Melon kan användas inte bara i fräsch formSpara minnen från förra sommaren och du kan inte bara på foton och i duschen, utan i ditt eget kylskåp. Och vad kan vara bättre än en rädd sommar i form av en saftig melon från sin egen trädgård på nyårsbordet.

Men är det möjligt att frysa en melon för vintern? Ska dess unika smak och smak bevaras?

Funktioner av frysande meloner för vintern

Det är vid låga temperaturer att frukter och grönsaker bäst bevarar de fördelaktiga ämnena, arom och smakegenskaper.

Små melonskivor fryses i förseglade förpackningarNegativa temperaturer har ingen destruktiv effekt på vitaminer, men kan förändra strukturen hos vävnaderna hos frysta frukter. Och ju mer fukt som finns i massan desto starkare är den destruktiva effekten som märkbar efter upptining. Dessutom beror kvaliteten på produkten och hållbarheten på graden av frost.

 • Vid en temperatur av storleksordningen -6 ° C förblir friskheten av frysta frukter och frukter endast 1-2 veckor.
 • Frost runt -12 ° C ger lagring i upp till 4-6 veckor.
 • Endast en temperatur på -18 ° C gör det möjligt att spara en melon i upp till 12 månader.

Ju lägre temperaturen i kammaren är desto snabbare är det möjligt att frysa en melon för vintern, och resultatet blir bättre.

Och under tiden i frysfacket förlorar inte skivorna av melon inte fukt och absorberar inte utländska dofter, behållarna eller påsarna med produkten måste vara tätt stängda. Lagertankar ska vara små. Detta kommer omedelbart att använda delen i mat, snarare än att tona en stor mängd saftig massa, trots allt efter att frukterna värms, kommer deras konsistens att ändras oåterkalleligt.

Det perfekta alternativet för att lagra frysta meloner är:

 • Negativa temperaturbärande påsar med plastfäste;
 • behållare med snygga lock.

Related  Hur man förbereder en utsökt marmelad från vattenmelonkorsor

Hur kan jag frysa en melon som odlas på en säng för vintern hemma? Det finns flera sätt att förbereda kalebasser med låga temperaturer.

Sätt att frysa melonmassa

För frysning välj söt aromatisk melonMen innan frukten är frusen, är det nödvändigt att välja en söt melon med den mest täta konsistensen, för att inte bli besviken och som ett resultat av arbetet inte får nästan smaklös flytande gruel.

Bäst för att frysa är meloner av olika cantaloup med apelsinfärgad massa och täta, masktäckta sprickor och, som det var, uppdelade i kilar.

Kan jag frysa en hel melon eller klippa den i halv för vintern? Ett vanligt misstag är att oerfarna hemmafruar försöker i frysen för att lagra hela melonen eller dess stora bitar. Inte bara att frukten tar upp mycket utrymme i kylskåpet, och frysningen av melon är lång och ojämn. Som ett resultat är det mest saftiga köttet i mitten av melonen genomträngt med iskristaller som förstör celler och vävnader, och ibland hela frukten.

Frysta små skivorBättre, innan du fryser en melon för vintern, tvätta noga frukten, skär den i hälften och rensa alla frön. Sedan skär melon i delar som fryser snabbare och kommer att lagras bättre.

Formen på sådana bitar kan vara godtycklig:

 • Någon föredrar att skicka melonen för förvaring i form av traditionella tunna lobuler.
 • Det är lämpligt för andra ägare att laga efterrätt efterrätter med hjälp av kuber.
 • Och älskare av bullriga partier och ovanliga sätt att betjäna kommer att uppskatta melonbollar, som inte bara kan användas för kulinariska ändamål, men också dekorera eller efterrätter, fruktsallader och cocktails.

Melon och vattenmelonbollar dekorerar cocktails och desserterDet bästa resultatet av frysande frukter och saftiga frukter uppnås genom att använda torris, som hälls över de färdiga skivorna. Som ett resultat bildas på massans yta ett fastfryst lager omedelbart utan stora iskristaller. Och även i detta fall kan konsistensen av upptinad melon inte jämföras med en ny skiva. Därför är det mer korrekt att använda sådan massa för desserter, uppfriskande fruktglass och cocktails.

Related  Hur man plockar filéer och öringskaviar på ett vått och torrt sätt

Fryst melon används för att göra glass och desserterI avsaknad av torris fryser små skivor snabbt, om de är jämnt fördelade på en lämplig pall och placeras i en frys, det är dags att bitarna inte härdas. I denna form packas melonskivor i behållare eller påsar och lagras i en kammare där temperaturen inte är högre än -18 ° C.Förberedda bollar läggs ut i ett lager

Förfrysning tillåter inte skivorna att hålla ihop, vilket kommer att påskynda processen avsevärt och tillåta att melonens kvalitet bevaras.

Finns det några andra sätt att frysa meloner för vintern?

Fryst melonsaftSpara melonmassan i sin ursprungliga form hjälper sockersirap eller söt fruktjuice. För att göra sirap, vatten och socker tas i lika delar, upphettas blandningen, omrörs tills sockret löses upp och vätskan kokar.

Skivor av melon, placerad i en behållare för frysning, fylld med kyld sirap, stäng och sätt i en frys. På samma sätt kommer med juice, som är förblandad med socker. Melon, ananas, apelsin och persiksaft kombinerar bra med melon.

Om du vill ge söt melon, frysta på en bricka, på ett “torrt” sätt skivar doppas i pulveriserat socker och spridas sedan på pallar och lägger på frost.

Om melonen som växte på sin egen webbplats visade sig vara för mjuk och saftig, ge inte upp tanken på att frysa den. Renade lobules males i en mixer och de resulterande potatismoserna läggs på behållare för frysning. Med otillräcklig sötma kan du lägga till socker eller honung till massan. På grundval av en sådan produkt är det lätt att förbereda en användbar, törstläckande glass och alla slags desserter.

Hem Melon Sorbet

MelonsorbetFör att förbereda en original hemlagad delikatess kommer alla familjemedlemmar att behöva en söt mogen melon, som de tvättar, skär, skrubber frön och skärs i små kuber.

Related  På vintern kalla, färska daikon sallader

För 6 portioner av efterrätt, ta:

 • 1 glas socker;
 • 1 glas vatten;
 • 4 koppar melonmassa, tärningar
 • en liten juice av en citron eller en apelsin, efter smak.

Läcker efterrättMetod för framställning

 1. Från socker och vatten gör sirap, för vilken, rör om vätskan, koka den på en liten eld. Därefter avlägsnas sirapen från värmen och kyles.
 2. Melonbitar, kyld sirap och citronsaft blandas i en mixer tills en jämn luftpure erhålls.
 3. De resulterande potatismosorna sprids över behållarna och lämnar ett par centimeter i kanten och fryser.
 4. För att inte bilda stora isinsamlingar i sorbet blandas den förtjockade massan en gång till med frysning.

Klar sorbet, innan den ligger på kremankam, är det bättre att hålla vid rumstemperatur i flera minuter.

Om behandlingen är förberedd för vuxna kan söta sorter av vitt eller mousserande vin användas istället för sirap.

Sorbet med krämig yoghurtEn liten söt tand som en sorbet med krämig yoghurt. I så fall kan du söta efter efterrätten med hjälp av pulveriserat socker, och i massan för frysning blir det inte överflödigt att lägga till bitar melon eller vattenmelon kandade frukter.

Video om vacker melonklippning