god mogen avokadoUtomeuropeiska exotiska har länge gått in i det ryska köket, men inte alla vet hur man väljer en avokado, för att inte vara felaktig och inte bli besviken. Även om detta är en vanlig frukt för olika sallader och sidrätter, är det fortfarande svårare att förstå det än i äpplen eller tomater. Idag kommer vi att försöka bekanta dig med denna gåva av naturen och berätta allt om rätt val.

Vad är avokado, och vad äter det?

avokado trädLåt oss först och främst ta reda på vad detsamma handlar om, och sedan ska vi räkna ut hur man väljer en mogen avokado, som kommer att glädjas med en delikat smak och trevlig karaktäristisk arom.

Hero i vår berättelse har ett annat intressant namn – alligatorpäron. I form ser frukten verkligen ut som en päron, och den grova ytan är mörkgrön, med uttalade finnar som liknar en krokodils hud, det här poetiska namnet. Vilda vilda utländska exotiker växer i Mexiko och Sydamerika, men kulturella arter odlas framgångsrikt i Europa. Det amerikanska persiska trädet, som ger fantastiska frukter, skjuter aldrig löv men kan nå upp till 20 meter i höjd. Kronan ser ut som lyxig och sprudlande.

En slarvig avokado gillar inte att du smakar. Det är fast, och det orörda köttet har en obehaglig bitterhet. Den mogna frukten är mjuk, lite oljig i konsistens, med en söt smak. Det är en integrerad ingrediens i världsberömda heta mexikanska såser.

Om du felaktigt valde en omog frukt, var inte avskräckt. Vi kommer att berätta hur du ripar avokado hemma, men först låt oss ta reda på hur du väljer det rätt från alla de olika butikerna.

Att lära sig att välja avokado korrekt

avokado av olika sorterSå vi behöver en mogen frukt, eftersom den omogna frukten är nästan oätlig på grund av obehaglig bitterhet. Idag finns det i många butiker en ovanlig grön gäst året runt, så med sökandet efter problem kommer inte att uppstå. Men med valet av ett idealiskt prov – det kan.

Related  Fransk paj Kish Lauren: matlagning och recept med tillsats av kyckling och svamp

avokado mognarNågra viktiga tips om hur man väljer rätt avokado är:

  1. Genom mjukheten. Det finns en fara: även instabil, som är villig att driva vid alligatorpäronens inslag, närmare benet, kan fortfarande förbli tårta. Det är självklart bättre att ta den frukten som är mjuk vid beröring, för hård som en sten – absolut omogen. Men när du väljer, var uppmärksam på andra tecken.
  2. Efter färg. Det näst viktigaste kriteriet för utvärdering är hudens färg. Avokado ser, går genom scenen från ljusgrön till nästan svart. Den mörkare är den mogna frukten. Den lättaste i maten är ännu inte lämplig, en rik grön färg indikerar att det valda provet kan ätas på en dag, mörkgrön – omedelbart efter förvärvet, och uttalad svarthet indikerar att frukten har återhämtat sig.
  3. Enligt handtagets skick. Du har valt en mjuk avokado med mörkgrön färg, men för kontroll, var uppmärksam på fläcken kvar efter borttagning av sticklingar. Den bästa frukten kommer att ha en ljusgul färg. Men om fläcken mörkades och blev mörkbrun – innan du mognar alligatorpäron.
  4. På knackar ben. Här är allt enkelt: Skaka försiktigt ditt favoritprov nära örat. Om du hör benet att knacka inuti är det ett säkert tecken på rätt skick.

skära frukter av avokadoNu vet du alla hemligheter om hur man väljer den perfekta avokado. Men låt oss fokusera på andra punkter om vilka varje värdinna ska ha en idé. Till exempel, vad är dåligt är den övergripande frukten? Det blir mjukt och omöjligt att hantera, i synnerhet – skärning. Dessutom är köttet av en sådan frukt farlig förgiftning, eftersom den ofta ofta är ruttet från insidan. Det kan orsaka störningar i mag-tarmkanalen. Men de omogna kan köpas. Det är inte så svårt att ta det i rätt skick hemma. Detta kommer att diskuteras nedan.

Färgen på alligatorpärmens hud är den avgörande faktorn när man väljer rätt frukt, men det finns några hemligheter. Kom från en mängd. Faktum är att det finns en kalifornisk avokado, kallad fortfarande Haas. I äldre form är den en rik brunaktig eller till och med svart färg, och i detta fall indikerar färgen inte överväxt, men tvärtom indikerar en normal mognadstadiet.

skivad avokadoTja, några ord om hur man rengör avokado, för att inte skada köttet. Allt beror på vad du planerar att använda frukten för. Om du är så så så skär den i halva, dra ut ett ben, och köttet tas ut med en vanlig sked och skrapar till sidorna. En annan sak – rullar eller sallad. För dem måste alligatorpäron kapas i tunna remsor, kuber. Frukten tvättas ordentligt, skärs, benet tas bort. Ta försiktigt upp huden från överkanten och riva av den. Den rensade frukten skärs efter behov.

Related  Sur sallad med bönor för vintern

Funktioner för lagring och mogning

Nu vet du inte bara hur man väljer rätt avokado, men hur man rengör det för konsumtion. Låt oss titta på lagringsfunktionerna.

avokado lämplig för användningEn frukt kan lätt serveras hemma, och det tar inte mycket tid. Och ändå, hur man lagrar avokado så att den mognar? Det är inget komplicerat. Sätt den torkade frukten på en mörk, varm plats, lämna i två eller fem dagar. Du kan påskynda processen. Etylengas hjälper till att uppnå önskat, och dess aktiva producenter är äpplen eller bananer. Lägg dem i en påse med avokado och rengör igen på en varm, torr, mörk plats. Alligatorpäron är redo att äta mycket snabbare. Här, kanske, och alla hemligheter, hur man lagrar avokado.

Förvara inte frukten i plastpåsar, för i dem kan den “kvävas” och försämras. Det bästa alternativet – en pappersbehållare eller en träkartong. Kan placeras i en väska.

Att veta hur man bestämmer rypheten hos en avokado, du kan enkelt välja den perfekta frukosten som passar både sallad och läcker sås, färska rullar. Vi önskar er en lycklig familj med användbara avokado!

Hur man väljer och rengör avokado – video