gorilnikom. Zrak v vratu se bo segreval in razširil, s čimer bo potiskal pluto.

V drugi različici lahko stekleničko postavite v lonec vroče vode, ogenj (na primer v ognju, če ste na prostem). Kot v prvem primeru vsebina segreva, iztisne pluto. Mimogrede, tako boste ubili dva, ne, pa tudi tri zajce: se zabavajte, odprite steklenico in pripravite zelo koristno pijačo za organizem – grog (samo ne pozabite na zalogo na začimbah).

Ribolov s čipko

odprite vino z vrvico z vozlovkomVse, kar potrebujete, je precej močna in dolga vrvica. Na enem koncu vozla. Zdaj, s tanko svilo, naredite luknjo v plutovino in potisnite kabel v steklenico, tako da je noht pritrjen znotraj. Vse ostalo je, da previdno povlečete vrvico in vse, pijete lahko vino.

Zdaj veste, kako odpreti vino brez vrtenja in ga lahko preprosto storite, le z znanjem, veščinami in improviziranimi sredstvi.

Vino brez vala odpremo – video