Volim eksperimentirati i posaditi sve odakle možete dobiti kosti ili sjeme. Sada je to prijelaz na veliki pomelo, upravo je dobio dobar plod s velikim kostima. Posadio sam nekoliko komada u posudu, ustao prijateljski i polako odrastao. Sve bi bilo ništa, ali čulo se da se biljke mogu protezati na visini od više od 10 m. Sada sam sjedio i razmišljao, što bih trebao raditi s tim divovima u stanu? Recite, molim vas, kako raste pomelo? Je li moguće ograničiti njegovu visinu i koliko dugo čekati plod?

vještičje metlePomelo – znatiželja među egzotičnim plodovima koji nam se donose iz toplih rubova. Neki se boje da kupi ove ogromne plodove s prepoznatljivim okusom citrusa, bojeći se njihove tajanstvene dimenzije i ne znajući kako su okusa. Međutim, ti strahovi su neutemeljene, jer plod je vrlo jestiva i ukusna, osim lošeg osjećaja kod kuće, zato što rastu u loncima od limuna i mandarina.

Međutim, prije nego što sakrijete veliki kamen u zemlju, vrijedi znati kako raste pompalo i što ona predstavlja kao kulturu. Gledajući vrlo velikog ploda, nije teško zamisliti da će rasti nipošto mali grm, i to se mora uzeti u obzir kada se planira rasti Egzotična u kadi. Ipak, razgovarajmo o svemu u redu.

Što raste Pomelo?drvo pomelo

Pomelo voće raste na zimzelenom stablu, koje može izbočiti do 15 m visine. Stablo ima lijepu okrugla kruna i velika lišća bogate zelene boje s sjajnim sjajom. Na granama su male bodlje, ali postoje i vrste bukve. Plodnih stabala nekoliko puta godišnje: prvi put na granama cvatu velike bijele cvjetove, a potom na svoje mjesto nakon 5-7 mjeseci dozrijevaju ukusni plod do 2 kg (neki primjerci težine do 10 kg).cvjetanje pomea

Jestivi plod u tijelu: to je strukturno slična naranči, ali s većim komadima, prekrivene bijelim krutim filma. Na vrhu debele kože pomelo. Boja i oblik voća ovise o sorti. Najčešće na našim brojačima su ove vrste:

  • sferični Khao rog, tijesto slatko, bijelo, žuto-zelena koža;
  • Khao namphung kruška u obliku kruške, žuto i slatko meso, ljuto zeleno-žuto;
  • spuštena lopta Khao paen, bijela mesa, kisela, ljuska žuta;
  • Khao phuang u obliku kruške, žuto-žuto, kiselina, kožnato zeleno s žutim;
  • kuglični Thongdi, tijelo je slatko, ružičasto, koža je zelena.

Plod sam pripada obitelji citrusa i odvojena je vrsta. Mišljenje da je pomelo – hibrid grejpusa, pogrešan. Naprotiv, to je grejp dobiven prijelazom pomela i naranče.

Uzgoj šećerapomelo u stakleniku

Kao kultura koja voli toplinu u lokalnoj klimi, bromeliad ne raste, ali se osjeća vrlo dobro u sobnim uvjetima, kao iu grijanim staklenicima. Reproducira se kostiju, koje su posađene u hranjivom tlu.soba Pomelo

Related  Dajte shemu spajanja cvijeća u cvjetnjak!

Osiguravanje biljke s dobrim osvjetljenjem, toplinom, redovitim navodnjavanjem i vlagom od najmanje 60%, možete dobiti prekrasan ukrasni drvo. Lako se oblikuje, zbog čega je moguće zaustaviti aktivni rast i dati kompaktnim dimenzijama uređaja za sobu. Jedini minus pomelo – cvjetanje i plodovi mora čekati najmanje 10 godina. Ako ste spremni pričekati, hrabro posadite tropske posjetitelje i uživajte u ukusnoj berbi.

Video o tome kako uzgajati pomelo od kamena