vin från björnbärHemlagad björnbärsvin är lätt att förbereda, även om jäsningsprocessen tar lång tid. Människor som har erfarenhet av vinframställning och nybörjare kommer att klara uppgiften och kommer att glädja sig själva och deras nära och kära med en ovanlig doftande drink.

Ingredienserna

mogna bärbärFör att göra vinet sött, med en rik smak och arom, bör du använda bären som mogit i solen. Blackberry, mognad i skuggan, kommer att ge vattenighet till slutprodukten.

För beredning av vin behöver du:

 • björnbär – 2 kg;
 • vatten – 1 liter;
 • socker – 1 liter;
 • russin – 50 g.

Du kan göra utan russin. Den används i obehandlad form för baksida, om det finns få vinjäst på de ursprungliga bären. En del av värdinnan istället för russin använder en påse vinjäst. Principen att arbeta med dem liknar att arbeta med russin.

När du gör husvin bör du inte använda metallobjekt.

Innehållet i behållaren reagerar kemiskt med metallen och, som ett resultat, inte vin, men en kemisk förening som är olämplig för konsumtion. För att blanda innehållet, använd trä, plastapparater eller rör om med en ren hand.

För beredning av vin kan du inte använda bären, men den färdiga saften. I det här fallet utförs operationerna på samma sätt, med undantag av scenen av bearbetningsbär. Du kan lägga till alkohol eller vodka till hemvin. Men i vilket fall det visar sig en doftande bittertartad dryck.

Sekvens av åtgärder

Receptet för att göra vin från björnbär liknar traditionella recept från andra bär:

 1. Utgångsmaterialet flyttas. Skadade, förfallna bär avvisas.sortera ut och mina bärbär
 2. Blackberry tvättas, läggs ut i ett lager för att glasera vattnet.
 3. Rena bär knådas tills en homogen massa erhålls.att bära bären
 4. Puree placeras i en behållare med bred hals.
 5. Till mashedbären tillsätt vatten, russin, 400 gram socker. Rör omedelbart.tillsätt socker till bären
 6. Fartyget med blandningen bör placeras i ett mörkt rum vid rumstemperatur. Skydda med gasbind och låt gäsa i 3-4 dagar. Rör regelbundet innehållet i behållaren för att fördela enzymerna jämnt.
 7. Under denna period är det nödvändigt att observera disken med massan. Utseendet hos en viss sur lukt indikerar starten av jäsning. På ytan av skummet hissar blandningen. Sådana manifestationer indikerar att processen med att göra björnbärsvin hemma har börjat.processen för jäsning började
 8. Om sådana tecken hittas, filtreras innehållet i behållaren genom gasbindning, försiktigt pressa massan. I framtiden är det inte användbart, därför slängs det ut.
 9. Den renade vätskan hälles i ett jäsningsbehållare och fylles till 70 volymprocent.
 10. 300 g socker läggs till massan, blandas, täckt med en hydraulisk tätning eller med en gummi medicinsk handske. I handsken bör ett litet hål göras för att gas ska kunna fly från behållaren. Det är bättre att använda en vattenfälla. Dess design är planerad på ett sådant sätt att det gör det möjligt att lämna jäsningsgaser utan att släppa in luft.
 11. Montera en behållare med vätska på ett mörkt ställe med en konstant temperatur på 18-23 ° C. vin vandrar
 12. Efter 4 dagar öppnar du behållaren. Töm en liten mängd vin i disken, tillsätt det återstående sockret till det, rör om tills det är helt upplöst och häll tillbaka i den totala behållaren. Skydda med en hydraulisk tätning.
 13. Efter denna operation öppnas fartyget med vin inte längre förrän jäsningsprocessen är avslutad.
 14. Efter 30-50 dagar uppträder ett sediment på botten. Vätskan blir lätt och lätt transparent. Bubblor av gas upphör att dyka upp i hydraultätningen. Om en handske användes, blåses den av i detta skede.
 15. Det är dags att överföra innehållet till en annan maträtt. Verksamheten utförs försiktigt med ett rör. Sediment bör inte komma in i en ren behållare.
 16. Vid denna tidpunkt drivs dryckningen av drycken. Vid behov justeras smaken genom tillsats av socker, om så önskas, alkohol. Om socker faller i det unga vinet stängs behållaren igen med en hydraulisk tätning. Om det inte finns något behov av ytterligare sötning fylls kärlet på toppen för att undvika kontakt med syre.
 17. Åldringsprocessen börjar. Vinet placeras på ett kallt rum i 20-30 dagar. Denna period är villkorad. Ju längre vinet kommer att vara, ju mer värdefullt blir det.vin åldrande processen

Processen att förbereda brombärsvinet anses vara komplett när fällningen upphör att visas.

Om i syrgasstadiet syre kommer till tanken, så kommer i stället för vin från björnbäret att bli visket.

Periodiskt hälles vinet i en annan behållare och lämnar en återstod vid botten av den föregående. Denna manipulation undviker bitterhet i slutprodukten. Koden märks att fällningen inte släpper ut, matlagningen är över.

smaka vin från björnbärOm alla regler följdes, kommer vinet att bli ljust, doftande med en trevlig egen smak.

Förberedelse av vin från björnbär – video