Ja živim u privatnom sektoru. Parcela nije jako velika, ali u blizini kuće nalazi se komad neiskorištenog zemljišta. Puno bih ga voljela ukrasiti cvjetovima. Reci mi što saditi na cvjetnjaku blizu kuće?

Stvaranje nečega novo je uvijek zanimljivo i zaista stvara individualni dizajn za vašu stranicu i još više. U procesu odabira biljaka na cvjetnom krevetu u blizini kuće, vođeni dvama načelima:

  • u sredini cvjetnog postolja zasađene su visoke biljke;
  • na rubovima cvjetnjaka – niska.

Važno je da je cvjetni krevet zadovoljan očima od ranog proljeća i sve dok se cvijeće zamrzne da se međusobno promijene u smislu cvjetanja. Da biste to učinili, upotrijebite proljetne prune, trajnice (phloxes, peonies, lilies) i godišnje biljke. Glavni sastav sastavljen je od višegodišnjih biljaka, a preostali cvjetovi nadopunjuju ih.

Trajnice na cvjetnom postelju

Trajnice na cvjetnom posteljuTrajnice trebaju minimalnu brigu. Jednom posađeno, u budućnosti samo u obliku grmlja, što je njihova prednost. Istodobno, oni rastu vrlo sporo, ali rezultat to vrijedi.

Dovoljno je saditi 7 vrsta trajnica s različitim razdobljima cvjetanja, tako da pobuna boja nije prekinuta, dok su tri tipa odabrana veća, a ostatak – niže, kako se ne bi pokrili jedni drugima.

Prva već u rano proljeće ukrašava bedrenu nepretencioznu bulbous perennials: narađevima, snowdrops, ljiljanima doline, crocuses, domaćin. Moraju biti postavljeni na tamnim mjestima. Atraktivni cvjetni krevet može se stvoriti zahvaljujući raznim tulipnim mrljama. U svibnju će cvjetati kljunovi, banane, šarenice.

I od lipnja cvjetaju u raznim bojama, a cvijeće je dovoljno dugo, djetinjasti, delphinium, kukuruzni kukci.

Peonies će također cvasti u rano ljeto. Najbolje ih je posaditi u pozadini cvjetnih cvjetnih lanaca, a ispred njih – manje biljke koje će biti korisne da gledaju na pozadinu bujnih zelenih božurnih boja.

Izrada krevetića u blizini kućeU kolovozu, užasan miris poplava sve oko phloxa. Između grmova božice možete posaditi dahlije. Nakon peonies cvatu, grmlje rezati, a između njih krajem kolovoza – početkom rujna, molimo oko s različitim nijanse lijepe dahlia.

Related  Buyskie gnojiva za cvijeće: metode primjene

Odabir godišnjih biljaka

Stvaranje velikog cvjetnog postolja trajnica i biljakaVeća pažnja i briga zahtijevaju godišnje biljke. Uostalom, oni trebaju rasti ili kupiti sadnice svake godine. Oni rastu brže, cvatu ranije i cvjetaju dulje trajnice. Osim toga, svake godine možete dekorirati cvjetnjak na različite načine. I neke biljke ove vrste se umnožavaju samohranjivanjem.

Najuobičajenija godišnja doba su marigoldi, apsolutno ne zahtijevaju skrb, imaju jak miris, boja od žute do tamnocrvene, a cvjetovi će biti do jeseni. Može se posijati između tulipana.

Ako je predviđeno suho vruće ljeto, bolje je saditi zinnije. Ovi cvjetovi ne zahtijevaju zalijevanje i ukrasite cvjetnjak s različitim bojama.

Penjačke biljke i ukrasni cvjetovi na cvjetnom postelju

Cvjetni pokraj kućiceDobra će biti na cvjetnom krevetu i slatkim grašak s ukrasnim crvenim grahom, pogotovo ako je moguće stvoriti potporu za njih. Također ukrasite cvjetni vrt nasturtium, lan s različitim nijansama, portalak.

U pozadini biljaka cvjetnice, ukrasni lišće s otvorenim ili svijetlo obojenim lišćem će izgledati dobro, što će ukrasiti cvjetnjak u intervalima između cvjetanja.

Uređenje cvjetnih cvjetnica kod kuće – video