komposit av äpplen och päronKomposit av äpplen och päron för vinter, plommon, torkad frukt och olika fruktblandningar är ett utmärkt alternativ till kaffe och te, inte bara på vintern utan även på sommaren. Komposit av äpplen och päron till vintern är ett utmärkt sätt att värma upp och känna en bit sommar. Vi uppmärksammar ett litet urval av matlagningsrecept.

Kvaliteten på den använda frukten bestämmer drycken och dess färg. För beredning rekommenderas att använda mogen, oskadad frukt. De mest traditionella frukterna för att göra kompott är äpplen, päron, plommon och körsbär. Beroende på de använda ingredienserna får vi olika smak och användbara egenskaper vid drycken vid utloppet. Bland annat är komposit med ett minimum av sockerhalt en kaloriprodukt, och folk som följer en diet kan enkelt ha råd med denna dryck.

Komposit av päron och äpplen, enkelt recept

päron och äpplenFör att förbereda en kompote, använd följande:

 • vatten – 3 liter;
 • frukt (äpplen och päron) – 0,5 kg vardera;
 • socker – 135 gram.

Överväg hur man kokar kompote av äpplen och päron.

Det är nödvändigt:

 1. Frukttvätt.
 2. Ta bort kärnorna. Skär frukten i stora skivor. Det är inte nödvändigt att rengöra frukt från skalen, så att de inte kokar och kompoten blir inte till potatismos.förbereda frukt
 3. Vik de skurna frukterna i en kastrull, häll varmt vatten, låt det koka. Koka i ca 15 minuter efter låg värme efter kokning.bryggkompot
 4. Vid denna tid sterilisera det nödvändiga antalet burkar.
 5. Sätt äpplen och päron i en steriliserad burkburk.
 6. I den återstående buljongen tillsätt socker, blanda noggrant tills upplösningen.
 7. Koka, efter sirap häll äpplen och päron.
 8. Sätt locken på locket och vrid dem över.vi rullar in i banker

Om du vill få den mest genomskinliga kompotaten av färska äpplen och päron, så att massan inte kokas, måste frukten kokas hela, utan att klippa.

För detta ändamål kan du ta en liten frukt. I detta fall kan konserverad frukt användas vid framställning av olika desserter.

Äpplen är en källa till oersättliga B, A och C vitaminer som hjälper till att stödja immunsystemet under vintern och lågsäsongperioderna. Dessutom innehåller de tanniner och syror som normaliserar matsmältningssystemet.

Päron är en källa till vitaminer A, C, PP, mikronäringsämnen som järn, jod, folsyra, fiber, pektiner, tanniner. Användbar för personer med nedsatt sköldkörtelaktivitet, med förkylningar som används som expectorant.källa till vitaminer

Related  Vi förbereder dolma i druvblad enligt recept med foton

Komposit av äpplen och päron: ett recept (med tillsats av apelsinskal eller citronskal)

För att förbereda följande recept på drycken från färska äpplen och päron, ta 2,3 liter vatten, 450 gram mogna päron och äpplen, 115 gram socker, en citrusskal. En ingrediens som kanel är valfri och tillsätts till smak.

vi rengör päronpreparatet:

 • Tvättade, skalade och stora skivade äpplen och päron täckta med socker och häll vatten;
 • laga drycken efter kokande vatten i högst 15 minuter;kompott i en kastrull
 • Kryddor (kanel, skal) lägg till smak.aromatisk dryck

För att försäkra sig om att äpplen inte mörknar innan de lagar mat, strö dem med vatten och citronsyra.

Klipp zest i en spiral med en speciell kniv.

Häll kompoten i behållare (steriliserad) och skydda med lock.

Kanel stärker tillståndet av blodkärl och hjärtmuskler, hjälper till att bekämpa epidemier med förkylning, har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

kanelEffekten av lukt av kanel i förbättring av koncentrations- och minnesegenskaper har bevisats. Komposit av äpplen och päron kommer att vara väldigt läckra, och receptet för dess förberedelse kommer att klara av någon älskarinna.

Komposit av äpplen, päron och plommon för vintern (diverse)

äpplen, päron och plommonEn sådan kompositblandning visar sig mjukare och mer mättad, snarare än att kompotera helt enkelt från äpplen eller päron. För att förbereda en drink behövs följande ingredienser:

 • frukt – ungefär 1 kilo äpplen, päron och plommon;
 • ta ca 3 liter vatten, för en mer mättad smak kan vara mindre;
 • socker – något mindre än ett glas.

preparatet:

 1. Frukt tvättar, skal, skärs i 5-6 delar. Plommon separeras från stenen.ta bort benen
 2. Socker lös upp i vatten, koka upp.
 3. Häll i kokt sirap i frukten, låt koka i ca 10 minuter.
 4. Ta bort från plattan. Insistera 10 minuter.
 5. Vik frukten i en kolspruta, sprid den över burkarna, häll över den resulterande sirapen.fylla banker
 6. Efter påbörjad sterilisering. Att rulla.komposit redo

För att bevara den maximala mängd användbara vitaminer bör kompositer av äpplen päron och plommon för vintern sättas till svag kokning och fortsätta att koka på låg värme i högst fem minuter.

Du kan ersätta honung med tillsats av socker, vilket också kommer att förbättra de fördelaktiga egenskaperna hos drycken.

Related  Principerna för framställning av aubergine i armeniska för daglig användning och som förberedelse för vintern

användbar fruktPlommon – ett lagerhus med vitamin R och kalium, användbart för människokroppen. Hjälper till att minska blodtrycket, kolesterol, förbättra matsmältningsorganet, lindra smärta i reumatism och gikt.

Förutom kompotter av äpplen och päron för vinter och andra frukter är en kompote av torkad frukt (Uzvar) en värdefull analog, både i smak och innehåll av användbara mikronäringsämnen. Nyttan av en knut beror på ingredienserna från vilken den är gjord. Vanligtvis för dess beredning använd torkade äpplen, päron, pommes frites, ibland lägga till russin.

Det finns flera sätt att förbereda en knut. Den första metoden är ångkokning av torkade frukter. I denna fördryckta torkade frukt hälls med kokande vatten och insisterade under locket i flera timmar. I den andra metoden hälls de torkade frukterna, som tidigare blötts in, med vatten och kokas.

I kompositens användbarhet är det ingen tvekan. Det är dock värt att komma ihåg att komposten av äpplen och päron för vintern, särskilt syrsyra, bör användas med försiktighet för personer som lider av hög surhet i magen. Att diabetiker för reduktion av kaloriinnehållet i en dryckskompot är bättre för matlagning utan socker.

Video om matlagning klassisk blandad tallrik