kako sterilizirati poklopce za zalazak suncaProces očuvanja je naporan i zahtijeva pažljivu pripremu, tako da svaka domaćica treba znati glavne točke. Počnimo s pripremom, naime kako sterilizirati poklopce za sunčanje, zagrijati staklenke, zašto je to potrebno i kako se svaka faza odvija. Razmotrit ćemo glavne načine sterilizacije komponenti za konzerviranje.

Priprema za sterilizaciju

priprema poklopaca za sterilizacijuDakle, prije svega, pobrinut ćemo se da sve što nam je potrebno je pri ruci. Riječ je o konzervama, poklopcima, ključu zalaska sunca i velikoj tavi.

Nemojte zaboraviti na kliješta, jer kada je vrenje koristila visoku temperaturu i golim rukama, posuda ili poklopac ne mogu uzeti!

Sterilizacija u jednostavnim riječima je toplinska obrada koja dezinficira i čisti površinu poklopaca i limenki iz mikroorganizama. Nužnost provođenja postupka je isključivanje mogućnosti fermentacije, što može dovesti do pogoršanja proizvoda za očuvanje. S bankama sve je jednostavno – potrebno ih je provjeriti za žetone i pukotine, a zatim temeljito oprati. Što se tiče poklopaca, onda trebate biti oprezni, proizvodi moraju biti točni, to jest, čak i oblik bez oštećenja i zavoja.

obvezna sterilizacija kapa“Moram li sterilizirati poklopce za sunčanje?” – mnoga ljubavnica često postavlja pitanje. Ako imate sličnu misao, to je već dobro, a ovdje je odgovor – to je obvezna norma. Ne zaboravite da rezultat ovisi o ispravnoj pripremi. Svrha ovog članka je da vam pomogne postići maksimalnu kvalitetu očuvanja.

Ukoliko poklopci vidljive hrđe ili prljavštine, boje premaz na unutarnjoj strani ima manu, ili je površina razmaženi zavoj, onda takva komponenta ne može se koristiti u zaštiti!

Kako sterilizirati poklopce za sunčanje?

mikrovalna sterilizacijaJedan od jednostavnih načina možemo razlikovati toplinsko čišćenje u dvostrukom kotlu. Ovdje možete sterilizirati obje limenke i poklopce za očuvanje. Da biste to učinili, morate temeljito oprati limenke i staviti ih u uređaj. U načinu rada za kuhanje, postavite vrijeme na 15-20 minuta. Istodobno, moguće je istodobno postaviti kapice, glavna stvar nije pokriti vrat limenki, tako da postupak toplinske obrade prolazi unutar staklenog spremnika.

Značajke metode:

  • jednostavno, brzo, štedi vam snagu;
  • u kuhinji neće biti topline;
  • Prikladno samo za one koji imaju parobrod;
  • Stroj za veliku količinu potrebno je sterilizirati nekoliko limenki istovremeno.

Preporuča se sterilizirati konzerve i poklopce sinkrono, to jest istodobno, jer nagle promjene temperature mogu utjecati na rezultat. Slažem se, to će biti iznimno neugodno ako vrući vrat stakla pukne s hladnog poklopca. Ista temperatura komponenata za očuvanje jamči sigurno brtvljenje, bez ikakvog rizika od oštećenja.Poklopci i limenke spremni su za valjanje

Kako sterilizirati poklopce za sunčanje s elastičnim trakom?

Jedna od mogućnosti je parna sterilizacija, to je optimalno za pokrivače s gumenom brtvom. Ovdje je važno zapamtiti da gumeni dio treba dobiti dovoljnu količinu pare, stoga – za postavljanje poklopca potrebno je tako da para dođe do donje strane poklopca.

Postoji točka o kojoj se također treba zapamtiti – uklanjanje elastične trake od poklopca kada prođe toplinska obrada, nije nužno. Stvar je u tome što je teško umetnuti gumeni dio u predgrijano stanje, iako će se i poklopac zagrijati.

Kako sterilizirati vijčane kape za zalazak sunca?

sterilizacija vijčanih kapicaBez sumnje, jedna sterilizacija nije dovoljna, pa čak i ako je poklopac uvijen, a ne valjan za ključ, ovdje je nužno i toplinska obrada. Mikrobi ne smiju ulaziti u spremnik s očuvanjem, stoga nemojte zaboraviti na sterilizaciju vijčanih kapica.

Siguran i pouzdan način kipuće se u vrućoj vodi. Radnja se izvodi neposredno prije nego što se poklopac poklopi. Važno je zapamtiti koliko minuta kuhati poklopce za zalazak sunca, u pravilu – od 10 do 15 minuta bit će dovoljno.

Nije preporučljivo sterilizirati poklopce za sjenčanje u perilici posuđa ili mikrovalnoj pećnici!

Općenito, obvezno je proces toplinske obrade limenki i poklopaca za očuvanje. Izvršavajući sterilizaciju, jamčite kvalitetu rezultata – bez infekcije, zamućenja, nadutosti zbog fermentacije.

Metode se razlikuju, ali daju jedan rezultat. Ako ovog para, onda obratite pozornost na položaj u kojem se nalazi banka ili pokriti sve manipulacije s vrućih predmeta se izvodi pomoću posebnih kliješta, u slučaju topline u vodu – sjetite se koliko je poklopac kuhati za zatvaranje. Sterilizacija je obavezan proces, međutim individualan. Ponekad se pasterizacija limenki i poklopaca može kombinirati, au nekim je slučajevima jednostavno neprihvatljivo.

Pet načina sterilizacije poklopaca i limenki za očuvanje – video