vitaminsallad från daikonDaikon är en av sorterna av rädisa. Han växer upp i Japan och i översättning betyder “stor rot”. Om man talar om smakämnen, påminner rotskörden vanligt svart rädisa. Men dess smak är mer mild och mjuk på grund av bristen på senapsolja.

Daikon sallad är otroligt användbar, eftersom rotskörden har antioxidantegenskaper, är ett immunförsvar och positivt påverkar matsmältningssystemet.

Om smaken av daikon verkar för hård kan du mjuka det. För att göra detta skörs rotskörden eller gnids på en rivare, häller kallt vatten i en halvtimme, och kastas sedan tillbaka till en kolv och får tömma bort väl.

Vi erbjuder ett urval av de enklaste recepten av rädisor från Daikon Radish (med ett foto).

Apelsinradis

apelsinradisDen enklaste salladen är en kombination av daikon och morötter: enkel, men välsmakande och användbar. Den är beredd på några minuter.

För att förbereda en sallad från en daikon med morötter behöver du: en morot, paprika och daikon, gröna lök enligt preferenser. Smaken regleras med peppar och salt. Fyll på 2 msk. l. gräddfil och 1 msk. l. citronsaft.

För att få en jämn “spån” använd en speciell rivare för koreanska sallader.

Saladberedning:

 1. Dicon tvätta noggrant, om nödvändigt, skära av de övre delarna av skalen och rista det riven halm. På samma sätt gör med morötter.grillat morot och rädisa
 2. Peppar tvättas väl under rinnande vatten, rengörs av frön och skärs i remsor.lägg till sötpeppar
 3. Lökfjädrar tvättas, torkas på en handduk och finhackad.lägg till gröna lökar
 4. Alla ingredienser läggs i en salladsskål, tillsätt citronsaft, kryddor och blanda väl.krydda en sallad

Allt, en sallad är klar och det är möjligt att vara trapeznichat.

Apple tandem

sallad från daikon och äpplenEn variant av en daikon sallad med morot och ett äpple är mycket, och tack vare frukten har en liten syra. Mycket ovanlig kombination.

För att göra en sådan utsökt sallad måste du lägga upp en morot, en japansk rädisa och ett genomsnittligt äpple för en del av varje ingrediens. Ottenit smak av gröna lökar (det ska vara till ditt tycke). Krydda salladen med majonnäs. Glöm inte salt.

Saladberedning:

 1. Daikon tvättas noggrant med rinnande vatten och ristar på koreanska morötter.grate daikon
 2. På samma sätt gör med morötter.rista morötterna
 3. Tvätta äpplen, ta bort kärnan och galler. Eller på en konventionell rivare, bara en stor diameter, eller på en “koreansk” rivare.grate äpplen
 4. Alla beredda ingredienser till den mest utsökta salladen från daikon läggs i en salladskål, tillsätt salt, tillsätt majonnäs och blanda noggrant.krydda en sallad

Related  Spicy tillsats till maträtten – avokadosås

Allt du behöver göra är att spruta sallad med hackade gröna lök och du kan äta.

Sallad med rädisa

sallad från daikon och rädisaFrån daikon erhålls mycket ljus, vitamin och goda sallader. Root kombineras perfekt med olika grönsaker och frukter. Som ett resultat är salladerna idealiska för att äta fisk och skaldjur eller fett kött.

För att förbereda en vitaminiserad sallad med rädisa och daikon behöver du: en halv stor rot av daikon, 4 rädisor, persilja eller fjäderlök och 1 tsk. citronsaft. Det kommer också att kräva en hel del socker, salt, paprika och 1 msk. l. gräddfil.

Antalet ingredienser du kan fokusera på egen hand. Speciellt handlar det om kryddor och gräddfil. Förresten kan den senare ersättas inte bara med majonnäs, men till exempel med naturlig yoghurt.

