utsökt sallad med granatäppleSallad med granatäpple är en dekoration av det festliga bordet. Fortfarande elegant, ljus, inte vanlig. Många människor är rädda för att göra sådana sallader, och tro att granatäppeln är inte mycket i harmoni med andra produkter. I själva verket gör granatäpplen salladerna sura och gör smaken ljusare och mer piquant. Låt oss överväga några recept av en sallad med granatäpple med steg-för-steg-bilder, varav du själv kan välja det läckra.

Praktiskt taget i alla sallader måste bönor kokas. Tyvärr är det här länge. Beroende på storleken på rotgrönsakerna kan proceduren ta 40 minuter till 3 timmar. Betydligt kan du accelerera detta genom att “koka” betorna i mikrovågsugnen, om du har en.

Smarta rödbetor

smarta rödbetorDetta är den enklaste salladen. Den är beredd mycket snabbt. Det viktigaste är att laga betor. Resten handlar om några minuter. För att förbereda en sallad av rödbetor och granatäpple behöver du en halv granatäpple och 1-2 betor (beroende på storlek). Dessutom bör du förbereda nötter (4-5 kärnor), salt och vegetabilisk olja.

betesallad och bidragsalternativCooking:

 1. Koka först betorna tills de är kokta. Om så önskas kan du baka det i ugnen.
 2. Efter att rotgrödan har svalnat, skälls den och gnids på en rivare av medelstorlek.
 3. I en stekpanna uppvärms vegetabilisk olja, betorna sprids där och stekas. Smaka inte på det. Det är bara nödvändigt att förånga överskottsvätska.
 4. Under tiden tvättar och renar de granaten.
 5. I en salladsskål spreds betor, granatäpplefrön och blandas noggrant.
 6. Prova på gommen. Vid behov tillsätt salt och nymalet peppar efter smak.
 7. Innan servering ska sänkas med krossade nötter och grönsaker om så önskas.

Sallad “Armband med granatäpple”

granatäpple salladDetta är en klassisk version av en sallad. När han kommer på bordet tar han första plats bland disken. Och du förstår, det är ingen olycka. Rubinramen ser elegant och högtidlig ut.

För att förbereda ett mästerverk, ta två röka kycklingben. Vid detta belopp bör du ta ett granatäpple, betor och potatis (kokt, två stycken av varje ingrediens). Man kan inte göra utan en båge – om ett huvud av en röd sort. Om du älskar honom mycket, kan du mer. Dessutom krävs 0,3 kg majonnäs och valnötter. Mängden av de två sista komponenterna varierar beroende på smaken.

Denna sallad kan tillverkas med tillsats av annat kött, oavsett om det är kalkon eller nötkött. Som de säger är det en smakfråga. Det är bättre att laga maträtten från kvällen så att lagren impregneras över natten. Ja, och om du av misstag ändrar lagren – det finns inget hemskt i det här.

Cooking:

 1. Potatisknölar skalar och rivas på en riven med stor diameter.
 2. Rödbetor rengörs också och revas.rostpotatis och rosbetor
 3. Skala lök och finhacka.
 4. Från låren, ta bort köttet och skär i kuber.hacka lök och kött
 5. Från granatäpplen för att frigöra kornet.
 6. Fortsätt nu att montera sallad med granatäpple och rökt kyckling. Eftersom det kallas ett armband, kommer dess form också att vara ren granat och laga maträtt för salladlämpligt. För att göra detta placeras ett glas på disken, runt vilken lagren läggs.
 7. Lägg det första lagret – potatis och fett med majonnäs.
 8. Från ovan distribuera rökt skära kyckling.lägg ett lager av potatis och ett lager av kyckling
 9. Applicera majonnäs, lägg lökskikt.
 10. Valnötter males i en mortel eller en krossa med en ganska liten fraktion och blandas med riven betor.Lägg ut ett lager lök och mixa betor med nötter
 11. Nu lägger du ut nut-beet-massan och smörjer med majonnäs.
 12. Det sista skiktet är granatäpple.lägg betor med nötter och garnera med granatäpple

Klar sallad placeras i kylskåp på natten för impregnering. Nästa dag kan det serveras till bordet.

“Little Red Riding Hood” från en saga

röd keps salladEn annan typ av granatäpple diskar är en röd bönsallad med granatäpple. Till skillnad från armbandet är köttkomponenten fläsk.

