svampplockning för vinternPå hösten har svampplockare en varm tid när du kan ta dig av dig och promenera genom skogen på jakt efter “skatter”, det vill säga svampar. Efter att ha tagit hem fulla bågar av doftande, elastiska svampar, uppstår då och då frågan om hur man bevarar denna välsmakande skönhet. Ett sätt att skörda är att svampa svampen för vintern. När allt kommer omkring, i banker kan de lagras till nästa svampsäsong, i motsats till färskt, vilket snabbt försämras.

Förädling av svampar innan du sjunker: allmänna rekommendationer

förberedelse av svamp för solnedgångInnan du börjar solnedgången bör den skördade gröda vara ordentligt förberedd. För att göra detta, försiktigt, så att svampen inte är trasiga, häll dem i en stor skål och försiktigt sortera ut. Du kan omedelbart hälla vatten, och du kan först välja all skräp (löv, tallskinn) och bortskämda svampar och tvätta sedan i flera vatten. Stora svampar måste skäras i bitar så att de passar in i burken.

För stora overripta svampar är bättre att inte använda alls, och omedelbart välja och kassera – de är inte läckra. Dessutom finns det i sådana exemplar att maskar ofta hittas.

vi rengör svamparOm det finns sorter som är lite smak bittra (volnushki, svamp) bland svamp skörd, bör de läggas i blöt i kallt, saltat vatten i minst en dag till alla bitterhet ut. Vatten måste ändras två eller tre gånger.

skölj noggrantNär svampen berörs och tvättas, kan du fortsätta skörda dem för vintern, med hjälp av ett av de populära recepten för svampplockning i burkar.

För att förbereda svampar är det nödvändigt att vara “in-grade”, det är varje grad att bearbetas separat: om det är en vit svamp, är det omöjligt att rörma det med smörsvamp. Detta kommer att bevara smak och smak av varje sort.

Svampar i marinaden

syltad svampFördelen med metoden är att svamparna är lätta att koka, de behöver inte ytterligare bearbetning som sterilisering. Mycket tid hela processen inte tar, och syltade svampar utan sola blir väldigt gott, speciellt om du använder sandpiprar eller svampar.

koka svamp i saltat vattenFörst och främst tvättas svampar. Det är inte nödvändigt att hälla mycket vatten – tillräckligt 1 msk. vätska per kilo. Tillagningstiden är 30 minuter, medan vattnet inte är salt. Färdiga svampar spolas och sköljs.

marinaden för svamparNu kan du gå till marinaden för svampplockning, eller hellre för att laga mat igen:

 1. Sätt pannan på elden med 1 liter vatten och låt det koka.
 2. Häll 1 msk. l. salt och en liten kanel (vid knivens spets).
 3. Lägg 0,5 msk. l. frön av dill, 5 gvozdichek och 2 laurushki.
 4. Slutligen häll i 1,5 msk. l. ättika.

laga svamp i marinadeNär marinaden kokar en andra gång, doppa in svampen i den och koka i 15 minuter så att de blir impregnerade med kryddor. Sedan sprida dem över de steriliserade burkarna (tillsammans med vätskan), något som inte rapporterar till toppen. syltad honungsvampNär svampen svalnar, häll burken med solrosolja och täck med kapronlock. Förvaras i kylskåp.

Video recept för saltade päron

Funktioner av konservering av ceps

färska vita svamparVit svamp betraktas som en av de mest värdefulla, så räkningarna från det är med rätta kallad delikatess. Seaming av vita svampar för vintern har sina egna nyanser, vilket bör noteras:

 • För att bevara smaken är det bättre att använda nyskurna vita svampar, i extrema fallet – senast en dag efter klippning.
 • Den vita svampen kan inte lämnas i vatten under lång tid (blöja), eftersom den absorberar vätskan väl och blir vattnig.
 • Erfarna hemmafruar rekommenderar att man plockar endast svamphattar och lägg benen på soppan eller steka.

betagda hattar av cepsI övrigt liknar recepten för kryddningen av vita svampar för vintern att konservera andra svampvarianter.

Pickled ceps

Svampar rengjorda, sköljda och separerade hattar. Vik i en kastrull, tillsätt vatten och koka i 15 minuter, omrörning.

saker burkar med svamp och rulla uppFärdiga svampar sköljs och sätts i burkar.

Efter att vattnet i pannan kokar, tillsätt citronsyra med en hastighet av 2 g per kg av svampar – som lock behåller sin färg.

Medan svampen kokas, sätt den andra panen på nästa brännare och förbered marinaden (200 g lösning kommer att gå i literburken). För att göra detta behöver varje liter vätska:

 • 1 msk. l. granulärt socker;
 • 1,5 msk. l. salt;
 • 6 ärter av sötpeppar;
 • 2 nejlikor;
 • 3 laurushki;
 • 70 ml ättika (häll i sista vändningen).

Koka marinaden i 5 minuter, häll svampen i burkarna och rulla dem. Detta arbetsstycke lagras i 2 månader.

Till svamp kan lagras genom vintern formningsslangen måste sterilisera 30 minuter, efter tillsats till varje matsked vegetabilisk olja och vinäger (tillval).

Video recept för bevarande av gröna svampar

Sädning av saltade svampar för vintern

saltade svampar Smaken av saltade svampar skiljer sig avsevärt från betad, men det är inte alltid möjligt att behålla dem till vintern, eftersom det kräver en viss temperatur i rummet eller ett stort kylskåp. Men erfarna svampplockare känner till små hemligheter av långsiktigt konservering av pickles. En av dem är solnedgången av saltade svampar för vintern.

bokmärke svamp för betningTill salt svamp är det möjligt antingen i en rå sort eller preliminärt att ha kokt. Till 1 kg svamp saltning kräver 50 g salt, örter och sallad smak (vitlök, pepparrot, dill, Lavrushka, peppar). Alla ingredienser bör läggas i lager, lägg förtryck på toppen.svamp kryddorlägg bördan på svampen

När svampen är saltad och klar, töm den separerade saltlösningen och skölj dem. Förbered en ny lösning (0,5 liter salt per liter vatten) och koka saltade svampar i den i ca 2 minuter. Ta sedan en svamp och lägg dem i burkar. Koka den återstående saltlösningen i pannan, koka den över burkarna med svamp och lägg till varje halv liter kapacitet på 1,5 tsk. ättika. Sterilisera minst 30 minuter, rulla upp. Nu kan nötköttet förvaras säkert i källaren hela vintern.

Den mest krävande processen i krydda champinjoner för vintern är förberedelsen av svampen själva. Men tiden är värt det, för på vintern fördjupa en sådan aptitretare den skonsam kost för vitaminer och blir det festliga bordets stolthet.