hemgjord äppelcidervinägerEtt enkelt recept på äppelcidervinäger hemma gör det möjligt att laga en väldigt användbar och välsmakande produkt. En vätska med en behaglig syrlig smak används helt enkelt som en användbar substans, och används också som ingrediens i konservering eller kryddor för mat. Äppelcidervinäger har en fördelaktig effekt på hela organismen: det normaliserar tarmfunktionen, syrabasbasen, stabiliserar övergripande hälsa, försvagar absorptionen av fetter, förbättrar trivsel och så vidare.

Fördelar med äppelcidervinäger, kokta hemma, är: en billig produkt, tillgänglig för alla familjer, allergivänliga, utan biverkningar på lever och mage.

Standard recept för äppelcidervinäger utan socker

äppeljuice vinägerFör ett enkelt recept på äppelcidervinäger hemma måste du välja mogna och söta äpplen.

preparatet:

 1. Tvätta äpplen och skär i stora insatser. Lämna det i friluft.finhacka äpplen
 2. Efter en kort stund, pressa saften från de mörka bitarna.pressa saft från krossade äpplen
 3. Den resulterande vätskan placeras i en glasbehållare och på toppen av nacken läggs en medicinsk handske med en punktering i ett finger. På en varm, mörk plats i detta tillstånd ska det vara upp till 6 dagar.jäsning av äppeljuice
 4. När handsken är kraftigt uppblåst, är det dags att tömma den jäsande äppelcidervinägen från saften till en bred skål, varefter fermentationshastigheten ökar. Denna maträtt ska täckas med en lös handduk och skickas till en mörk plats med en temperatur på +27 grader, i 2 månader.häll ut vätska i en bred skål
 5. När en tjock fällning uppträder, filtreras äppelmassan genom ostklaff och förpackas på flaskor. Håll det på en sval plats efteråt.

Vid fermentering på ytan av äppelmassan bildas en film av ättiksyrabakterier, varifrån det inte är nödvändigt att kassera. Det är hon som skapar en sådan produkt.

Äppelcidervinäger hemma från tårta

äppelcidervinäger och jästEnligt det givna receptet för att få ca 1 liter vinäger, måste du förbereda 1,5 kg overripa äpplen. Denna beskrivning tillhandahåller användning av jäst i en mängd av 10 gram per 100 gram av blandningen.

Related  Vet du hur man lagar läckra frysta kålrullar?

preparatet:

 1. Tvätta frukter, ta bort sönderfallna områden. Mala bitarna av äpplen på en köttkvarn eller rivare.krossa äpplen
 2. Häll över äpplen med samma mängd varmt vatten. Där att skicka jäst på recept. Täck disken med en luddduk. Halvfabrikat ska flyttas till ett varmt, mörkt rum i 10 dagar. Rör hela blandningen varje dag.tillsätt vatten och socker
 3. Efter dessa dagar, blanda äppelpuré och spänna genom gasväv. I den mottagna vätskan är det möjligt att få en viss behaglig och mjuk eftersmak. Äppelvinäger, ett recept med honung som ger exakt den önskade delikata smaken. För att göra detta, för 1 liter äppelmassa, måste du lägga till 50 gram honung.stam och lägg till honung
 4. Efter täckning igen med gasbind, skicka till en mörk plats för jäsning i 1,5 månader. Häll den genomskinliga äppelvätskan över flaskorna och stäng den efter den inställda tiden.

Video recept för äppelcidervinäger med rågbröd och honung

Äppelcidervinäger utan jäst

äppeläger utan jästMed tanke på frånvaron av jäst hemma eller helt enkelt otillbörlig att använda dem, är ett recept förberett för att göra äppelcidervinäger hemma utan jäst. För att erhålla önskad produkt måste äpplen krossas noga, och mycket socker bör tillsättas.

preparatet:

 1. Vänd äpplen i små bitar och skicka dem till en panna eller handfat. Topp med hällt kokt kallt vatten så att det helt täckt fruktskivor.krossade äpplen med vatten
 2. Där för att skicka socker. Beräkning av dess mängd baseras på volymen vatten: en kvart kopp socker per 1 liter vatten. Blanda, täck med en handduk och skicka till en varm plats för jäsning.i en behållare för att hälla socker
 3. Efter en vecka, blanda blandningen med gasbindning.jäsad ättika
 4. Den filtrerade vätskan hälls i en skål eller ett bäcken, täckt med en handduk och vänta ytterligare 1,5 månader. Sprid på glasflaskor och stäng. Förvara på en sval plats.

Fermentering av äppelcidervinäger är en process där spårämnen och socker omvandlas till etanol och koldioxid. Denna process kallas också jäsning.

Ett enkelt recept på äppelcidervinäger hemma ger enkla steg, enligt vilka du kan göra ättika, inte bara för internt bruk utan också för utomhusbruk. Traditionell medicin med förtroende för recepten visar allt mer att äppelcidervinäger har en positiv inverkan på kroppen. Användningen bidrar till att bli av med lavar, svampar, lungor, korn, skabb, små åderbråck. Även den aktuella vätskan är ett utmärkt antiseptiskt medel. För att behandla sådana metoder behöver du veta hur man gör äppelcidervinäger, vars recept hjälper dig med detta.