öppet vin utan korkskruvSemester, gäster, allt i väntan på banketten och gott humör. Men det är otur, korkskruven är förlorad. Och gästerna väntar, disken blir kallt … Och alla börjar vie med varandra för att ge råd om hur man öppnar vin utan att snurra.

Intressanta sätt att öppna en flaska

Människan uppfann många sätt att uncork korken med improviserade medel. Några förslag är så komiska att det är svårt att tro på deras effektivitet. Men ändå klara av skålen. Så, ett urval av de mest intressanta och beprövade metoderna för hur man öppnar vin utan en korkskruv.

Kram korken med fingret eller handverktygen

Metoden är mycket effektiv. Endast i det första fallet är det nödvändigt att ha en stark kraft. I det andra kan du använda allt som står till hands. Kvinnor kan använda jämnhår från deras favoritskor (helst inte från kuriren). Vissa rådgör istället för att en korkskruv använder en kniv. Nackdelen med denna metod är oförmågan att stänga flaskan om vinet inte är berusat.

Använda boot

Öppna flaskan med skorTänk fortfarande hur man öppnar en flaska vin utan en korkskruv? Allt du behöver är en mans sko, på hälen där du behöver sätta en flaska. Nu kommer de till väggen med en känga med en flaska. Efter några slag klättrar korken så mycket att det kan dras ut med fingrarna. På samma sätt kan du öppna korken genom att helt enkelt packa botten av flaskan med en handduk staplad i flera lager. Hemligheten med den så kallade tryckslag: under knackar tenderar vin mot korken med ström av dig, snubblar på locket och börjar trycka den.

Med hjälp av metoden är det viktigt att inte överdriva det och bryta flaskan själv. Sant … experimentera med billigt vin.

Skruva för hjälp

Öppna flaskan med en skruvMetoden liknar hur man öppnar ett vin med en korkskruv. Med hjälp av en skruvmejsel, skruvas in i röret storlek skruv medium, men så att den utskjutande locket någonstans i 0,5-0,7 cm. Sedan med hjälp av tång grepp motorhuven och skruvar, bifoga strömmen, dra ur kontakten. Men det finns en sak: korken kan smula, och du kommer att vara kvar med ingenting.

Kökskniv

öppna vinet med en knivOch här är ett annat sätt att öppna vin utan en korkskruv hemma. Det visar sig att en kniv inte bara kan skära mat, men också öppna flaskor. För att börja, vänd flaskan upp och ner, så att korken är fuktad med vin. Ta nu en kniv med ett ganska smalt blad och sticka det i korken så djupt som möjligt. Håll kniven i en liten vinkel, gör en cirkulär rörelse och samtidigt försiktigt dra upp. Lite tålamod och korken dras ut.

Använd metoden med stor omsorg – en bra chans att skära dig själv.

Uppvärmningsmetod

Det finns två alternativ.

öppna vin genom uppvärmningDen första är att värma bara nacken över flamman av ett ljus, tändare eller brännare precis över brännaren. Luften i nacken kommer att värma upp och expandera och därigenom skjuta ut korken.

I det andra utförandet kan ställa flaskan i en kastrull med hett vatten, eld (t ex i en brand, om du är i naturen). Som i det första fallet, innehållet, uppvärmt, pressa ut korken. Förresten, på det här sättet du dödar två, inte ens tre saker: att ha kul, korka flaskan och laga mycket användbar för kroppen att dricka – grogg (bara glöm inte att fylla på kryddor).

Fiske med spets

öppna vinet med en sladd med en knutAllt du behöver är en ganska stark och lång sladd. I ena änden av knuten. Nu med hjälp av en tunn sy gör ett hål i pluggen och rep skjuts in i flaskan, att knyta förankrade inuti. Allt som är kvar är att försiktigt dra sladden och allt, du kan dricka vin.

Nu vet du hur du öppnar ett vin utan en snurr och du kan enkelt göra det, med bara kunskap, skicklighet och improviserade medel.

Vi öppnar vin utan en korkskruv – video