ljepljiva traka iz KineNove i ukusne sorte jabuka ili marelica nisu uvijek razmnožene uz pomoć sadnica. Drveće s plodovima različitih oblika i sjenki izgledaju mnogo učinkovitije. Stoga, za okular (bubreg) i kopiranje (reznice), koristite posebne škare za sjeckalice i traku za presađivanje. Zahvaljujući tim uređajima možete postići puno.

Svrha trake

korištenje cjepivne trakeOvi radovi se provode krajem ljeta. Prva biljka sorti sjemena (marelice i slatke trešnje), a zatim sjeme (kruške i jabuke). Uzevši u obzir ove osobitosti kultura, traka okulara treba obavljati sljedeće funkcije:

  • popraviti bijeg;
  • Služiti kao zaštitni film protiv štetnika (insekti, gljive i patogene bakterije);
  • spriječiti sušenje rezanja;
  • ubrzati proces preživljavanja.

Da bi se postigao ovaj rezultat, potrebno je odabrati pravi materijal za presađivanje stabala, kao i grmlje. Budućnost izbojka ovisi o kvaliteti i kemijskom sastavu.

Prednosti inokuluma

proces presađivanja stablaAko koristite obične materijale za presađivanje, onda morate potrošiti puno vremena, truda i novca. Osim toga, ne postoji jamstvo da se željeni rezultat može postići. Stoga poseban inokulum ima sljedeće prednosti:

  1. Izrađen je od biorazgradivog materijala. Sunčeva svjetlost uništava ljusku u samo šest mjeseci, što je ekološki prihvatljivo i dovoljno praktično.
  2. Samoljepljiva baza, koja se počinje lijepiti samo kad se pruži. Sastav sadrži mali postotak voska, kao i poliolefin. Kao rezultat toga, na spoju biljke neće biti stagnacije vlage.
  3. Elastični film. Prilikom obrade stabla, dobro se uklapa u prtljažnik. Raste kao grane. Istodobno, ne stvara suženja koja blokiraju opskrbu hranjivim tvarima. Štoviše, bijeg nije traumatiziran.elastični materijal
  4. Širina je 2,5 cm, a duljina je 1 metar. Takvi parametri omogućuju vam uštedu trake. Za jednu inokulaciju ostavlja se od 3 do 5 zavoja. Dakle, vrtlar će imati dovoljno proizvoda za nekoliko stotina oscilacija.
  5. Film ima prozirnu i poroznu strukturu. To omogućuje promatranje načina na koji se stabljika križa. Istodobno, kora može “udahnuti”, omogućujući pristup kisiku u žlijeb.prozirni film porozne strukture

Related  Uređaj za uklanjanje sjemena s trešnje s Aliexpressom

Postupak namotavanja treba provesti od najniže točke do vrha. Potrebno je proteći film što je više moguće kako bi se izbjegla dehidracija. Također, nemojte zategnuti tkaninu previše. U konačnici, novi bubreg će moći izrezati materijal i slobodno rasti.

Injekcijska traka na AlyexpressuOva je inovativna traka najjeftiniji za kupnju na AliExpressu, budući da je ovdje trošak 121 rubalja. (62 UAH). inokulacijsku traku u online trgovinama u RusijiU Internet trgovinama u Rusiji cijena robe je više od 2 puta.inokulacijska traka u online trgovinama Ukrajine

Za stanovnike Ukrajine, cijene su još veće.