ljepljiva traka iz KineNove i ukusne sorte jabuka ili marelica nisu uvijek razmnožene uz pomoć sadnica. Drveće s plodovima različitih oblika i sjenki izgledaju mnogo učinkovitije. Stoga, za okular (bubreg) i kopiranje (reznice), koristite posebne škare za sjeckalice i traku za presađivanje. Zahvaljujući tim uređajima možete postići puno.

Svrha trake

korištenje cjepivne trakeOvi radovi se provode krajem ljeta. Prva biljka sorti sjemena (marelice i slatke trešnje), a zatim sjeme (kruške i jabuke). Uzevši u obzir ove osobitosti kultura, traka okulara treba obavljati sljedeće funkcije:

  • popraviti bijeg;
  • Služiti kao zaštitni film protiv štetnika (insekti, gljive i patogene bakterije);
  • spriječiti sušenje rezanja;
  • ubrzati proces preživljavanja.

Da bi se postigao ovaj rezultat, potrebno je odabrati pravi materijal za presađivanje stabala, kao i grmlje. Budućnost izbojka ovisi o kvaliteti i kemijskom sastavu.

Prednosti inokuluma

proces presađivanja stablaAko koristite obične materijale za presađivanje, onda morate potrošiti puno vremena, truda i novca. Osim toga, ne postoji jamstvo da se željeni rezultat može postići. Stoga poseban inokulum ima sljedeće prednosti:

  1. Izrađen je od biorazgradivog materijala. Sunčeva svjetlost uništava ljusku u samo šest mjeseci, što je ekološki prihvatljivo i dovoljno praktično.
  2. Samoljepljiva baza, koja se počinje lijepiti samo kad se pruži. Sastav sadrži mali postotak voska, kao i poliolefin. Kao rezultat toga, na spoju biljke neće biti stagnacije vlage.
  3. Elastični film. Prilikom obrade stabla, dobro se uklapa u prtljažnik. Raste kao grane. Istodobno, ne stvara suženja koja blokiraju opskrbu hranjivim tvarima. Štoviše, bijeg nije traumatiziran.elastični materijal
  4. Širina je 2,5 cm, a duljina je 1 metar. Takvi parametri omogućuju vam uštedu trake. Za jednu inokulaciju ostavlja se od 3 do 5 zavoja. Dakle, vrtlar će imati dovoljno proizvoda za nekoliko stotina oscilacija.
  5. Film ima prozirnu i poroznu strukturu. To omogućuje promatranje načina na koji se stabljika križa. Istodobno, kora može “udahnuti”, omogućujući pristup kisiku u žlijeb.prozirni film porozne strukture

Related  Rotirajući stalak za ukrašavanje kolača iz Kine

Postupak namotavanja treba provesti od najniže točke do vrha. Potrebno je proteći film što je više moguće kako bi se izbjegla dehidracija. Također, nemojte zategnuti tkaninu previše. U konačnici, novi bubreg će moći izrezati materijal i slobodno rasti.

Injekcijska traka na AlyexpressuOva je inovativna traka najjeftiniji za kupnju na AliExpressu, budući da je ovdje trošak 121 rubalja. (62 UAH). inokulacijsku traku u online trgovinama u RusijiU Internet trgovinama u Rusiji cijena robe je više od 2 puta.inokulacijska traka u online trgovinama Ukrajine

Za stanovnike Ukrajine, cijene su još veće.