trešnja u vlastitom sokuBogata žetva trešnje traži se u staklenicima. Osim konzerviranja, mlijeka, marmelade, trešnje u vlastitom soku za zimu bit će izvrsna raznolikost na ovom popisu. Za takav pripravak, trešnja mora biti skrupulozno razvrstana tako da nema trulih bobica. Čak i jedan komad može pokvariti cijeli obradak. Samo zrelo i svježe voće su pogodni za skladištenje u vlastitom soku. Trešnje su u strukturi gustoj od trešanja, a kada su izložene toplim temperaturama, neće izgubiti oblik. Stoga se ne smije čuvati u hladnoj vodi kratko vrijeme prije konzerviranja kao trešnje.

Slatka trešnja u vlastitom soku, zatvorena zimi, savršena je kao punjenje za ukusne pite ili pite. U tu svrhu, poželjno je sačuvati bobice bez šećera. Za pripremu, uzmite trešnje bijele, ružičaste, crvene sorte, razderane u staklenke i sterilizirane u tavi 10-15 minuta. Onda je zapečaćena i pohranjena.

Bijela trešnja u vlastitom soku s kostima

bijela trešnja u vlastitom sokuRecept za slatke trešnje u vlastitom soku za zimsku bijelu ocjenu trebat će vam litarska posuda. Na jednom takvom kapacitetu će ići oko 700 grama srednje veličine trešnje. Šećer treba uzeti da zauzme ¼ spremnika (oko 200 grama). Ovaj recept daje postupak sterilizacije staklenki s trešnjama iznutra.

Priprema:

 1. Sterilizirajte staklenu posudu koju ste odabrali. Može se liječiti vrućom parom s čajnikom, ali ako planirate zatvoriti veliku količinu voća, postupak se najbolje izvodi u pećnici ili mikrovalnoj pećnici.može sterilizirati
 2. Izlijte nepotpunu čašu šećera.sipati šećer u limenke
 3. Trešnje se peru, riješite razmažene, uklonite lišće i stabljike.da dodirne i operi slatku trešnju
 4. Napunite posudu s bobicama na vrh. Ulijte sokove trešnje s kipućom čistom vodom preko vješalica. Do vrata ne morate nadoknaditi, au procesu sterilizacije, prazni sok od višnje će zauzeti praznu površinu.za punjenje limenki čistih trešanja
 5. Stavite čisti ručnik na dno posude, napunite vodom i lagano ga zagrijte. Postavite staklenke trešanja u tavi tako da topla voda dosegne ramena. Započnite sterilizaciju u trajanju od 30 minuta.sterilizacija slatke trešnje u vlastitom soku
 6. Pažljivo uklonite kliješta iz posude s pričvršćivanjem, čvrsto ih zategnite s poklopcima, preokrenite ih, omotajte ih dok se ne ohladite. Sutradan, dati uobičajeni položaj i stavite ga u spremište.

Ako nakon sterilizacije limenki s trešnjama nisu dopustili dovoljno sokova i ostavili prazno mjesto do vrha, treba ih napuniti kipućom vodom. Tek nakon toga, moguće je začepiti poklopce.

Slatka ružičasta trešnja, crne sorte u vlastitom soku s sterilizacijom

crvena višnja u vlastitom sokuBarovi trešnje na zimskim receptima nisu jako različiti, ali, ipak, zahtijevaju određeni red u njihovo očuvanje. Priprema će trebati 700 grama srednje veličine trešanja, koje bi se trebale uklopiti u litarsku posudu ili dvije pola litre. 100 grama šećera neće učiniti dovoljno slatko, što će u budućnosti omogućiti korištenje bobica za pečenje. Sirup će biti 0,5 litara vode.

Related  Практични савети за клијање пшенице

Priprema:

 1. Bobice se riješe smeća, repova i pranja.zrele trešnje oprati i oguliti
 2. Napunite trešnje čistim, sterilnim jarom. Vrh s šećerom.mogu ispuniti trešnje i napuniti šećerom
 3. Kuhajte vodom i ulijte u staklenku.kuhati vodu za spajanje
 4. Pošaljite staklenku u 10-minutni postupak sterilizacije.sterilizirajte 10 minuta
 5. Brtva s hermetički zatvorenim poklopcima. Preokrenite se za jedan dan. Cool odredbe u spremištu.

Dno posude prije sterilizacije mora biti poslano tankom krpom kako bi se izbjegle pukotine od stakla pod utjecajem vruće temperature.

Slatke trešnje u vlastitom soku bez sterilizacije

Trešnja u vlastitom soku za zimu bez sterilizacije omogućava njegovo skladištenje. Recept će trebati 2 šalice trešanja i 1 čašu šećera. Očuvanje će osigurati 1 čajnu žličicu limunske kiseline. Plodovi takvih odredbi zimi mogu se jesti bez brige o kostima.

Priprema:

 1. Uz rastrgane bobice za uklanjanje repova, lišće, temeljito isperite. Stavite u cjedilo i pustite da se sva voda isprazni.očistite slatku trešnju iz repa i operi ga
 2. Uklonite kosti i pošaljite na čiste, prethodno sterilizirane staklenke.mogu ispuniti bobice s sitnim plodovima
 3. Napunite šećerom i limunskom kiselinom. Ulijte sastojke u vodu. Lagano uliti, tanki tok, tako da stakleni spremnik ne pukne.ulijte plodove kipućom vodom
 4. Nakon zaljeva, oni se odmah zatvaraju čvrsto kositrom. Zamotajte, ne trebate se okrenuti.

Previše koncentrirani sok od bobica zahtijeva razrjeđivanje s prokuhanom vodom u omjerima koji odgovaraju vašem ukusu.

Klasicni recepti za konzerviranje trešanja mogu se raznoliti dodavanjem drugih bobica ili voća. Također možete dodati razne začine kako biste zasitili okus s određenim bilješkama. Ukusni bobice praznine za vas!