машина за конзервирањеЗа сваку хосту потребан је машин за вреће. Који је најбољи од свих постојећих модела, хајде да покушамо да сазнамо заједно.
Велики избор конзервираног поврћа и воћа на полицама продавница не ограничава број љубитеља домаћих делиција. Међутим, пре него што су све домаћице које су одлучиле да преузму набавку и стекну кључ за конзервирање конзерви, појављује се задатак избора модела адаптације. Опције уређаја су довољне. Ко не жели да купи најбољи модел, који одговара њеној цени?

Основни модели кључева за заптивање лименки

основни модели заптивних кључеваПо врстама механизма могу се разликовати следеће врсте машина за конзервирање конзерви:

  • вијак;
  • полуаутоматски;
  • аутоматска машина;
  • пуж.

Свака опција је добра на свој начин. Сваки модел има своје предности и мане. Свака жена се мора одлучити за коју машину да боље кроји канте и усклади га.

Вијачни механизам

спирални кључ за заптивањеУ сваком дому можете пронаћи ручни кључ или механизам за вијке. Овај модел је један од првих. Међутим, многи га и даље користе, с обзиром на дуговечност.најједноставнији кључ за заптивање лименки
Механизам обавља ову функцију на следећи начин: ваљак са сваким круговима чврсто стегне ивицу поклопца у боку. Када сачувате помоћу ручног кључа, потребно је пуно напора. Једном руком, чврсто, уз сву силу, притисните уређај до банке, а други – окрените кључ. Да бисте постигли циљ морате да направите најмање 9 или 10 окрета око врата.

Када је очување потребно за контролу целог процеса. Неопходно је исправно израчунати колико се чврсто држи кључ у врату конзерва. Ако је сувише чврста, може се пуцати. Ако кључ није довољно танак, конзола није херметички затворена.

Карактеристике модела – цена ручне машине за навијање је најмања међу свим моделима. То је најтраженије.

Related  Занимљиве рецепте џемова од јабука са поморанџима

Многи људи користе овај кључ, јер већ дуже време постоји у сваком дому, али није вредно купити овај модел. Постоје и други побољшани модели који брже затварају јарак, не захтевају посебне напоре.

Полуаутоматска машина

лименке за заптивање лименки - полуаутоматскиМашина за ваљање лименки полу-аутоматски подсећа на вијчани механизам, иако је то побољшана верзија. Да бисте затворили банку, потребно је да завршите око 8 кругова. Посебан клик ће вам рећи о постизању циља. Овај уређај, као и претходна верзија, морате притиснути против банке. Самостални завртањ није потребан, сам кључ регулише овај процес. Цена такве машине за ваљане лименке је већа од претходног модела, али је прилично приступачна.

Недостатак овог модела је трајање задатка. Да бисте уклонили кључ из затворене посуде, неопходно је одвијати у супротном смеру. Испоставило се да је потребно толико времена колико и очување једне могуће.

Аутоматски

аутоматска машина за савијањеМашина за затварање је последња реч у овом пољу. Може лако и брзо чувати овај уређај. Довољно је спустити полугу и све је спремно.

Ако је кључ аутоматски систем, поклопци морају бити изабрани из релативно танког челика. Чврсте поклопце не могу се чврсто притиснути на посуду. Ако је поклопац тврд, морате уложити доста напора у конзервацију.

Једини недостатак овог модела је висока цена машине за ваљане лименке.

Пуж

Систем овог модела је једноставан и интуитиван. На његовој површини налазе се жљебови на којима се налази посебна сонда. За залазак сунца морате проћи сонду до центра, а затим извадите кључ у супротном правцу. Такав механизам елиминише сумње у погледу потребе за додатним ротацијама. Минус се може сматрати губитком времена за уклањање машине са конзерва.један од модела машине за намотавање

Related  Важно је знати како чувати пасуљ до следеће жетве код куће

Коју машину за ваљане канте најбоље одлучује свака домаћица. Сви модели имају своје мане и предности.

Избор писаће машине – видео