gräsklippare VikingBland de kända varumärkena som representerar utrustning för trädgårdsvård har Viking-gräsklipparen inte gått vilse. Dess strömlinjeformade former, färgen på unga grönska, den eleganta gräsklipparen lockar ögat. Först då får du veta att det här tyska företaget monterar en modell i Österrike, som bekräftar den tyska kvaliteten. Åtta serier, 40 modeller av gräsklippare – ett bra val, från manuell assistent till robotar.

Vad lockar Viking gräsklippare

lätt att användaAnvändaren tog med sig ny utrustning till arbetsplatsen, läste de klara instruktionerna, ställde in mekanismen och lanserade enheten. Och det spelar ingen roll, en manuell roterande klippmaskin, en elektrisk eller bensinmodell – hon kommer omedelbart att visa sig:

 • enkel, förståelig kontroll
 • vacker design och bekvämt vikningshandtag;
 • lågt ljud
 • stora rifflade hjul, minimerar skador på gräsmattan;
 • stor gräsuppsamlare.

Även handhållna roterande gräsklippare är mer praktiska och effektiva än en scythe eller sickle. I raden av modeller som presenteras Viking elektriska gräsklippare, självgående och självgående bensinmodeller med tillförlitlig amerikansk motor Briggs. Alla kultivatorer har ett robust hölje, en utmärkt kniv av specialstål. Den sista serien representeras av en robot, som ingår i arbetet på distans.

För långsiktig problemfri drift av gräsklipparen är det nödvändigt att överensstämma med driftsförhållandena, särskilt kravet på att rengöra aggregaten i slutet av arbetet. Detta förhindrar korrosion av däcken. Motorn har luftkylning, med täppta ribbor överhettas den och kommer att misslyckas.

Bolagets policy bygger på postulatet – kvalitetsmaskiner kan inte vara billigt. Priserna för Viking gräsklippare undertrycker inte, men de tvingas se respektfullt på instrumentet. Frånvaron av negativa recensioner bekräftar att tillverkaren samvetsgrant har utfört sitt arbete.

elektrisk vikingmodellI linje med Viking gräsklippare, kommer tydlig markering att hjälpa till att sortera ut. Den första bokstaven M står för gräset, E eller B-enheten, el eller bensin. Den första siffran är produktserien, vilket innebär att de karakteristiska positionerna för denna typ av verktyg. Antalet 2 siffror betyder skärbredden, endast du måste subtrahera 2. Den totala serien på åtta, den sista 7.8 är endast avsedd för professionell användning.

Sålunda, klipparen Viking CF 248 indikerar att detta är en icke självgående gräsklippare med bensin drivs för rotation och skärbladet diameter av 46 cm, medan 48 indikerar kroppen däck sektionen täcker kniven. Efter siffrorna kan stå bokstäverna:

 • K är Kawasaki-motorn;
 • T – hjul med ett körsteg, en hastighet;
 • V-variator, smidig hastighetskontroll;
 • M är mulchingfunktionen;
 • Е – det startas av tändningsnyckeln, utan start
 • S – Kniven kan slås på och av oberoende, oberoende av motorn.

bensinvikingAtt känna till dessa beteckningar kan du självständigt förstå varumärket vilka funktioner som tillverkaren tillhandahållit verktyget. Den mest köpta serien är den fjärde, självgående bensingräsklipparen Viking.

Serie 4-6 har mycket gemensamt. Justering av skärhöjden har 7 lägen, den är upprättad av spaken med fjäderbegränsaren. Handtaget är bekvämt, du kan följa med den självgående utrustningen från sidan och hålla handtaget. Samtidigt är mjukt gummi trevligt att ta på och dämpar vibrationen.

Gräsuppsamlare monterade fyllningsindikator, gräs passa tätt in i behållaren, varvid ventilationsöppningarna är riktade nedåt och kläder är inte nedsmutsade av damm.

Den elektriska startaren tillåter att starta motorn genom att vrida nyckeln, den fungerar på batteriet.

Teknisk dokumentation och underhåll av gräsklippare

kvalitetsknivarNyligen sammanslagna bolaget Viking upphört att existera, blev det en mer kraftfull förening Stihl, och nu servicecenter och service Stihl Viking apparater. Reservdelar till gräsklippare Viking kan inte köpas. Bolagets egen hemsida erbjuder reservdelar för alla ändringar av utrustning. Oavsett det faktum att produkten togs bort från produktionen kommer information om det i lager eller levereras inom 3-5 dagar. Men det är viktigt att när man beställer en knut, för att få veta sitt modellnummer, finns en serie på flera trimnivåer. Detsamma gäller motorn.

Viking gräsklippare tillverkas under eget namn. Varje produktgrupp har ett pass och en servicemanual på ryska. I det i detalj, med ritningar av separata element, anges specifikationen. En stor del är tilldelad säkerhetsreglerna när man arbetar med utrustning. Instruktioner för gräsklippare Viking föreskriver underhåll av arbetsenheter enligt schemat. Bensinmodeller levereras med instruktioner för service av fyrtaktsmotor. Det är viktigt att använda förbrukningsmaterial som rekommenderas av anvisningarna.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av Viking-motorolja.

Tekniskt underhåll av vikingetVissa typiska störningar kan elimineras för hand:

 1. Om en okarakteristisk rubbning uppträdde i Viking bensinklippare lossade fästbultarna. Det är nödvändigt att kontrollera och dra åt alla fästelement, eliminera spel.
 2. Verktyget startade vibrerande och hoppade under drift, kontrollera knivens tillstånd och fasthållningens täthet.
 3. Gräsklipparen whistled att släppa rullen i luftaren från det flögda objektet.
 4. Om hjulen stoppar under drift – det är dags att byta bältet.

Om motorn inte startar eller stallar, det finns bränsle och smörjmedel, så behöver specialisten hjälp.

Innan bevarandet av Vikingens bensinklippare vinter måste allt bränsle från tanken utarbetas. Luftfiltret ska också bytas ut eller rengöras. Sedan på våren börjar motorn lätt.

Exempel på Viking gräsklippare

viking 248Bland de många modellerna för gräsklippare, överväg en självgående och icke-självgående maskin. De skiljer sig åt, eftersom motorns kraft i en icke-självgående modell är avsedd att skära. I den självgående modellen används upp till 30% av energin på hjulets rörelse. I det andra fallet griper operatören bara handtaget, pekar enheten i önskad riktning.

Viking 248 gräsklippare hanterar enkelt tjockt gräs. Ett specialhandtag på kroppen gör det möjligt att justera gräsklippets höjd i 7 varianter under rörelsen. Gräset samlas i en plastbehållare med ett riktat luftflöde. Stora räfflade hjul med dubbla lager är stabila, de har en bra krok med marken. Apparatens kropp är gjord av stålplåt. Volymen av plastgräsklippare är 55 liter. Motoreffekt 2,2 liter. med. Vikt av verktyget 27 kg. Priset på modellen är i genomsnitt 26 tusen rubel.

viking 448Viking 448 gräsklippare är utrustad med en kraftfullare BS 500 E motor, som en del av energin spenderas på körning. Framhjulen drivs, välkontrollerade. Klippbredden är 46 cm, i denna modell finns det en funktion att mulka jorden med krossat gräs. Med sju lägen kan du justera klippet till 25-75 mm. Kroppen är gjord av polymer. Det är möjligt att justera rörelsens hastighet. Körningen på hjulen är enstegs. Motoreffekt 4 liter. med., väger en gräsklippare 26 kg. Kostnaden för instrumentet är 34-38 tusen rubel.

Introduktion till Viking MV 248 gräsklippare – video