Related  Universella recept av kompott från äpplen till vintern

Så, för att göra en sallad måste du ta 0,3 kg fläsk. Denna mängd kött kommer att kräva 1-2 granater, 2 ägg och 0,15 gram hård ost. För impregnering använd surkräm och majonnäs för 1 msk. l. av varje ingrediens. Dessutom tar det 0,1 kg skalade valnötter och en massa dill. Som smakförstärkare används salt och peppar.

I sallad används kokt fläsk. Som regel tar det mycket lång tid att förbereda det. För att påskynda processen måste du skära köttet i små bitar.

Cooking:

 1. Först och främst koka fläsk, glöm inte att salta efter kokning. Klar kött kyls och skärs sedan i små bitar.
 2. Koka ägget hårdkokt och kaka i kuber samtidigt som du lagar kött.
 3. Ost gnids, och nötterna krossas.
 4. I en separat pianomix sur grädde och majonnäs kan du salt och peppar, för att inte göra det med varje lager.
 5. Garnet frigör kornet.
 6. Sallad med granatäpple och kött uppsamlas skikt för lager: fläsk-riven ost-ägg-valnötter.
 7. Ett granatäppelskikt placeras på toppen. Och allt är salladen klar och ber om bordet.

Rubinsallad med nötter

rubin sallad med nötterVi erbjuder ett enklare salladsrecept med en granatäpple. Han hänvisar till den aserbajdsiska köket. Förutom dess färgstarka funktioner har den en ovanlig smak.

Det kommer att kräva 4 potatisknölar, en granatäpplefrukt, en röd bulbouslök och 0,25 kg valnötkärnor. Du behöver också en massa dill och salt med peppar för smak. Krydda salladen med olivolja och citronsaft.

Cooking:

 1. Koka potatisarna. Det är bäst att laga mat i en mikrovågsugn – mycket mindre tar det tid. Klar potatis sval, ren och skuren i små kuber.skalla de kokta potatiserna
 2. Under tiden rengör du granaten. Det enklaste sättet att göra det på så sätt. Skiv huden upp till slutet, så att frukten fördelas i fragment. Efter att de är lite separerade och vänd på granatäpplen. Nu, med en matsked, knackar de på en granat. Om du gjorde allt på rätt sätt kommer kornen snabbt att falla in i den slutna behållaren.ren granat
 3. Skala löken och skär i halvcirklar.hugga löken i halva ringar
 4. Mala muttrarna. Du kan göra detta med en mullbär, blender, kaffekvarn eller bara hacka med en kniv.hugga upp nötter
 5. Dill tvättas och finfördelas.finhackad dill
 6. För att göra ett dressing från halvan av citronen pressa saften i en liten behållare. Tillsätt sedan olivoljan och blanda noggrant.kläm ut en halv citronsaft
 7. Samla nu en sallad med granatäpple och valnöt. Placera alla ingredienser, salt, peppar i salladsskålen, häll i förbandet och blanda noggrant.blanda ingredienserna i salladen

Kötsallad med granatäpple

Köttsallad med granatäppleVi erbjuder ett recept – en sallad med nötkött och granatäpple. Varje värdinna försöker ge nyhet till sina rätter och experiment.

Höjdpunkten i denna sallad är syltad lök och mycket vitaminer i form av granatäpplefrön.

Huvudingredienserna är en granatäpplefrukt, 3-4 potatisknölar, två lökor och betor och 0,3 kg köttkött. För marinering bör du laga ättika (1 matsked), 2/3 msk. vatten och 1 p.s. salt med socker. Majonnäs används för smörjning av skikten.

Cooking:

 1. Lampan rengörs och skärs i ringar och placeras i en djup behållare, där ättika hälls och socker och salt hälls. I denna marinaden och lämna löken, viken med kokande vatten. När innehållet är kallt – är lökan färdigt att använda.hugga salladsingredienserna
 2. Potatis, kött och betor ska kokas. Det är bäst att göra detta i förväg. Grönsaker skalade och skära: potatis kuber eller sugrör. Råtta bör rivas på en rivare med stor diameter. Från granatäpplen för att frigöra kornet.
 3. Nu börjar de samla sallad med nötkött och granatäpple. På plattan låg ett lager kött och fett med majonnäs.lägga ut salladsskikten
 4. Nästa lök och toppmayonnaise.
 5. Nästa lager är potatis. Glöm inte att smörja den med majonnäs.potatis och rödbetor skikt
 6. Lägg betorskiktet med majonnäs.
 7. Sammanfattningsvis sprinkla sallad med granatäpplefrön.vi dekorerar en sallad med granatäpplefrön

Related  Vi lagar en idealisk biff med en annan grad av rostkött

Allt du kan göra är att äta.

