Recite mi, kada mogu promijeniti nugote nakon cvatnje? Imam čitavu šumu u džahi iz 5 grmlja. Želim malo pomiriti narciso, inače su postali vrlo rijetki.

narcisiNaranče karakteriziraju velika plodnost i zahtijevaju periodičku transplantaciju, iako prve tri godine života mlada žarulja prilično dobro, bez ljudske intervencije. U roku od jedne ili dvije godine nakon sadnje, narcisi “nakupljaju masu”, a zatim počnu cvjetati, a tek četvrtu godinu života formiraju svoju djecu. Ali iz tog doba potrebno je pažljivo pratiti grmlje, kako ne bi propustili trenutak presađivanja.

Kada mogu početi transplantaciju?

sunovrati usahla

U prosjeku, narciso se transplantira jednom na 5 godina, ali u nekim slučajevima to može biti češće.

Kako možete shvatiti da biljka treba transplantaciju? Dokazi toga su takvi znakovi:

  • daffodils postupno “puzaju” iza mjesta koje su oduzeli i zauzimaju većinu cvjetnjaka;
  • uredne grmlje postaju debele i obrasle;
  • vrijeme trajanja cvjetanja se smanjuje;
  • na grmlju stvorio manje cvjetnih stabljika.

Transplantacija nataljaka nakon cvatnje može se provesti kada duga lišće postane žuta i gubi elastičnost, tj. Pada na tlo (oko lipnja). Pričekajte da se konačno osuše, ne trebaju.

Kako ispravno presaditi cvijeće?

iskopao je narcade

Nakon što se iskopaju žarulje, moraju se očistiti od tla i ostaviti da se malo osuše u hladu. Zatim oprati u ružičastoj otopinu kalijeva permanganata (za sprečavanje bolesti), a može se izravno posađeno na novu lokaciju.

Ako iz nekog razloga sletjeti odmah nakon kopanja žarulje nije uspjelo, mogu se postaviti u ranu jesen. Prije toga, pohranite žarulje na suho i suho mjesto.

Kako posaditi žarulje, ovisi samo o želji cvjećara. To može biti solidna retka ili grupna sadnja. Bez obzira na mjesto sadnog materijala na krevetu, treba obratiti pažnju na sljedeće točke:

  1. Dubina slijetanja. U prosjeku, za odrasle žarulje, to je do 15 cm, za bebu – do 10 cm. Ako je tlo vrlo teška, morate biljka daffodils bliže površini tla.
  2. Udaljenost između grmlja. Pozicioniranje lukovice trebala bi biti svakih 10 cm. Možete ostaviti i duže razdoblje, ali ne debeo, inače slijetanje će rasti brzo i zagusteyut koji dovode do nedostatka cvjetnice narcisa i degeneracije.

Posađene žarulje moraju obilno zalijevati. U budućnosti, zalijevanje se može provoditi samo na suhom vremenu. Dolaskom jeseni, novi krevet prekriven je s muljem, na primjer, s lišćem ili tresetom.

Video o uzgojem narodnih žaba