blomkål på vårt bordBlomkål är en magnifik grönsak som kombinerar inte bara många användbara mikroelement och vitaminer, men det är också överkomligt vilket gör det attraktivt för många hemmafruar. Och förr eller senare konfronteras alla med frågan, men hur mycket ska du koka blomkål för att bevara alla dess egenskaper? Exakt kommer den rätta beredningstiden att diskuteras i vår artikel.

Färsk blomkål

användbar blomkålFrån rätt matlagningstid beror blomkål inte bara på användbarheten och smakkvaliteten. Välförberedda blomställningar har en karakteristisk ömstruktur och en trevlig smak.

Tack vare avel har forskare tagit fram nya sorter av blomkål – orange, lila och gröna nyanser.

Hur mycket att laga färsk blomkål, beror på förberedelsemetoden:

  1. Förberedning i en kastrull. Om du planerar att laga en hel grönsak, utan att dela den i blomställningar (gafflar), tar det 10-17 minuter, och om kål är tidigare uppdelad kommer tiden att sänkas till 8-12 minuter.matlagning blomkål i en kastrull
  2. Förberedelse i en dubbelkälla är endast möjlig vid blomställningar och tar ungefär 30 minuter. Denna matlagningsmetod låter dig hålla maximalt antal användbara egenskaper hos grönsaken.
  3. Tillagningstiden i multivarkern beror på det valda läget. Koka blomkål kan vara både i “Varka” och i “Steam” eller “Carcase”. I det första fallet är tiden 8-15 minuter, för ett par – 16-20 minuter, och vid släckning 10-17 minuter.matlagning blomkål i en multivariate
  4. I en mikrovågsugn kokas blomkål i 9 minuter. Processen i sig består av två steg. På den första kålen bönkades i en bricka, fylld med vatten och sätta i en mikrovågsugn i 5 minuter. I det andra steget tillsätts den halvfabrikerade grönsaken till smak och placeras tillbaka i ugnen i 4 minuter.
  5. I tryckkokaren, trots namnet, tar koktiden så lång som 15 minuter.

Hur mycket att laga ny blomkål efter kokning beror på om det senare kommer att passera ytterligare värmebehandling – stekning eller bakning. Om detta förväntas, bör tillagningstiden minskas med 2-3 minuter.

Fryst blomkål

beredning av fryst blomkålDenna grönsaksbehållare behåller dess användbara egenskaper även i fryst tillstånd. För att förbereda sig för att frysa, bör kål separeras från bladen, skära av mörka fläckar, tvättade noggrant och uppdelas i enskilda gafflar. För att undvika mycket isuppbyggnad, efter tvätt av grönsaken, är det lämpligt att lägga det på handduken och låt lite torka.

Related  Juice från gult havtorn för vintern genom en juicer

Hur lagar man fryst blomkål? Ja, det är väldigt enkelt. För att förbereda grönsaker, till och med inte nödvändigtvis avfrostning. Avfrostningskostnader, håller bara om kålen är mycket is. En annan fråga är hur mycket man ska laga frusen blomkål. Här är allting färskt, och tiden beror på hur man lagar mat och dess vidare användning. För bekvämligheten av matlagning är det bättre att försöka göra identiska gafflar (blomställningar). I det här fallet kommer det inte finnas någon möjlighet att någon “blomma” av kål inte kan kokas, och den andra kommer att få en grumlig stat tvärtom.

Framställning av blomkål

Innan du kokar, bör blomkål läggas i saltlösning, som är gjord av beräkning av 2 msk. l. salt per 1 liter vatten. Detta görs för att bli av med larver och larver. Vidare från huvudet är det nödvändigt att skära av alla mörka fläckar och dela den i blomställningar.

Koka blomkål, både fräsch och fryst, är lättast i en kastrull. Detta beror främst på möjligheten att prova grönsakens beredskap.

Förberedelse av blomkål kan delas upp i flera steg:

  1. Förbered en grönsak – ta bort överflödiga delar, skära av mörka delar, tvätta noggrant.dela blomkål i blomställningar
  2. Lägg en pott med vatten på spisen, sätt salt och vänta tills det kokar.
  3. I kokande vatten sänk kålen, utan att minska elden.koka kålen
  4. När vattnet kokar upprepade gånger, minska värmen och koka tills den är klar i 8-12 minuter. Sådana manipulationer med eld möjliggör att kålens färg bevaras, utan att den får mörkas.
  5. Svetsa den kokta grönsaken i en kolander, så att överskott av vatten är borta.spänna kokt blomkål

Kålets tillgänglighet bör kontrolleras 2 minuter före utgången av tillagningstiden. Beroende på den särskilda sorten bör tiden ökas eller minskas något.

Blomkål hänvisar till kaloriföda livsmedel, som det är mycket förtjust i näringsämnen.

näringsvärde av blomkålTrots den skenbara enkelheten kan blomkål kokas i olika variationer. Det kan vara antingen en separat produkt eller en komponent i en maträtt. Experiment, och den vanliga borscht, men redan med blomkål, kommer att glädja dig inte bara med sitt slag utan med en ovanlig smak.

Related  Hur man lagar stekta svampar ordentligt och gott

Vi lagar blomkål rätt – video