elektrisk makita i driftDen seklets långa historien om Makitas utveckling har gjort varumärket till en symbol för kvalitet i vilken produktlinje som helst. Sågkedjelektronik Makita är ledande på marknaden för byggverktyg. I betyg av elektriska sågar Makita föredrog proffs och amatörer. Verktyget använder sektorn – i lokaler och nära byggnader, när onödigt buller och gasförorening.

Beskrivning av elkedjesåg Makita

kedjesäkra sågVarje såg består av ett hus där en motor är installerad, vilken överför rotation genom reduktionsväxeln till ett däck med spänningskedja. För att smörja kedjan under drift finns en oljebehållare och en oljeförsörjningspump till labyrinten. På kroppen finns utlösande, låsande knappar. Praktiska handtag och skyddshållare garanterar ett långt arbetsredskap utan trötthet.

Sågningen sker på grund av överföringen av vridmomentet från motorn till växellådan, från reduceraren till däckets drivhjul, som driver kedjan med skarpa tänder. Samtidigt med rotation börjar kedjens smörjning.

motorarrangemangSågkedjan Elektriska Makita levereras till Ryssland i två varianter av ett motorarrangemang. Sågar där motorn ligger längs verktygets axel är bättre balanserad. De är praktiska att arbeta länge och att göra en exakt snitt. Konstruktionen är emellertid komplicerad av närvaron av en konisk koppling, och sågarna med längsgående motorarrangemang är ett dyrt professionellt verktyg. Dessa är modeller i märkningen som det finns “30A”. Det här verktyget är längre, ser rovigt ut.

För vertikal sågning kommer sågen av modifieringen “20A” att vara bekvämare om såg från toppen ner och i rätt vinkel. Men en såg är svår att klippa grenen på träd på grund av instabil balansering. För såg ved, passar kedjesäkringen Makita perfekt, och det finns ingen anledning att betala flera tusen för ett professionellt verktyg.

Kapaciteten på enheten beror på kapacitet. För professionella sågar behöver du en motor på 2,5-4,0 kW, med en spänningsregulator. Till hushållet ingår modeller med en kapacitet på 1,5-2,0 kW. Välj ett verktyg du behöver med en maktmängd, eftersom den instabila spänningen i nätverken påverkar effektnoden negativt.

kedjaDäckets storlek måste väljas utifrån arbetets karaktär. Sågsloggar för byggande av ett rundhus kan göras med hjälp av ett 45 cm långt däck för att klippa en 30 cm skärare på stången på en stolpe. Således är sågen kompakt och lättare med ett mindre däck.

Related  Oversikt over Garden Nectar-modeller

Hävarmen i form av en klaff framför handtaget är en kedjebroms. Personen kastar ett slag framåt, han lutar sin hand mot klaffen, motorn stannar. Detta är skydd mot en returrätt.

I kedjesäkringen Makita finns blockering mot överhettning av motorn, blockering av inklusion. En jämn ökning i startströmmen gör att du gradvis kan få fart och förlänger livslängden på alla noder.

Professionella rekommenderar att man vägrar att köpa en såg om den inte är låst. Detta är det första tecknet på att modellen är förfalskad.

Granskningen av kedjesäkra sågar avslöjade, Makita sågar upptar de första platserna i Yandex Market rating, genomförd på användarundersökningar och inköp av varor.

Modeller UC4030A, beskrivning och recensioner

kedjesåg makita uc4030aElektrisk kedjesåg Makita UC4030A är erkänd som ledare bland professionella verktyg. Med en kraft på 2,0 kW, en vikt på 4,4 kg och en däcklängd på 40 cm har sågen enastående egenskaper. En kedjeavstånd på 3/8 tum gör det möjligt att bokstavligen bita i trä. I recensionerna finns en kvalitativ rumänsk sammansättning av enheten.

Var särskilt uppmärksam på säkerheten. Verktyget kopplas automatiskt från om kedjan snackar. Därför återställs kedjan och brutits. Starten är jämn, kedjan ökar successivt gradvis.

Mycket robust redskap, även med sågen av ek, med naglarna som kom in, passerade stjärnan. Markera motorns elektromagnetiska broms, stoppa kretsen i sekunder.

Nackdelarna inkluderar en kraftminskning med en instabil spänning i nätverket, men tillverkaren varnar för det. Ett annat problem för användarna är oljans konsistens. Mindre viskös slösas snabbt, tät mottas inte. Slutsatsen är att använda den rekommenderade oljan. Priset på produkten är 10-11 tusen rubel.

Försäljningschefen är amatörsäkringen UC4020A

kedja makita uc4020aElektrisk motorsåg Makita UC4020A med ett tvärgående arrangemang av motorn ser godmodig slitstark fetthalt. Det är det bästa i pris och kvalitet från identiska modeller för personligt bruk. Motoreffekt på 1,8 kW gör att du kan utföra en stor mängd arbete. Verktygsklippet löper upp till 40 cm i tvärsnitt, det används för trimning av träd.

Related  Pump Aquarius, enhet, modellområde

Kommentarer till operationen avslöjas inte, även oljan läcker inte och förbrukas måttligt. Markera mycket bekväm mekanism för kedjespänning.

Sagen väger 4,4 kg, det kostar i genomsnitt 8 tusen.

Modeller med sågklinga 35 cm

elektrisk makita uc3520aJu längre sågklingan desto tjockare sågar skär. Men alla knutpunkter i instrumentet är sammankopplade och anpassade till en viss belastning.

Vi representerar motorsåg Elektriska UC 3520A med ett tvärgående arrangemang av motorn. Tillverkare rekommenderar inte att använda verktyget när de skär mer än 15 cm, men användarna kan ta risker, vissa såg 35 cm.

När du spänner kedjan ska du lämna en liten sagging underifrån, ca 1 cm, kontrollerad genom att dra med fingrarna utan ansträngning.

Sagen är välbalanserad, lätt att greppa. Sågar ett fuktigt och torrt träd av medeltäthet. Kedjan justeras mycket bekvämt, genom att vrida lammet, följt av ett klick. För en timmes drift bör oljekonsumtionen vara 200-300 ml. En liten oljeläckage i den icke-operativa positionen elimineras lätt. Men du bör vara uppmärksam, oljenivån är synlig i den nedre tredjedelen, och du måste fylla på.

Väg en såg 3,8 kg, kraft 1,8 kW, värt 7,5 tusen rubel.

Elektrisk kedjesåg Makita UC3530A är ett professionellt verktyg, utrustad med en 2000W motor.

kedjesåg mucita uc3530aMotorns längdriktning gör det möjligt att arbeta i trånga förhållanden. Detta är det bästa verktyget för snickare som är engagerade i att bygga krossar. Inuti byggnaden är det bekvämt att arbeta med en såg. Kabeln är kort, en förlängningskabel med stark kontakt krävs. Väg en såg 4,4 kg, det kostar 11 tusen rubel

Video granskning av elektriska sågar Makita