Cake Pijan Cherry služi za čajKolač “Pijani trešnja” – izvrstan desert za svečani stol. Bit recepte je pripremiti čokoladni keks s nježnim i istodobno sočnim punjenjem vrhnja trešnje. Naš korak-po-korak vodič o pripremi ovog kolača pomoći će i novak kuhar za stvaranje ne samo ukusnog, ali i lijep desert za svečanu gozbu.

Što će vam trebati za tortu?

Kolač “Pijani trešnja”, recept koji je vrlo jednostavan, možete pripremiti od sljedećih proizvoda:

  • trešnja (kako bi desert izlazio sočan potrebno je imati 0,35 kg smrznute trešnje);
  • konjak (350 ml);
  • brašno (0,2 kg);
  • jaja (6 komada);
  • šećer (0,45 kg);
  • mlijeko (0,15 1);
  • kakao (60 g);
  • maslac (0,2 kg);
  • čokoladna crna (1 pločica).

Walkthrough

Ništa teško je kuhati ukusna i lijepa kolača s trešnjama, recept s fotografijama i korak-po-korak upute pomoći će vam u tome.

Korak 1.

pripremite trešnjuPriprema trešanja. Prije svega, potrebno je odmrzavati i očistiti bobice iz kostiju. Nakon toga stavite u prikladan spremnik i sipajte konjak najmanje 12 sati. Nakon tog vremena nanesite trešnju u sjemenku ili kroz sito i dodajte malo šećera (nekoliko žlica) – to je neophodno kako bi se uklonili višak bobica iz bobica.

Korak 2.

Pečenje keksa. Ovo je najvažniji dio pripreme takvog deserta kao i torta “Pijani trešnja”. Korak po korak recept s fotografijom pomoći će vizualno vidjeti sve nijanse kuhanja.

Da biste stavili puno deserta u desert, keksa bi trebala biti visoka – po mogućnosti 8-10 cm, inače će izgled kolača nalikovati kolaču ili ravnom kolaču. Ovoj visini možete doći pomoću posuđa za pečenje s visokim zidovima.

Potrebno je pokriti dno i zidove oblika s pergamentnim papirom i masirati ih maslacem, a zatim staviti u hladnjak.pripremiti obrazac

Za pripremu spužve potrebno je odvojiti bijelo jaje i žumanjke. Bjelančevine su pretukli od 0,350 kg šećera u gustu pjenu, ako je potonja tekućina ili nije dovoljno debela, kekse neće biti bujne. Beat s miješalicom ili miješalicom.bičem bijelim šećerom

Žumanjke u zasebnom spremniku za mljevenje s preostalim šećerom.

Zatim morate prosijati brašno i pomiješati ga s kakaom. U primljenoj težini za ulijevanje 2/3 (ostatak će se koristiti za kremu) tikvica i vlakna, postupno miješanje. Mijesiti tijesto i staviti ga u rashlađeni oblik. Pecite na 180 ° pola sata.provjerite kekse za spremnost

Da biste provjerili pripremljenost kolača, potrebno ju je probiti tankim drvenim štapom, čačkalicom ili šibicom. Nijedan pokusni komad na štapiću ne bi trebao ostati nakon ekstrakcije tijesta.

Korak 3.

pripremite kremuPriprema kreme. Dok je keksa pečena, potrebno je pripremiti kremu za budućnost kolača “Pijani trešnja”. Da biste to učinili, kuhajte mlijeko (ne sve, ostavite nekoliko žlica za glazuru), dodajte preostala tučena jaja s šećerom i kuhajte nekoliko minuta. Rezultirajući sirup trebao bi biti stavljen u prikladan spremnik i pretučen s mješalicom ili miješalicom zajedno s maslacem.

Krema mora biti masna, tako da keksa ne omekša i ne raspadne.

Korak 4.

Kolač za punjenje deserta “Pijana trešnja”. Slijedi opis recepata s fotografijom.

Izvadite gotovi keksa iz pećnice i pustite da se ohladi s kalupom. Zatim uklonite iz kalupa, odrežite gornji sloj (1 cm) kolača.izrezati spužvu

Uklonite meso i pomiješajte ga s vrhnjem. Punjenje kolača mora se sastojati od nekoliko slojeva: 1-vrhnje, 2-višnje. Pokrijte desert s gornjim rezanim tortom.spremni kolač u rezu

Korak 5.

mi pokriti kolač s glazuraGlazura. Ovo je najugodnija i posljednja faza pripreme ukusnog kolača “Pijani trešnja”. Crna čokolada treba otopiti na parnoj kupelji i pomiješati ga s mlijekom. Rezultirajuća mast vode i desni sloj, po želji, ukrasite s trešnjama. Stavite u hladnjak nekoliko sati.

Video recept za izradu kolača “Pijani trešnja”