Förvaring av bönor i slutna behållareI naturen finns alla levande saker i livsmedelskedjan. Bönor med näringsegenskaper är inget undantag. Där det finns en rad av dess odling, lever det specifika insekter, bönor. När de smittar på livsmiljön, med kornen sprider dessa insekter sig och kommer där bönan inte växer, men det är mycket som ett resultat av lagring.

Beetle BruchusDärför behandlas alla lager med insektsmedel på schema för att förstöra inte bara spannmål, men också andra insekter i lageret. Frågan om hur man lagrar bönor för vinterkonsumtion är närmare kopplad till att bevara den från Bruchus, bönkorn.

Hur håller du bönorna för vintern?

Bönor spannmålFörvaring av bönor och gröna pods skiljer sig från början. Strängbönen kan bevaras med alla kända metoder, frysta och så lagras den med största vinsten under vintern. Men för att bevara kornbönorna behöver du skapa andra villkor. Om du anser att bönan är en väldigt användbar produkt, ersätter köttets sammansättning, förstör beståndet, observerar lagringsreglerna, det är enkelt.

Skydda växtprodukten ska

  • från felaktig torkning och läggning av fuktigt korn;
  • från förvaring vid hög luftfuktighet
  • icke-iakttagande av temperaturregimen.

Vid lagring av bönor minskar dess näringsvärde, även rätt, över tiden, och värmebehandlingstiden ökar.

Av alla bägare av skadedjur av spannmål och bönsfrön för bönor är den vanligaste bönabönan eller broomhus. Dessa insekter är karantän skadedjur. De bor i ett smalt område, där bönorna länge har odlats. De faller med frömaterialet och multipliceras gradvis. Därför är karantäntjänsten uppgift att förhindra spridningen av skalbaggen till nya territorier.

Kinesisk fyrspotted grus, karantänskogNyligen stoppades insekterna på det kinesiska skeppet i bönorna från Indien av insekterna på Fjärran Östern. Insekten och dess levande murverk upptäcktes på skeppet i en matböna. Säkerhetsåtgärder har vidtagits. Ofta faller Bruchus från de transkaukasiska fälten, där är det slag. Därför bör det vara på hemmaplanerna att tänka på innan du planterar varje strängböna och med hål i bonen, bör fröet förstöras genom bränning. I Ryssland var detta skadedjur i början av förra seklet, vid inbördeskrigets höjd, när det inte fanns någon karantäntjänst. Hittills har inga svarta bönor blivit upptäckta.

Svarta bönor attackeras inte av kornHur man bibehåller bönor så att buggar inte börjar, du kan förstå, känna till bafelns biologi. Zernovka reproducerar aktivt på sommar och vinter i uppvärmda lokaler, vilket ger 5-6 generationer. I naturen går äggläggning till mogna bönor upp till 30 ägg per vardera. Men murverket sträcker sig i tid. Oviposition finns på bladpåsarna eller på en omogad böna i ett sprickor eller ett gnagat hål. Larverna kommer att utvecklas om 10-11 dagar och kommer att introduceras i strängbönen. Efter 21 dagar blir larven till en pupa och inom 10 dagar erhålls en vuxen insekt.

Reproduktion av spannmålNär temperaturen är 0-1 larverna och popparnas död uppstår om en månad vid -12 på en dag. Så kallförvaringsmetoden kan skydda matlagret från förstörelse. Bafeln i södra regionerna under de mjuka vintrarna är inte förstörd och kan fylla valarna i en varm tid. De koloniserar grödor och har tid att ge 4-5 generationer. Skadade bönor förlorar sin spiring. I befolkade frön genom skalet ses svarta punkter i rörelserna och utsöndringen.

Skadedjur av baljväxter och spannmålAv stor vikt är den första torkningen av spannmålen innan den läggs. När vädret är bra drar bönorna ut ur trädgården innan öppnandet av broschyren ligga stilla i några dagar i solen, eller samlas i bröder för att vilda under ett utkast på insatserna. För livsmedelsändamål torkas bönorna och förberedas för lagring på vintern.

Bevarande av bönor frön hemma

Kommer hålla bönorna intakta vitlökHur man lagrar bönor på vintern för frön, en separat historia. Välj pods med oskadade blad och utan de minsta bristerna. Efter torkning i solen packas bönorna i böterna i en linnepåse och hålls i kylskåpet innan kylan börjar. Senare tas väskan ut till frosten, suspenderad, så att gnagarna inte äter den. Demontera böterna strax före planteringen. Ett annat sätt att lagra frön är att hälla aska och förvara i en glasförseglad behållare. När du lägger ett huvud eller några vitlöksklyftor på förpackningen, förbättras säkerheten för säkerheten.

Det finns flera sätt hur man lagrar bönor hemma för vintern. Luftfuktighet i luften bör inte vara mer än 50% och temperaturen som stannar biologisk utveckling 10 , det vill säga, före frosten är lagringsutrymmet ett kylskåp. Håll i linnen påsar, du kan lägga vitlökshuvudet inuti.

Om det finns mycket bönor, kan det förvaras i kartonger eller trälådor, men inuti bör det finnas ett lager av vanligt svartvitt tidningspapper. Typografisk färg förhindrar också bosättning av insekter. Naturligtvis kommer garantin för produktens säkerhet att vara vinterförvaring på en kall plats.

I en fuktig miljö spirer bönen snabbtEtt annat sätt hur man håller bönor för vintern är att använda uppvärmningen av säljbar korn. När den värms upp i ugnen till 90 0 På några minuter bevaras de goda egenskaperna hos bönorna, och innehållet kommer att dö. Efter sådan bearbetning i en torr behållare med hermetiska lock kommer bönor att bestå inte en vinter. Ett annat sätt är att värma upp vid 10 i en timme.

Skyddarna, under vilka bönorna lagras, kan vara glas och metall. Polyeten – släpp in luft. Linensäckar för förvaring måste först förvaras i saltlösning och torkas.

Vid lagring av bönor i värme i öppet tillstånd med fuktskada kan bönan groda eller mögel. Du kan inte äta bönspiror. Som planteringsmaterial kan det användas om tiden för sådd har kommit.

Korrekt förvaring av bönor – video