ručni separator jajaJaja je neophodan proizvod koji se koristi za kuhanje različitih jela. Ali svi kulinarski stručnjaci suočavaju se s istim problemom brzog i kvalitetnog odvajanja proteina od žumanjaka. Za konditorske proizvode ovaj je proces od posebne važnosti, jer ako kapljica žumanjaka uđe u protein, bit će im teško zamrznuti do pjene zraka.

Naravno, s vremenom možete naučiti odvojiti žumance od proteina. I možete jednostavno koristiti improvizirane načine: bocu, salvete, iglu ili ručno izvadite žumance iz proteina. Ali zašto je tako mučila? Doista, nedavno je na tržištu došlo do izvanrednog uređaja – separatora za jaja. Pomoću nje možete odvojiti žumance od proteina za nekoliko sekundi.

žumanjak se lako i brzo odvajaSeparator za jaja je vrlo jednostavan za korištenje. Prvo ga morate instalirati na neku zdjelicu. Zatim razbiti jaje i sipati je u separator. Nakon nekoliko sekundi cijeli protein će se nalaziti u zdjelici, a žumance će ostati u separatoru. Nakon toga možete jednostavno isprati separator pod tekućom vodom.

upotreba separatora jajaPrednosti separatora za jaja:

 1. Jednostavnost. Ne morate koristiti neke trikove za odvajanje žumanjka od proteina. Sve je jednostavno i razumljivo.
 2. Brzina. Zalanjka je odvojena od proteina za par sekundi.
 3. Čistoća. Ruke će ostati suhe i čiste, jer samo trebate razbiti jaje.
 4. Svestranost. Zahvaljujući posebnoj podršci, razdjeljivač jaja može se montirati na zdjelu bilo koje veličine.
 5. Sigurnost. Isključen je ulaz ljuske.

Ovaj praktični gadget trebao bi biti u svakoj kuhinji. Ali koliko košta? Internet trgovine u Ukrajini i Rusiji prodaju takav separator za 132 rubalja. Cijena, naravno, nije visoka.separator jaja u online trgovini

Međutim, na stranicama Aliexpressa, isti separator prodaje se za 45 rubalja. Osim toga, za taj iznos nećete dobiti niti jedan razdjelnik, već tri. Razlika je očigledna. Uostalom, kineski proizvođač nudi jedan separator za samo 15 rubalja. To je gotovo 8 puta jeftinije od iznosa koji je predložio domaći proizvođač.separator za jaja na Aliexpress

Karakteristike kineskog separatora:

 • materijal – plastična hrana;
 • boja – bijela;
 • duljina – 13,5 cm;
 • širina – 6 cm;
 • moguće je prati u perilici posuđa;
 • 3 separatora u jednom pakiranju.

uređaj je dobro očišćenKao što možete vidjeti, bolje je naručiti separator za jaja izravno od kineskog proizvođača. Nakon kupnje ovog proizvoda na AliExpress, odmah ćete primiti 3 separatora za prilično malu količinu.