Pecanka med rubiner

kinesisk kål med granatäpple

Pekingkål är en frekvent gäst i köket. Den kombineras perfekt med olika produkter. Vi erbjuder att experimentera och förbereda en sallad med granatäpple och pekingkål. En av huvudingredienserna är kyckling. Med henne är salladen särskilt god. Men om du har annat kött kan du använda det.

Så, du behöver 0,25 kg kycklingfilé och 0,3 kg peking. Dessutom 0,15 g söt bulgarisk peppar, lika mycket majs (konserverad), 50 gram gröna lök, granatäpplefrön och dill. För salladsdressing med granatäpple och kyckling används ca 0,1 kg majonnäs och salt.

Cooking:

 1. Peking tvättas ordentligt under rinnande vatten, torr och finhackad.finhacka Pekinese kål och lök
 2. Tvätta vårlöket och finhacka.
 3. Blanda pekinka, majs från burken och löken i en salladsskål.tillsätt konserverad majs och hackad peppar
 4. Peppar tvättas också och skärs i remsor.
 5. Dill tvättas under rinnande vatten från smuts, torkas med en handduk, finklippt och tillsammans med peppar sprids till andra produkter i en salladsskål.tillsätt gröna och hackat kött
 6. Kycklingfiléen ska kokas och skäras sedan i kuber.

Det sista steget är att tillsätta salt, majonnäs, blanda allt grundligt och strö med granatäpplefrön.

Sallad “Cap of Monomakh” med granatäpple

salladskapsmonomachinEn annan traditionell nyårssallad. Mycket vacker och spektakulär. I denna sallad måste du välja rätt granat. Beroende på denna smak kommer att vara utmärkt, eftersom kornen kan vara sura och söta.

För att förbereda den första delen av salladen behöver du: halv mycket stora kokta morötter, 8 vaktelägg och 1 msk. valnötter. Valfritt: majonnäs till smak och 3 vitlöksklyfta.

För den andra delen krävs 0,25 g hård ost, ett halvt glas valnötter så mycket russin, cirka tre kokta morötter, en vitlöksklyfta och en granatäpplefrukt.

Förbered först den första delen av en sallad med granatäpple. Därför rengörs morötter och skärs i remsor. Ägg rengörs och finskuren. Allt detta läggs i en djup tallrik, lägg till krossade nötter, majonnäs och vitlök som klistras genom pressen. Allt detta blandas noggrant och sprids på en platt skål med en hög glida. Detta blir själva locket.

Fortsätt nu till andra delen. För att göra detta, skärs morötter med rån, blandad med riven ost, russin, vitlök, jordnötter och majonnäs hälls in i den. Blanda väl, sprida massan runt “locket”, vilket gör kanten. Allt, salladen är klar, den återstår bara att dekorera med granatäpplefrön och tjäna till bordet.

“The Royal Hunt”

kunglig salladEtt annat majestätiskt recept på en sallad med granatäpple (med ett detaljerat foto). Fortfarande, eftersom det innehåller nötkött tunga. I kombination med syltade svampar bildas en utsökt och ljus smak.

Om du inte har hittat nötkött, kan du använda en gris.

För beredning kommer det att krävas: en tunga, 0,2 kg syltad svamp och 0,1 kg kycklingfilé. Dessutom används en granatäpplefrukt och två ägg. För tankning av majonnäs, alla grönsaker och kryddor.

Cooking:

 1. I förväg är det nödvändigt att förbereda (koka, rengöra och tvätta) alla produkter.
 2. Tungan är skalad och skuren i kuber.hackad kokad tunga och kycklingfilé
 3. Gör detsamma med kycklingfiléen.
 4. Svampar drar ur marinaden och skärs i remsor.vi skär ägg och svampar
 5. Äggen är finhackad.
 6. Samla en sallad med tunga och granatäpple, lägg den i en salladsskål, häll i kryddor, majonnäs, peppar och salt.plocka sallad och skivad gröna
 7. Grönska strimlar.
 8. Med en granatäpple dras korn ut.dekorerade granat vi dekorerar sallad

Related  Hur man lagar en doftande juice i en äppelkokare?

