vina trešnjePijana bobica – višnja je odavno bila osnova recepata za likere, likere, vina. Domaće vino od višnje jednostavno se priprema, ne zahtijeva značajne financijske troškove. Ovo piće je osobito popularno kod ljetnih stanovnika, na selu, gdje trešnja raste u gotovo svakom dvorištu. Dostupnost trešnje i jednostavnost kuhanja vam omogućuju uživanje u okusu vina posvuda.

Koje plodine trebam koristiti?

zrelih trešanja za vinoOkus pića zahvaća raznolikost i zrelost plodova. Kako napraviti vino od trešanja kod kuće ukusno i mirisno, s bogatom bojom? Za dobar rezultat potrebno je razmotriti nekoliko nijansi.

Slatke sorte daju odgovarajući ukus konačnom proizvodu. Kisele sorte čine vino više “muškog”. Osim toga, pripremiti piće iz takvih bobica zahtijevat će više šećera. Za kvalitetno vino, trebate odabrati zrelu, a ne razmaženu trešnju. Nadati se da se bobice ionako neće promijeniti. Propadne trešnje neumoljivo uništavaju okus vina.

Ako ogulite bobice, piće će postati mekano i nježno. Ako napustite, okus vina s trešnje s kostima postaje zasićeniji, malo kolač.

Neki stručnjaci ostavljaju stabljike kako bi ubrzali proces fermentacije. To nije stvar načela, a bez pedunki vino visi dobro, ima ugodan okus.

Što će vam trebati?

posuđe za vinogradarstvoPiti bobica za kuhanje nije teško. Recept za kuharsko vino iz trešanja je jednostavan, pa čak i početnik kulinarski će se nositi s njom.

Za pripremu napitaka trebate sljedeće dodatke:

 • fermentacijski spremnici;
 • gaza;
 • poklopac s hidrauličkom brtvom ili medicinskom rukavicom;
 • cijevi za odvod;
 • jela za taloženje;
 • drvenu žlicu za miješanje.

Za pripremu višnje vina kod kuće trebat će vam proizvodi: 3 kg bobica, 4 litre vode, 1,5 kg šećera. Pripremamo komponente, posuđe.

Prije nego počnete raditi, sva su posuđa temeljito oprati i osušiti.

Možete napraviti vino s sok od višnje, ali ne možete komplicirati proces i popiti piti bobica

Related  Методе бербе копер за зиму

Napitak

Korak po korak recept za vina trešnje kod kuće:

 1. Bobice su oprane, sušene.isperite trešnje
 2. Vrućemo vodu na temperaturu od 25-29 ° C, otopimo u njoj 1/3 šećera.
 3. Stavili smo trešnju u posudu s širokim vratom, napuniti ga sirupom, pokriti s gazom i ostaviti je za fermentaciju 3-4 dana. U ovoj fazi pojavljuju se karakteristični mjehurići na površini tekućine, masa počinje lagano zviždati. Povremeno pomiješajte masu drvenom žlicom, izbjegavajući piling pire.sipati trešnje s vodom i dodati šećer
 4. Nakon tog razdoblja, ispustite tekućinu u glavni fermentacijski spremnik. Na vratu ugrađujemo kapice hidrauličkim brtvom ili gumenom rukavicom. Glavni zadatak je spriječiti ulaz zraka u tekućinu. Ako se to dogodi, krajnji rezultat neće biti vino, već ocat.
 5. Nakon 4-5 dana dodajte preostali šećer u posuđe. Pažljivo. Bolje je ispuštati malu količinu tekućine, otopiti šećer u njemu, a zatim izlijeći masu natrag u spremnik.fermentacijski proces višnjeg vina
 6. Ostavite trešnja vina 30-60 dana za potpunu fermentaciju. Vrijeme ovisi o temperaturi u kojoj se proces odvija. Što su indeksi u sobi veći, to će prije završiti proces.
 7. Povremeno treba provjeriti prisutnost vode u hidrauličkoj brtvi. Ako isparava, dodaje se voda.
 8. Za to vrijeme tekućina postupno postaje prozirna, na dnu spremnika pojavljuje se talog.
 9. Činjenica da je proces vrenja završen je označen lakšenjem vina, a ispuštanje plinova iz kontejnera prestaje. Na dnu je bio jasan sloj sedimenta.
 10. Nježno sipajte sadržaj u čistu posudu za kasniju infuziju. Bolje je to učiniti s cijevi kako bi se izbjeglo stvaranje sedimenta u proizvodu.
 11. U ovoj fazi, prilagodite okus vina. Ako je potrebno, dodatno je zaslađen. Za jačanje pića dodaje se alkohol ili votka.
 12. Tekućina se izlije u posude i zapečaćena. Ovo vino se čuva na hladnom mjestu.

Što duže vino domaće trešnje raste, to je živahan okus.

skladištenje

vino je spremno za uporabuDobro je staviti posuđe s mladim vinom u podrum, gdje je stalna niska temperatura. S vremena na vrijeme provjerite prisutnost sedimenta u spremnicima. Ako se na dnu nalazi sediment, vino se ulijeva u drugo jelo, sprečavajući ulaz sedimenta u tekućinu. Dobro vino se infuzije najmanje 12 mjeseci.

Related  Konzervirano za zimu ili odmah pojesti s cvjetnjakom

Nakon tog razdoblja, gotov proizvod se pakira i pohranjuje u ukupnom obliku.

Kućno piće bit će mnogo jeftinije od trgovine. Velika prednost pripreme za sebe je da osoba odabere svoju tvrđavu, u procesu koristi prirodne sastojke. Kakvo vino kuhati – mekano, od bobica bez jama ili napraviti domaće vino od trešanja s kostima da biraju svima ovisno o sklonostima.

Video-recept za pripremu vina iz višnje