vino iz kupinaDomaće kupinovo vino je lako pripremiti, iako proces fermentacije traje dugo. Ljudi koji imaju iskustva u vinarstvu i početnicima će se suočiti sa zadatkom i voljeti će sebi i njihovim voljenima neobičnim mirisnim pićem.

Sastojci

zrelih berbi berbeDa bi vino bilo slano, s bogatim okusom i aromom, trebali biste upotrijebiti bobice koje su zrele na suncu. Kupina, sazrela u hladu, daje vodu konačnom proizvodu.

Za pripremu vina trebat će vam:

 • kupina – 2 kg;
 • voda – 1 1;
 • šećer – 1 l;
 • grožđice – 50 g.

Možeš bez grožđica. Koristi se u neoprenom obliku za podlogu, ukoliko postoji malo vinskog kvasca na početnim plodovima. Dio domaćice umjesto grožđica koristi vrećicu vinskog kvasca. Princip rada s njima sličan je radu s grožđicama.

Prilikom kuharskog vina ne smijete koristiti metalne predmete.

Sadržaji spremnika kemijski reagiraju s metalom i kao rezultat, a ne vinom, ali kemijskim spojem koji je nesposoban za potrošnju. Za miješanje sadržaja, koristite drvene, plastične aparate ili promiješajte čistom rukom.

Za pripremu vina, ne možete koristiti bobice, već gotove sokove. U tom slučaju, operacije se provode na isti način, isključujući stupanj obrade bobica. Možete dodati alkohol ili votku u domaće vino. Ali u svakom slučaju, ispada mirisno gorko piće.

Slijed djelovanja

Recept za proizvodnju vina iz kupina sličan je tradicionalnim receptima iz drugih bobica:

 1. Polazni materijal se pomakne. Odbijene, propadne plodine odbijene su.razvrstavanje i moja kupina
 2. Kupina se ispire, postavljena u 1 sloj kako bi staklo vodu.
 3. Čiste bobice mijesiti dok se ne dobije homogena masa.da bobice bobice
 4. Pure se stavlja u posudu s širokim grlom.
 5. Za pire bobice dodajte vodu, grožđice, 400 grama šećera. Dobro promiješajte.dodajte šećer na bobice
 6. Posuda s mješavinom treba staviti u tamnu sobu na sobnoj temperaturi. Pokrijte gaze i ostavite da se fermentirate 3-4 dana. Povremeno promiješajte sadržaj kontejnera kako bi ravnomjerno rasporedili enzime.
 7. Tijekom tog razdoblja potrebno je promatrati posuđe s masom. Pojava specifičnog kiselog mirisa upućuje na početak fermentacije. Na površini pjene smjesa se širi. Takve manifestacije upućuju na to da je počeo proces kušanja kupinskih vina kod kuće.započeo je proces fermentacije
 8. Ako se takvi znakovi pronađu, sadržaj posude se filtrira kroz gazu, pažljivo stisne masu. U budućem procesu nije korisno, pa je izbačen.
 9. Pročišćena tekućina ulivena je u fermentacijsku posudu i napunjena do 70% volumena.
 10. U masu se dodaje 300 g šećera, pomiješano, prekriveno hidrauličkom brtvom ili gumenom medicinskom rukavicom. U rukavici treba napraviti malu rupu kako bi se plin mogao izbaciti iz spremnika. Bolje je koristiti vodenu zamku. Njegov dizajn je planiran na takav način da omogućuje ostavljanje fermentiranih plinova bez puštanja u zrak.
 11. Postavite posudu s tekućinom na tamnom mjestu s konstantnom temperaturom od 18-23 ° C. vinska lutanja
 12. Otvorite spremnik nakon 4 dana. Ispraznite malu količinu vina u posude, dodajte preostali šećer, promiješajte dok se potpuno ne otopite i vratite natrag u cjelokupni spremnik. Pokrijte hidrauličkom brtvom.
 13. Nakon ove operacije, posuda s vinom više se ne otvara dok ne završi fermentacijski postupak.
 14. Nakon 30 – 50 dana, na dnu se pojavljuje sediment. Tekućina postaje lagana i malo prozirna. Mjehurići plina prestaju se pojavljivati ​​u hidrauličnoj brtvi. Ako je upotrijebljena rukavica, u ovoj fazi puše se.
 15. Vrijeme je za prijenos sadržaja na drugo jelo. Operacija se provodi lagano, pomoću cijevi. Sediment ne smije ući u čistu posudu.
 16. U ovom trenutku provodi se degustacija napitka. Ako je potrebno, okus se prilagođava dodavanjem šećera, po želji, alkoholom. Ako se šećer pada u mladog vina, kontejner se ponovno zatvori hidrauličkom brtvom. Ako nema potrebe za dodatnim zaslađivanjem, posuda se napuni na vrh, kako bi se izbjegao kontakt s kisikom.
 17. Proces starenja počinje. Vino se stavlja u hladnu sobu 20-30 dana. Ovo razdoblje je uvjetno. Što duže traje vino, to će biti vrijednije.proces starenja vina

Related  Kako napraviti ukusna šljiva vino: faze, opis, fotografija

Postupak pripreme kupinovog vina smatra se potpunom kad se nastane precipitat.

Ako se u fermentaciji dobiva kisik u spremnik, umjesto vina iz kupine, ocat će se ispasti.

Povremeno se vino izlije u drugu posudu, ostavljajući ostatak na dnu prethodnog. Ova manipulacija izbjegava gorčinu u konačnom proizvodu. Kôd se opaža da precipitat ne ispadne, proces kuhanja je gotov.

kušanje vina iz kupineAko su slijedila sva pravila, vino će postati blistavo, mirisno i ugodno ukusno.

Priprema vina iz kupina – video