Nedavno je kupila kućicu površine 15 hektara. Ima samo samu kuću, nema plantaža. Planiramo razbiti mali vrt i mali vrt u zemlji. Recite mi, koja je shema za sadnju vrta i drveća u odnosu na sunce, što bi još trebalo uzeti u obzir?

Svi koji imaju barem mali komad zemlje, nešto se mora šumari biljka – da li je biljna kreveta ili mali vrt. Kada je stanica ode s unaprijed definiranim mjestima za sadnju različitih kultura (odvojeno stalno mjesto u vrtu i vrt trajnice), promjena ne treba ništa posebno. Je li to napuniti vrt sa novim drvećem i grmljem, i promatrati „rotaciju” u vrtu.

Sretniji za one koji samo planiraju opremiti vrt i vrt. Uostalom, imaju priliku pravilno planirati shemu sadnje vrta i drveća u odnosu na sunce. Kao što znate, prisutnost dovoljne sunčeve svjetlosti jamči dobru žetvu u budućnosti. Međutim, još uvijek postoje važni čimbenici koji treba uzeti u obzir pri planiranju vrt i vrt.

Što trebate uzeti u obzir prilikom izrade plana slijetanja?

položaj stranice prema suncu

Prilikom planiranja sheme za sadnju vrta i stabala na prvom mjestu, morate uzeti u obzir s koje strane sunca plantaže će rasti.

Da bi uspješno uzgajali povrće, trebaju dodijeliti najsunčanije lokacije na mjestu, po mogućnosti na južnoj strani.

Sjenovitom mjestu ispod kuće, ograda ili visoka stabla mogu ostati na luk uzgaja na pen (to je u mogućnosti da rastu u penumbre). Ili podignite travu.

Izrada sheme sadnje važno je uzeti u obzir ne samo mjesto usjeva u odnosu na sunce, već i sljedeće čimbenike:

  1. Veličina zemljišta. S obzirom na ukupnu veličinu zemljišta, odredite koliko možete dodijeliti prostor za vrt i vrt. Ako je ukupna površina malena, a prvo je zadatak razbiti vrt, nema smisla saditi mnogo stabala voća. Oni mogu “uzeti” mjesto od drugih usjeva, jer jedno odraslo stablo s krunom za širenje treba najmanje 4 m 2. područje.
  2. Opće olakšanje. Idealni teren je ravna ili malena padina. Izbjegavajte mjesta gdje voda stagnira – tamo će se osjećati loše biljne i vrtne usjeve.
  3. Stanje tla. Svaki usjev, kako biljnog tako i voćnog, ima svoje zahtjeve za stanje tla, ali jedan je uvjet čest: tlo mora biti plodno.
  4. Prisutnost vjetrova. Na otvorenom prostoru treba stvoriti sklonište od vjetra, što može oštetiti buduće usjeve.

Related  Žućkanje lišća u patlidzanima – razlozi i mjere za borbu protiv njega

Preporuke za sadnju plantaža

shemu perimetra vrt

 

Najčešće je kvadratna ili pravokutna plantaža sadnje, u kojoj se određuje broj kreveta u vrtu, ovisno o veličini zemljišta.

shema za sadnju vrta između stabala

U blizini vrta može se posaditi bobica grmlja. Za sadnju crvene ribizle i gooseberries, dobro osvijetljena suha mjesta su preusmjerena, a crni ribizli mogu biti smješteni na vlažnije mjesto. Na suncu, ali odvojeno od ostalih grmlja, malene maline, jer raste vrlo mnogo i može utopiti susjedna slijetanja.

program vrt i vrt zasebno

Svaka skupina (drveće, grmlje, povrće) morati uzeti svoje mjesto, nemojte ih miješati. Mlađi stabla na kraju oduzeti svu sunčevu svjetlost da raste ispod njih povrća ili jagode, i oni više neće proizvoditi usjeva. Dakle, vrt ležao na strani vrta.

Ispravan izgled web mjesta – video