Reci mi, što je Spirea Japanese Darts Red? Može li se posaditi u hladovini i treba li biljka biti odsječena? Vidio sam šik grm od prijatelja upravo u vrijeme cvjetanja i želio sam isto.

zmije pikado crveneMeđu raznovrsnim vrstama špilje, japanska raznolikost Darts Red možda je jedan od najljepših i zaslužuje pažnju zahvaljujući veličanstvenom cvjetanju: mnogo cvjetanja cvjetaju jedna za drugom i dugo traju. Zato je ova sorta popularna među cvjećarima, osim toga, lako je uzgajati duhove, jer je lik jednostavan i apsolutno nezahtjevan.

Opis raznovrsnosticvjetanje spirale

Pikado Red je kompaktan grm s vrlo skromnom veličinom:

  • ukupna visina ne prelazi 1 metar (najčešće na cvjetnim crticama ima visine spirale od 60 do 80 cm);
  • promjer čahure je otprilike isti.

Izbočine su ravne, ali su dobro raspoređene, zahvaljujući kojoj je kruna grma vrlo gusta i gotovo bez lumena. Na granama jedan po jedan, postoje izduženi lišće, s oštrim vrhom i zubnim česticama uz rub ploče listova. Spiraea ne raste vrlo brzo – već godinu dana iznosi najviše 15 cm.

Važno je napomenuti da su mlade grančice i listovi obojani crvenkastom bojom. Tijekom vremena, nijansa nestaje.

U početku ljeta špijuna se preobražava: cijeli grm prekriven je velikim cvjetovima, koji se sastoji od malih cvjetova od tamno ružičaste do svijetlo crvene. Oni su formirani na vrhovima mladih grana koje su se pojavile u tekućoj sezoni. Cvjetovi Pikado Crveno dugo do kraja ljeta.

Ponekad se japanski spirali mogu cvjetati drugi put, ukrašavajući cvjetnjak do listopada, dok se ružičasto-crvena boja ne gori do kraja cvjetanja i ostaje zasićena.

Osobitosti uzgojaspirea grm

Kao i većina vrsta duhova, Dart Red varijacija preferira sunčana mjesta: tamo zasićena boja pokazuje se punom snagom. Kada sadi u sjenovitom dijelu cvjetnjaka, grm će također rasti i cvjetati, ali zbog nedostatka svjetlosti, cvatnja će postati izblijedjela, a same grane će se rastegnuti.

Što se tiče tla, najbolje je da raste spirala u plodnoj i vlažnoj zemlji, ali može preživjeti u siromašnoj hranjivoj i vlažnoj zemlji, iako će se polako razvijati.

Budući da grmlje bujne, kada ih sadite, ostavite razmak od najmanje 40 cm.

U rano proljeće, kako bi se stimuliralo aktivno cvjetanje, preporuča se ubrizgavanje spirale, ostavljajući pucanje do 30 cm. Pikado Crvena bez ranjavanja, dobro podnosi teška mraz.

Video o rastućoj jezgri Darts Red i njegove druge sorte