kako izlijevati kavijarAko ste zainteresirani za kuhanje kavijara kod kuće, u nastavku ćemo opisati detaljne recepte koji će vam pomoći da uživate u korisnim osobinama i čudesnom okusu ovog proizvoda.

Suhi pečenje

očistimo šaranPrvo morate rezati ribu. Izrežite je sa strane trbuha i izvadite vrećice kavijara.

Pahuljite se pažljivo kako ne biste oštetili žuč. Inače će kavijar biti gorak i neprikladan za konzumaciju.

izvadimo yastyki s kavijaromVijenac yastyki treba temeljito oprati pod tekućom vodom. Nije ih potrebno očistiti od filma. Kavijar će biti izravno slan.

Sada uzmite duboku aluminijsku posudu i posipajte sol na dnu. Sloj treba biti debljine najmanje 1 cm. Stavite natrag na vrh i ponovo prskajte sol (2-3 mm). I tako dalje do samog kraja.

Stavite posudu u hladnjak ili na bilo koji drugi hladan prostor 3-5 dana. Potkraj tog vremena, iscijedite slanu otopinu iz spremnika, uklonite yastys i isperite ih dva puta pod toplom vodom.operite yastyki s kavijarom soli

Sada uzmite staklene posude i uparite ih s kipućom vodom. Širite kavijar, prelijte suncokretovo ulje, sok od limuna (1 tbsp.), Crveni papar (na vrhu noža), stavite je na svježe mjesto.

Priprema slanom otopinom

slanu šumu od šećeraEvo još jednog jednostavnog receptora za soljenje kavijara. Za njega će vam biti potrebni proizvodi:

 • srna šarana – 500 grama;
 • vode – 5 čaša ili 1 litre od 250 ml;
 • sol – 5 tbsp. l;
 • lisnatog lista;
 • paprike grašak – 5-6 komada;
 • sok od limuna;
 • crveni papar;
 • 3 tbsp. l. suncokretovo ulje.

Najprije morate otpustiti jaja iz filma. Stavite vrećice u cjedilo i izrežite ih. Sada lagano i polako obrišite kavijar tako da cijeli film ostaje na površini sita, a jaja prolaze kroz šipke i postaju granulirana.

Promjer rupe za rupu treba biti veći od promjera jaja.

Sljedeća faza za soljenje je priprema slane otopine, slane otopine za čišćenje jaja. Da biste to učinili, stavite posudu vode na štednjak (1 čašu). Stavite u kontejner od 1 tbsp. l. sol i miješati.kipuće vode

Kada tekućina kuhati, napunite ga kavijarom. Nekoliko minuta pažljivo pomiješajte kavijar s vilicom, dok toplom vodom ne dosegne sva jaja. Ostavite kontejner 20 minuta, prekriven poklopcem.sipati kavijar s solnom vrućom vodom

Zatim izlučite višak tekućine i pripremite novo rješenje, ostavite 20 minuta. I tako 3 puta dok voda ne postane jasna. Nakon toga isperite kavijar u cjedilo, tako da se ukloni viška vlage.

Vratite vodu natrag na peć. Dodajte papar i lisnati list. Kuhajte nekoliko sekundi, izvadite posudu s ploče i pustite da se tekućina ohladi. Sada napunite kaviarom slane vode i stavite je u hladnjak za noć. Sljedećeg jutra, iscijedite tekućinu, sezoni jelo s biljnim uljem, sezonu s limunovim sokom, sezona s crvenom paprom. Kavijar je spreman za upotrebu.

Recept za soljenje kavijara kod kuće može biti neznatno različit. Toplina staklenke kipuće vode, ulijte 2 žlice ulja u dno. Napunite lonac s otprilike 75% prethodno očišćene folije i sušenog kavijara, ulijte u 1 čašu. sol, prst crvenog papra i temeljito promiješati. Sada napunite staklenku i ulijte suncokretovo ulje na vrh (5 mm iznad razine kavijara). Dobro zatvorite poklopac i stavite ga preko noći u hladnjak. Sljedećeg jutra posuda je spremna za upotrebu.

Ako sve upotrijebljene opreme – tampon, vilica, žlica, poklopci, limenke – steriliziraju, to će produžiti rok trajanja gotovog proizvoda za više od 1 mjeseca.

Klasično kaviar soljenja

šaran kavijar prema klasičnom receptuEvo još jednog jednostavnog načina kako se kotlićite kavijarom kod kuće. Za recept, pripremi:

 • 400 gr. kavijarna jata;
 • 2 tbsp. l. sol;
 • 2 luk;
 • 2 tbsp. l. suncokretovo ulje;
 • sok od limuna ili ocat – 40 ml.

Očistite kavijar u posudi i posipajte solom. Kapaciteti u hladnjaku 4-6 sati. Nakon određenog vremena izvadite kavijar, prenesite ga u posudu i ulijte s biljnim uljem, sokom od limuna. Sada okreće luk. Nanesite na grater i pomiješajte s masom kavijara. Da biste dobili ukusni pate za doručak, samljeti smjesu u miješalica.

Za čišćenje jaja iz filma, možete koristiti meso brusilicu.

Kukuruzni kavijar

saute slanog kavijaraNa pitanje kako brzo brati fasanske jaja kod kuće, postoji odgovor – zamalosolit. Recept je vrlo jednostavan, a što je najvažnije – jelo se može konzumirati nakon 30 minuta. Ulijte slanog kavijera sa slanom vodom. Za njegovu pripremu potrebno je:

 • 1 litru vode;
 • 60-70 gr. sol;
 • 3 grašak crnog papra;
 • lovor – 2 kom.

Dodajte sve sastojke u vodu, promiješajte, pustite da smjesa kuhati. Slaninom, ulijte kavijar, pokrijte, ostavite na solju pola sata. Sada filtrirajte pomoću sita. Kavijar je spreman za upotrebu. Skladištiti gotov proizvod u hladnjaku ne smije biti duži od 3-4 dana.

Nadamo se da više nemate pitanja o tome kako skuhati kavu. Bon appetit!