hemlagad druvvinVin från druvor hemma, recepten som du hittar nedan, laga ganska lätt. Det räcker att välja lämplig metod och följa upp alla rekommendationer. Hemlagad dryck från saftiga mogna druvor kommer att visa sig mycket gott. Det kommer att ta en central plats på något festligt bord.

Vilken typ av druvor är lämplig för att göra vin?

Alla druvsorter kan delas upp i två stora grupper: matsal och teknisk. De tidigare är mer lämpade för ny konsumtion eller för att tillaga desserter. En god dryck kan endast erhållas från tekniska sorter. Deras kluster är stora nog, och bären är små, nära varandra.

Doftande och raffinerat vin erhålls från druvorna Isabella, Merlot, Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. Den resulterande drycken kommer att ha en svagt tartsmak med obetydlig sötma. Om du vill få ett mycket sött intensivt vin behöver du muskotnöt. De växer bara i de södra delarna av vårt land.

 Ett enkelt recept

Förbered vin från druvsaft hemma är inte svårt. Först och främst måste du fylla på nödvändig mängd druvor. För en drink är bara mogna bär lämpliga. De borde inte ha tecken på råtta.

Druvor som är avsedda för vin kan inte tvättas. På huden finns ämnen som bidrar till jäsningsprocessen.

Hela matlagningsprocessen kan delas in i flera huvudfaser:

 1. Beredda bär minns med dina händer. Den resulterande saften blandad med rester av bär, som kallas massa, häll i en stor emaljad behållare. Det ska vara 2/3 fullt. Skydda med rent gasbind och sätt i ett varmt rum i tre dagar.att mala druvorna
 2. Två dagar efter påbörjad matlagning bör du märka tecken på en jäsningsprocess. Ett ljust skum börjar att dyka upp på ytan av druvmosen. Två gånger om dagen sänks det resulterande skummet i vätskan. Om inte receptet för druvvin i detta skede respekteras kommer du så småningom att få vinäger.rör om massan
 3. Efter att massan har fått en ljus nyans och börjar göra ett pipande ljud, kan du börja processen med att pressa saften. För att göra detta måste allt innehåll i potten placeras i bitar i skärgen och kläms.pressa ut druvsaften
 4. Vin från druvor hemma, vars recept ges, kommer att visa sig vara vackert och gott om du försiktigt filtrerar ut hela saften flera gånger. Den resulterande vätskan måste tappas i en glasflaska så att den fylls med 2/3.Häll den jästa juice i flaskan
 5. Nästa regel om hur man gör vin från druvor är verkligen gott att förhindra att syre kommer in i flaskan. Men du kan inte bara täcka den med lock, eftersom mycket koldioxid bildas under jäsningen.vin på uthållighet Se till att en fullgodig gas kan avlägsnas med en hydraulisk tätning. Det kan köpas i affären eller tillverkas självständigt. Vinet bör jäsas vid en temperatur av ca 25 grader.vatten grind krets
 6. Efter ett par dagar, ta av provet. Om smaken av drycken är för sur, lägg till lite socker. Mängden bör inte överstiga 50 gram per liter. Häll inte socker direkt i flaskan. Töm om en liter vätska, lösa upp den nödvändiga mängden socker i det och dränera det tillbaka i behållaren. Skaka flaskan väl.
 7. Socker kommer att göra drycken starkare. För att öka styrkan är det nödvändigt att ta ett glas socker för varje liter juice. Det måste tas in lite under den första månaden av jäsning. Kontrollera alltid smaken av drycken.
 8. Under jäsningstiden kommer ett sediment att deponeras längst ner på flaskan. Därför måste vätskan från tid till gång hällas i en ren behållare. Försök i så fall att inte störa sedimentet.Åldrat vin
 9. När fermenteringsprocessen är över är drycken klar. Men vin från druvor hemma enligt detta recept måste hållas i ytterligare tre månader före konsumtionen.

Om druvorna samlas i regnigt väder, kan han vandra för svagt. I det här fallet måste du lägga till lite högkvalitativa russin.

Klargjord vin hälls över små flaskor som måste vara tätt förseglade. Håll det på en sval plats.

Related  Recept för saltning gädda roe hemma

Video recept av vin från druvor Moldavien

Video recept på vin från Isabella druvor

Grape Liquor Recept

druvlikörHemma kan du laga och efterrätt druva vin är en slags likör. Denna dryck visar sig vara rik och stark. En sådan dryck kan framställas inte bara från färskt, men också från frysta bär. För att förbereda det behöver du följande komponenter:

 • en halv liter vodka;
 • ett halvt kilo druvor av mörka druvor;
 • liter vatten;
 • 400 gram socker.

Det enklaste sättet att laga hemlagad druvvin är som en likör:

 1. Skala björnen från kvistar. Häll dem i en glasbehållare och häll den med vodka. Alkohol bör täcka bär med tre centimeter.
 2. Tätt häll behållaren och låt den ligga i två veckor i ett rum där lufttemperaturen hålls vid 25 grader.
 3. Sätt socker i en kruka med vatten. Vänta tills blandningen kokar. Koka på en liten låg i cirka fem minuter. Glöm inte att permanent avlägsna det bildade skummet. Låt sirapen svalna.
 4. Avsluta druvsextraktet och blanda med den kylda sockersirapen.

Den resulterande likören häller över små flaskor och lockar dem. Innan du använder, blötlägg några dagar i kylskåpet.

Vin från druvor hemma, vars recept undersöks, kommer att glädja dig med sin raffinerade smak och arom.

Semi-sött vin hemma – video