Saladberedning:

 1. Dyke tvätta under rinnande vatten, skalla, med en speciell kniv som låter dig ta bort ett tunt lager.skalla rädisa daikon
 2. Rädisa tvätta, skära av olämpliga svansar och skadat kött.förbereda rädisa
 3. Daikonen bör gnidas på en rivare med medelstor diameter. Om saften är väldigt hög, bör den pressas lite. Grated daikon häll med citronsaft och blanda noggrant.grate daikon
 4. Rädisa rostar också.rost rädisor
 5. I en djup behållare, anslut daikonen med rädisa, tillsätt kryddor, gräddfil, blanda och kontrollera smaken.krydda en sallad

Allt som är kvar är att flytta salladen till en vacker salladsskål, dekorera med hackade örter, gröna lök och börja äta.

Med krabba pinnar

sallad från daikon och krabba pinnarTandem daikon med skaldjur är mycket öm och gott. Och låt oss försöka använda krabba pinnar. För näring, tillsätt kokt ägg och för friskhet – Pekingkål.

Recept på sallad daikon lydelse: 0,25 kg surimi, 0,2 kg japansk rädisa, kinakål 0,15 kg, 3 ägg, 0,3 kg av färska gurkor, 0,1 liter gräddfil eller majonnäs och salt i smaken.

Saladberedning:

 1. Avfrosta krabba pinnar, ta bort omslaget och skär i små kuber.
 2. Ägg tvättar, koka mjuk, sval, ren och skär i kuber.
 3. Skölj kål under rinnande vatten, torka på en handduk och skär i remsor.
 4. Dyke tvättar och rinner också på en tunn “nudlar”.
 5. Vik alla beredda ingredienser i en djup behållare, tillsätt kryddor, majonnäs, blanda noga och servera till bordet.

Related  Recept av frukt för vintern: konservering av päron i egen juice

Sallad med nötkött

Sallad från Daikon och BiffDaikon är bra och i kombination med köttprodukter. Nötter ger sötma och gröna – önskad smak och arom.

För att förbereda sallad med Rättika och kött, behöver du en japansk rädisa, 0,25 kg kokt nötkött, lök 2 rovor, 3-4 kvistar dill, koriander och lök fjädrar, liksom en handfull valnötter. För matlagning använd solrosolja, som dressing – majonnäs.

Saladberedning:

 1. Lök med daikon tvättas, rengörs av skal och fula områden.förbereda lök och daikon
 2. Förberedd grönsakssallad (helst om den är speciell för att göra koreanska sallader) eller skuren i tunna rånar med en kniv.hacka lök och daikon
 3. Skaka den rostade steken i en torr varm panna och snygga bakåt.hacka kärnorna av nötter
 4. Nötkött kött i kuber.hugga kokt kött
 5. Skär den skurna löken i en stekpanna med vegetabilisk olja tills den är gyllene.steka lökar
 6. Tvätta gröna under rinnande vatten och finhacka. Alla ingredienser överförs till en salladsskål, salt med peppar, tillsätt gräddfil eller majonnäs och blanda.blanda ingredienserna

Allt, en rädisallad, är helt klar, den kan serveras på ett festligt bord och smakade.

Sallad med ägg och ost

sallad från daikon, ost och äggOst är ofta en av huvudredienserna i någon maträtt. Vi uppmärksammar ett salladrecept med daikon och ägg och riven ost. Det är han som ger diskret mjukhet och piquancy.

För matlagning behöver du en rot av daikon, två kycklingägg, ost ca 30 gram, en liten jordpipa och salt och olivolja för tankning.

Receptet innehåller användningen av Grana Padano-ost. Men du kan ta några, viktigast fasta sorter. Dess nummer varierar också beroende på ens egen smak.

