te svamp hemma

En mushroom är en naturlig källa till hälsa och livslängd. Experter anser att det är en riktig mirakel, eftersom det hittills misslyckats med att fastställa tid och plats för sitt ursprung, för att förstå funktionerna i utvecklingen och förklara de positiva egenskaper. Med hjälp av denna växt, förbereder människor en speciell dryck, som liknar kvass, som kan konsumeras i kall, varm och varm form.

Kombucha – vad är det?

användbar dryck från en tepampaTe svampens kropp ser ut som en maneter, färgen kan vara ljusgul eller mörkbrun. Från ovan är det smidigt och tätt, och på insidan är det skiktat och heterogent. Vid det inledande skedet av bildningen är det ett tunt slemhinna som flyter på ytan av ett flytande näringsmedium. Kultur växer snabbt och utvecklas, fyller allt ledigt utrymme. Det finns fall där kombucha härstammar i volyma fat och uppnått en vikt på ett hundra kilo.

Te svamp är ett biologiskt substrat som existerar på grund av den ömsesidiga symbiosen hos många kolonier av jästsvampar och ättiksyrabakterier.

Vätskan som omger svampen blir till en lätt luftad surdrink – kombucha. Drick det i ren form genom tillsats av kalk eller citron, honung och socker blandas med vatten eller andra drycker – te, juice, mjölk, örtteer och dekokter. Ämnet har hittat ansökan i hemmedicin, kosmetologi och matlagning. Dess unika egenskaper beror på den vitala aktiviteten och produkterna av utsöndring av användbara mikroorganismer. Svampen anses vara medicinsk och används för att behandla många sjukdomar.

Fördelar och skador på te svamp

hälsosam svampTesvampen har det officiella vetenskapliga namnet – meduzomitset, som han gav 1913 av forskare-mykologen G. Lindau. Under livets gång frigör han många biologiskt aktiva substanser. Dessa är organiska syror, polysackarider, vitaminer, alkoholer och etrar, proteiner, mikroelement, antibiotika och enzymer. I ett komplex påverkar dessa komponenter positivt hälsotillståndet och människors hälsa.

Den dryck som erhålls med hjälp av te-svamp innehåller inte koffein, därför är den godkänd för användning vid högt och lågt tryck. Det släcker törst väl, toner och mattar känslan av hunger.

Användbara egenskaper hos te-svampen:

 • normalisering av ämnesomsättningen
 • föryngring och återhämtning av kroppen
 • acceleration av regenerativa processer;
 • förbättring av mikroflora
 • antibiotisk effekt;
 • förstärkning av immunitet
 • antioxidant effekt;
 • främjar viktminskning
 • mild diuretikum;
 • påfyllning av vitaminer och mineraler;
 • eliminering av skadliga och giftiga ämnen.

Related  Ljuka och enkla recept av äppeljuka

Användningen av tesvampen gör det möjligt att använda den som ett säkert naturmedicin. Det renar kroppen från gifter, skyddar mot virus och infektioner, sänker blodtrycket, normaliserar kolesterol, justerar mage och tarmar, förbättrar sömnen, lindrar nervösa spänningar och smärta. Hög terapeutisk effekt gjorde det möjligt att tillämpa svampen är inte bara hemma utan även i industriell skala – apotek, catering, kosmetika.

Vid många användbara egenskaper på en svamp är det kontraindikationer:

 • förekomst av svampsjukdomar;
 • ökad syrahalt, ej tillåten för användning i erosion och magsår;
 • gikt och diabetes mellitus
 • allergisk reaktion och individuell intolerans.

Tillväxtteknik

odling av en svamp från börjanFör avel Kombucha behöver mest enkla saker – tre-liters burk, gärna med ett brett hals, skär gasväv eller en speciell mat servett, vitt eller brunt socker, te – grönt eller svart eller vildrosor dekokt eller örtte. Det är inte tillåtet att använda socker istället för socker.

