Reci mi kako uzgajati ružu s drške? Susjed raste vrlo lijepa razred penjanje ruža, dugo vremena sam pitati ju podijeliti i držati mjesto za grma u blizini vidikovca, a nedavno je napokon mi je donijela dvije cherenochka. Treba li ih staviti u vodu ili li se odmah ukorijeniti u zemlju?

rezanje ružeJedan od najjednostavnijih načina razmnožavanja ruža je reznica. Ova metoda je jednostavna i omogućuje kratko vrijeme da se dobije nova biljka. Osim toga, grm dobiven od reznica ne zahtijeva stalnu brigu u dijelu korijena, budući da ga praktički ne oblikuje. Za uspješno pobjeći nakalemiti i čine vrijednu tvornicu, važno je znati kako rastu ružu iz reznice, i kako odabrati korijen, i na ono vrijeme to je bolje napraviti. Danas ćemo razgovarati o tome.

Reznice ne mogu širiti sve sorte. Najveći postotak rooting reznice su polyanthus, penjanje i neke vrste hibridnih čaj ruža, ali je park i naborana korijen sorte su vrlo nerado.

Kada je bolje korijenje?širenje ruža

Najoptimalnije vrijeme za izrezivanje ruža je početak ljeta, kada grm počinje nestajati i latice padaju. Reznice izrezane u ovom razdoblju su najprikladnije.

Također, možete navijali reznice, preostala nakon proljeće rezidbe grm ili rez u jesen, ali u ovom slučaju će morati osigurati da biljka do proljeća, a nakon sadnje u zemlju. Osim toga, primamljiva da produži čak ustao iz buket, jedina stvar koju trebate uzeti u obzir – reznice zasađene u jesen, proljeće i zimi, čime se povećava svoje duge korijene, zahtijevaju stvaranje povoljnih uvjeta i ne uvijek pozitivno užitak.

Kako odabrati stabljiku?priprema reznica

Dakle, već smo odlučili da su najbolji reznici ukorijenjeni tijekom ljeta. Sada razgovarajmo o tome kako ih pripremiti. Za reprodukciju treba odabrati na grmu lignjeni, već izblijedjeli, pucati promjerom od 4 do 6 mm.

Mlade zelene grane za ove namjene su beskorisni – oni su premladi i nisu nakupila dovoljna količina ugljikohidrata, pomaže da izgrade svoje vlastite korijene.

Iz odabranih izbora dobivamo reznice:

  • odrezati vrh s pupoljkom;
  • chibouks izrezati na grani na duljinu od 25 cm, svaki od njih mora imati najmanje 3 dnevna bubrega, štoviše, gornja rezati mora biti ravno, a donji – koso;
  • odrezali smo donje lišće i izrezali polovicu ploče listova u blizini gornjih lišća;
  • Spuštamo donji rez Kornevinovog praha.

Donji dio reznica, koji će biti u tlu, može se dalje podijeliti – to će ubrzati stvaranje korijena.

Metode korijenja reznica

Reznice su pripremljene, ostaje ih ukorijeniti. To se može učiniti na dva načina:

  1. U vodi. Stavili smo chibuki u malu posudu i sipali malo vode. Svakog dana promijenimo vodu na svježe. Otprilike mjesec dana kasnije, pojavit će se korijeni, a onda će saditi ruže u tlo, pokrivajući prvi put na vrhu kape. Na taj način, pokrovni pokrov i patuljaste ruže su najbolje ukorijenjene.korijenje u vodi
  2. U tlu. Odmah stavite biljke u lonce s hranjivim tlom, postavite ih pod kutom i pokrijte s pakiranjem ili bocom.ukorjenjivanje u tlu

Osim toga, ukorijenjene reznice ruža mogu se naći u gomolji krumpira ili jednostavno u vrećicama celofana. Koji god način se odlučite, na svom prvom zimskom ruže je najbolje pokupiti u sobu kao mladi grmovi ne može preživjeti zimu na ulici.

Video o propagiranju ruža reznicama