Želim probati ove godine posaditi korijandera u zemlji – cijela obitelj voli sve vrste bilja koje se mogu naći samo u vrtu, ali ta kultura nismo posadili. Prompt kako rastu korijander u vrtu? Kada je moguće sijati sjeme, s obzirom da je proljeće često kasno?

korijandarPravi gurmani znaju o korijandaru iz prve ruke, jer mu se svi ne sviđa njen specifičan okus. Ali poznavatelji ovog začina s užitkom dodati ga različitim jelima i staviti pored peršina i kopra. Uzgoj korijandera kao cjeline je gotovo isti kao u imenu, poznatiji i poznati svima, začinjeno bilje. Ova jedanaestogodišnja kultura umnožava sjemenke i raste dobro, ne samo u staklenicima, već i na otvorenom terenu zbog hladnog otpora.

Koriander se zove zrno biljno sjeme – oni se koriste kao začin na meso. Ali sočno zeleno lišće zove se koristan i dodano salatama. U znanstvenoj literaturi, biljka se može naći pod nazivom korijena povrća ili inokuluma.

Kada sijati?mladi naraštaj

Vrijeme sjetve ovisi o tome što je cilj i što vam je potrebno da biste dobili rezultat – cilantro ili korijandera. Osim toga, važno je i mjesto uzgoja. U stakleniku za sadnju početi krajem veljače (uključujući sadnice), ali većina korijander sije izravno u otvorenom terenu.

Sjemenke možete sijati u vrtu na jedan od nekoliko načina:

  • pod zimom, kako bi dobili korijenski korijen;
  • u proljeće, krajem travnja, kako bi se dobilo korijander na kraju ljeta;
  • u ljeto – skupljati svježi korijander.

Ponovljeni ljetni sadnja svaka tri tjedna osigurava korijander i korijander za cijelu sezonu, jer kultura raste vrlo brzo.

Gdje i kako saditi?korijander cvjeta

Ako se začina uzgaja samo za mirisne zelje, moguće je sijati sjeme praktički na bilo kojem mjestu, osim kod grijanih. Međutim, kako bi zrenjao sjeme korijandera, potrebno joj je dobro osvjetljenje. U tom slučaju, trebate uzeti sunčano mjesto za sadnju.

Što se tiče sastava tla, godišnje se najbolje uzgaja na ilovaču i u pješčanim ilovima sa neutralnom kiselinom. Poželjno je kopati krevete od jeseni i dodati hum i pepel. Bilo bi lijepo dodati 20 grama po 1 m². m. kalij i superfosfat, osobito ako je zemlja siromašna. U procesu rasta grmlje ne oplodi.

Related  Pomelo – tajanstveni citrusi u našoj regiji: kako izgleda i kako raste

Da bi biljke bile lako za njegu i žetvu, bolje je sijati sjeme u dugim utorima. Grmlje će rasti, tako da morate ostaviti između sjemena najmanje 10 cm, a između utora – ne manje od 25 cm.

Najpopularnija ocjena korijanda je Yantar.

Kako se brinuti?cilantro

Briga o usjevima je jednostavna i sastoji se od takvih aktivnosti:

  1. Redovito navodnjavanje. Važno je ne dopustiti da se zemlja pod grmovima isuši, inače će ići na strelice.
  2. Uklanjanje korova i otpuštanje korova.
  3. Stanjivanje. Kod zadebljanja sjemenki grmlje će postati slabe i s malim brojem lišća.

Zeleni korijander treba izrezati kako raste prije nego što grmlje cvjetaju. Sjeme se može sakupiti samo kada su zrele i smeđe (krajem kolovoza).

Video o sadnji korijandera