Hur man odlar en svamp från början:

 1. För att växa från grunden behöver du nybryggt te med medelstarkhet i en volym på en liter och en halv.
 2. I te bör lösas ca 100-120 gram socker, kyla drycken och häll i en tre-liters burk.
 3. För att förhindra smuts och insekter att komma in i burken, bör halsen vara täckt med gasbind eller en speciell luftgenomsläpplig servett. Tyget ska vara fast med ett rep eller ett elastiskt band.
 4. Banken är bäst placerad i penumbra, där lufttemperaturen ligger mellan 22 och 26 °.

Te-svampen gillar inte mörkret och direkt solljus, under svåra förhållanden sänks tillväxtprocessen något.

Med tiden bildas en tunn mörkfilm på teytans yta – detta är början på utvecklingen av svampen. Om två eller tre månader kommer det att växa nog, och du kan använda infusionen. Lämpligheten för den vätska som ska användas kan bestämmas av tjockleken på svampen (minst 2-3 mm) och en behaglig söt sur lukt.

Related  De bästa recepten för utsökt vin från druvor hemma

Uppdelning och odling av en svamp i te

te svamp transplantationNär svampen når en tjocklek på 4-5 centimeter kan vi på ett säkert sätt börja sin uppdelning och överföra till en annan behållare med ett näringsmedium. För transplanteringen, ta det övre lagret, som är noggrant separerat, tvättat och överfört till en ny tre-liters burk. flerskiktad svamp är klar för uppdelningPå svampen, som är klar för uppdelning, är skikten tydligt synliga, vilket, även med en liten effekt, avskiljer sig självständigt från moderbasen. De nedre skikten anses vara mest produktiva och användbara, de är mörkare i färg och i densitet är de mer spröda.

Maximal koncentration av näringsämnen och näringsämnen finns i infusionen, vars ålder inte överstiger en månad. Infusionen av mogen svamp är olämplig för användning.

vi delar te-svampenVäxa en ny svamp och kan baseras på färdig infusion. Drycken, som utarbetades under 5-6 dagar, hälls i ren och torr behållare, köra upp med gasbinda och förblir i denna form i en vecka. Några dagar senare bildas en ny organism på ytan av näringsmediet. För att påskynda processen rekommenderas att tillsätta 1-2 matskedar äppelcidervinäger till baslösningen.

Vård och sjukdom hos tesvampen

Korrekt odling av en svamp i teVarje 3-5 dagar hälls färdigt te kvass, och i stället läggs sött kokt vatten av rumstemperatur. Mängden socker är 100 gram per liter vatten. Vattnet kokar, löser upp socker i det, kyler det och lägger det sedan i behållaren, där te-svampen lever. Användningen av råvatten är oönskade, eftersom det innehåller många salter och föroreningar som försämrar drycken i drycken och fällning.

Synd för svampen är för starkt te. Om socker läggs direkt till burken, kan det bli bränt och dö.

Hur man bryr sig om en tepampa:

 1. Varje 3-5 dagar är det nödvändigt att tömma infusionen och fylla behållaren med ett nytt näringsmedium.
 2. För att hålla svampen frisk och hälsosam, bör du tvätta den i vatten en gång om 2-3 månader.
 3. Smutsinfusion är ett dåligt tecken, skadliga föroreningar minskar dryckets kvalitet och medicinska egenskaper.
 4. Svampen måste alltid vara kvar på ytan. Om svampen har starkt mörknat och sjunkit till botten betyder det att han är sjuk och kan dö.
 5. Behandlingsreglerna är enkla – det är rent och bra. Näringsämnet i burken kan nå 2/3 av den totala volymen, så att svampen har möjlighet för vidare utveckling och tillväxt.

Related  Recept för sherbet med jordnötter hemma

naturlig dryck från en te svampAtt veta hur man odlar en svamp kan du njuta av en naturlig dryck varje dag, vilket kombinerar högt värde, kvalitet och smak!

Video om att odla en mushroom i hemmet