Klar sallad är dekorerad med en granat, och … äta serveras!

Spicy Prunes

kryddig prunePommes frites måste kunna kombinera med mat. Vi lär dig på exemplet av sallad med pommes frites och granatäpple. Den är beredd lag för lager och har en ovanlig smak. Som köttrediens kan du använda allt du vill, till exempel fläsk.

För att framställa de erforderliga en kokt rödbetor, en granatäpple frukt, 0,25 kg av fläsk, två potatisknöl i “uniform”, 0,1 kg lök katrinplommon och rybs. För tankning – majonnäs till smak.

Cooking:

 1. Den första sädeskinnet hälls varmt vatten i en skål och efter några minuter tar de ut och skärs med halm.
 2. Rötter och potatis skal och grilla.
 3. Klipp lök finhackad och fläsklister.
 4. I en djup salladsskål sätta skikt för lager: pommes frites-köttlök.
 5. Sallera nu fett med majonnäs och fördela riven råtta.
 6. Dekorera med granatäpplefrön och servera till bordet.

Kyckling sallad med granatäpple

kyckling sallad med granatäppleGillar du att laga mat och experimentera? På noten, ta en sallad med en granatäpple och kycklingfilé. I kombination med nötter får du en fantastisk maträtt.

Sallad kan tillverkas med eller utan tankning. Och du kan laga mat utan att bara lägga till en liten granatäpplejuice. I det andra fallet kommer salladen att vara lätt och mycket användbar.

För beredning behöver du 0,8 kg kyckling, två eller tre vitlöksklyftor, 0,15 gram nötter och ett granatäpple frukt. En lampa av röda sorter behövs också. Som ett dressing, ta vegetabilisk olja, och smaken är balanserad med kryddor. Den senare kan tas till exempel koriander, paprika, bitter peppar, fenegreek.

Cooking:

 1. Kycklingfilé tvättas noga, torka med en handduk och strö med salt blandat med paprika. Värm stekpannan, tillsätt olja och stek köttet på det, sätt på elden för en liten. Tillagningstiden är 30 minuter. Glöm inte att vända dem.laga kycklingfiléer och steknötter
 2. Förvärm en ren och torr stekpanna och steka muttrarna på den i 2-3 minuter (helst en hassel). Efter avskalning av skinken och förälskelsen.
 3. Kycklingfilé tår i fibrer, lägg i en salladsskål, häll i kryddor.Kycklingfilé strö med kryddor och tillsätt granatäpplejuice och korn
 4. Det läggs också nötter, lök, granatäpplefrön och vitlök ihop genom pressen.

Om du lägger till en sked stor granatäpplejuice behöver inte salladsdressing.

Sallad med räkor och granatäpple

räksallad och granatäppleGillar du skaldjur? Du bör försöka förbereda en sådan exotisk sallad. Bara granat försöker välja sött, så att det nyanser mjuka räkor.

Huvudingredienserna i livsmedels räkor (redan rengjorda) i en mängd av 0,15 kg, rödkål polvilka en schalottenlök, sallad fris (antal på ditt val) och ett granatäpple. För stekning ta 20 g smör, och för påfyllning 2 msk. vinäger och olivolja, salt och 1 tsk. rosa peppar.

Förbered sallad i förväg, eftersom gröna snabbt förlorar syn och smak. Skicka det sedan till bordet direkt efter skapandet.

Cooking:

 1. Smält smöret i den uppvärmda stekpannan och steka räkorna på den i 5-7 minuter. När de är redo – de flyttas till en tallrik och skickas till kylskåpet.steka räkorna
 2. Rensa frön av granatäpple.vi rengör granat
 3. Skala lök och skär i skivor.rengör och skär lökar
 4. Sallad och kål sköljs ordentligt under rinnande varmt vatten, torka på en handduk och riv i stycken.plockar grönt på bitar
 5. Alla färdiga produkter sätts i en salladsskål. Blanda ingredienserna separat för tankning och häll salladen. blanda ingredienserna i salladenRör om innehållet i behållaren och servera till bordet.

Tja, hur tycker du om ett urval av nyårssallader med granatäpple? Har du letat efter något intressant? Trots att granatäpplen är en frukt med en unik smak, kombineras den perfekt med andra produkter.

Video recept för indisk mat