Saladberedning:

 1. Skaka osten på en rivare med liten diameter.grill ost
 2. Dicron tvättas ordentligt, skalas.att rengöra daikon
 3. Använd en rivare med ett stort och hål, ropa rotgrödan.rost rädisor
 4. Ägg kokar hårt, coolt, rent och rostar också på en stor rivare.koka och grilla rädisa
 5. I salladsskålen sätter du den hackade osten, daikon och ägg.sätt ingredienserna i en salladsskål
 6. Häll olivolja, peppar, salt.krydda en sallad
 7. Alla ingredienser i sallat från daikon blandas tills de är homogena.blanda ingredienserna

Forma en kulle, om så önskas, dekorera med hackade örter och du kan börja äta.

Andalusisk grönsakssallad

Andalusisk salladOch här är ett annat enkelt salladrecept från Daikon med ett steg för steg foto på basis av en gurka, en tomat och en ovanlig dressing. I kombination får du en mycket förförisk maträtt.

Du behöver 0,16 kg daikon, 90 g färsk gurkor, en vitlöksklyfta, en lök, 70 gram tomat och gröna efter smak. För påfyllning, ta 2 matskedar. olivolja eller någon annan vegetabilisk olja, en fjärdedel varm peppar och 1 tsk. ättika.

Enligt receptet används en liten tomatkörsbärsorter i salladen. I princip. Du kan använda någon, bara om de innehåller för mycket fukt – använd mindre “saftiga” delar.

Saladberedning:

 1. Alla grönsaker måste förberedas. Till att börja med, tvätta, rengör vid behov och skär. Gurkor och daikon – tunna rånar och tomater – i halvor eller kvartaler.hacka grönsaker
 2. Skala vitlöket, passera genom pressen och lägg till grönsakerna.tillsätt vitlök
 3. Tillsätt salt, peppar och blanda försiktigt innehållet i salladsskålen.salt grönsaker och blanda
 4. Förbered bensinstationen. För att göra detta blanda ättika, olivolja och rödpeppar i en skål.dressing för sallad
 5. Häll dressingen över salladen och rör om.säsong sallad och servera

Related  Recept för tillagning av svamp sallader med bläckfisk: förenklad och festlig alternativ

Det är bara att dekorera salladen med daikon och gurka grön och låt stå i 5-10 minuter.

Riddlesallad

sallad gåtaDaikon sallad “Riddle” är mycket intressant både i smak och förberedelse. Vid en syn är det på en gång och det är inte klart från vad det består av. Ljus, men samtidigt mycket tillfredsställande kan ersätta en full middag.

Så, för att förbereda denna kulinariska mäster behöver du en daikon rot, en morot och lök kålrot, två ägg, 0,3 kg kokt kött (till exempel, blom, kalkon, nötkött), 1-2 vitlöksklyftor, vatten och majonnäs i mängden 2 och 1 msk. respektive vegetabilisk olja och salt med peppar.

Saladberedning:

 1. Japansk rädisa tvätt och rist, avsedd för matlagning koreanska morötter. Tillsätt saltet och lämna i detta tillstånd en stund. När daikon lämnar saften måste den pressas ut och läggas i en salladsskål. Morötterna ska tvättas, skalas och riven.grillad rädisa och morötter
 2. Koka köttet i saltat vatten, kyla och dela i fibrer.koka och hugga köttet
 3. I en violett, bryt ägget, tillsätt vatten, piska tills det är smidigt och från de resulterande massfrit tunna omelett-pannkakorna. Efter kylning måste de skäras med tunna nudlar.laga pannkakor och hacka
 4. Skala lök, skär i halva ringar, steka tills det är transparent i vegetabilisk olja och överför till rädisa.steka lökar
 5. Kombinera alla ingredienser i en salladsskål, tillsätt “pressad” vitlök, hackade grönsaker, salt, peppar, tillsätt majonnäs och blanda väl.att ansluta ingredienserna

Sallat är klart!

Nu vet du hur man förbereder en daikon-sallad. Ironiskt nog kombineras rädisa med många produkter, så du kan arbeta med komposition och kvantitet, och med hjälp av ovanstående antagna recept kan du skapa egna sallader.

Video recept av daikon sallader