utsökt biffKött är en populär produkt som varje person använder nästan dagligen. Speciellt populära biffar är olika grader av köttstekning. De är läckra, aromatiska, innehåller ett stort antal användbara ämnen och spårämnen. Kött för biffar väljs alltid noggrant ut, endast unga och fullblodiga djur är lämpliga.

Typer av kött fritering

Smaken av biff bestäms inte bara av kvalitet och kvalitet kött, men också av den typ av rostning. Vissa människor gillar en fuktig och saftig biff med en blodstrim, andra föredrar en stekt köttbit med en aptitretande skorpa. Varje gourmet kan vara nöjd med att göra en biff av olika stekar.

Blå sällsynt

första graden av rostningBiffen är nästan rå i en snitt, med en tunn delikat skorpa, som bildas i brand 1,5-2 minuter. Temperaturen i biffen får inte överstiga 50 ° C.

Rostning är nästan inte efterfrågan i offentliga cateringanläggningar. Föredra köttfärdarna av rått kött, biffen är helt enkelt uppvärmd i eld.

sällsynta

andra grad av rostningKött med blod är täckt med brunbrun skorskål, bildad i brand 3-5 minuter. Temperaturen inuti biffen är 52-57 ° C. I mitten av biffen är röd, men inte lika rå som Blue Rare.

En sådan grad av rostning kommer att vara smaken av äkta gourmeter. Serveras i restauranger av traditionell mat.

Medium Sällsynta

tredje graden av rostningHalvbakt kött med en minimal mängd blod. Kokas vid en temperatur på 57-59 ° C i 5-6 minuter, blir biffen saftig och aromatisk. Perfekt för älskare av rik och ljus kött smak.

En biff en sådan stek rekommenderas för barn och personer som följer en diet. Ett minimum av rostning och saftigt kött orsakar inte förvärring av mag-tarmkanalen.

medium

fjärde graden av rostningBiff medelstekt kött är vanligast i matlagning. Temperaturen inuti biffen är 60-62 ° C. När du lagar mat i 6-8 minuter, försvinner blodet från köttet, på skäret suger du en doftande rosa juice.

Related  Snabb maträtt för speciella tillfällen – korv i blöta bakverk

Biffen har inte tid att vara helt stekt, men det blir varmt nog. En vanlig maträtt för Rysslands folk och CIS.

Medium väl

femte graden av rostningNästan stekt kött, gråbrunt på skuren, med klar juice. Temperatur inuti biffen: 65-69 ° C. Biffen är rostad 9-10 minuter, från detta är biffen torkad och grov. Det är nödvändigt att smaka på människor som inte använder rå kött kategoriskt.

Steamkeepers rekommenderar inte denna typ av rostning på grund av otillräcklig juiciness och överdriven styvhet av kött.

Bra gjort

sjätte graden av rostningKöttet i hela grillen är brunt på klippt och mycket hårt. Temperatur inuti biffen: 70-74 ° C. Den är stekt i 11-12 minuter, täckt med en grov tjock skorpa.

I de flesta restauranger ingår inte biffen i denna grad av rostkött i huvudmenyn, beredd på kundens begäran.

kokt

sjunde grad av rostningMycket rostad kött utan blod och juice. Biffen upphettas till en temperatur av 97-100 ° C och stekas i 12-13 minuter. Torrt hårt kött förvärvar en brunaktig grå nyans. Tjock, starkt rostat skorpa kan vara bitter.

Biffen serveras med såser och sås. Ingår inte i huvudrestaurangmenyn.

Stekkokning

För stekmatlagning, köp färskt kött med ett fettlag. Den perfekta versionen av kött till en hemlagad biff är halsröret. Skålen kommer att visa sig vara öm, doftande och väldigt saftig.

För att förbereda biffen behöver du:

  • fläskfilé – 550 g;
  • vegetabilisk olja – 1 tesked
  • salt och kryddor till smak.

Matlagningsprocess:

  1. Skölj köttet under en ström av varmt vatten, torka med pappershanddukar. Skär i stycken 2-3 cm tjockt.vi skära biffar
  2. Varje bit gnides med salt och kryddor. Låt suga i 12-14 minuter.grill stek kött med kryddor
  3. Värm stekpannan med olja och sätt kött. Stek 3-4 minuter på vardera sidan och vrid ständigt stolen.stek biff

Under matlagning, piercera inte biffen, det kommer att förlora blod och juice.

Enligt detta recept erhålls en medelstekt biff. För att laga en biff med en minimal grad av rostning, förkorta tiden köttet är i stekpannan.

Related  Populära tips: hur man lagar ärter för vintern

Om du vill laga en överkokt biff, så baka köttet i ugnen i ytterligare 8-10 minuter.

Funktioner av stekmatlagning

KöttrökningstemperaturJuiciness och smak av biffen beror inte bara på graden av rostning utan även på kötttypen. Fågeln kokas längst, biffen blir mycket tjock och saftig. Fläsk och biff bereds mycket snabbare, men köttet kan torkas, vilket gör det stift. Några minuter kommer att laga en kyckling och kalkon.

Att ha en biff var saftig, du måste skära köttet längs fibrerna. För att ge en piquant smak, biff biffens basilika eller timjan.

Stek av varierande grad kött fritering är en populär restaurangrätt. Den kan förberedas hemma, noga följa rekommendationerna för stekningstid.